21.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/zoryanchik).
Vajíčková nátierka je skvelým doplnkom na chutné a výživné sendviče. Ešte lepšia bude, ak sa zrieknete majonézy v prospech zrelého avokáda. Toto ovocie dodá nielen extra chuť, ale aj cenné vitamíny.
Tento recept na vajíčkovú nátierku sa bude hodiť každému milovníkovi chutných sendvičov. Táto nátierka sa hodí k čerstvému chlebu, ako aj k syrom, údeninám a iným prílohám. Je ideálna na rýchle a zdravé raňajky každý deň. Ako ju pripravíte? Vysvetlíme vám to nižšie.
Sendviče vďaka nemu chutia božsky. Majonézu určite nahraďte iným výrobkom.
Chuť vajíčkovej nátierky sa nedá poprieť. Je však ťažké jesť ju často kvôli jej kalorickej hodnote a vysokému obsahu tuku v majonéze. Túto zložku však možno ľahko nahradiť avokádom. Toto ovocie, ktoré nájdete v každom väčšom obchode s potravinami, dodáva pastám správnu konzistenciu a okrem toho ich obohacuje o cenné živiny, ako sú vitamíny A, C, E, K a H, vápnik, meď, železo, mangán, draslík, kyselina listová a kyselina pantoténová. V kombinácii s cibuľou, cesnakom a sójovou omáčkou je nátierka aromatickejšia a chutnejšia.
Zloženie:
- 3 vajcia,
- 1 avokádo,
- polovica cibule,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 1 čajová lyžička jablčného octu,
- 1 čajová lyžička sójovej omáčky,
- štipka čerstvo mletého korenia,
- štipka soli.
- Voliteľne: čerstvé lístky bazalky.
Vajíčková nátierka s avokádom. Spôsob prípravy
V malom hrnci zvarte vodu so štipkou soli. Opatrne do nej vložte vajcia a približne po 6-8 minútach ich vyberte, aby boli uvarené natvrdo. Odstavte ich, aby vychladli. Medzitým opláchnite avokádo a prekrojte ho na polovicu. Lyžicou vydlabeme dužinatý stred, vložíme do misky a roztlačíme vidličkou. Pridajte jablčný ocot.
Vajcia zalejte studenou vodou, potom ich ošúpte, roztlačte a spojte s avokádom. Očistenú cibuľu nakrájajte na drobné kocky a cesnak nasekajte alebo prelisujte. Obe ingrediencie pridajte do nátierky. Prilejte sójovú omáčku a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením.
Všetko dôkladne rozdrvte a vymiešajte na hladkú nátierku. Ak chcete mať dokonale hladkú konzistenciu, rozmixujte ju. Hotová pasta bude skvelým doplnkom farebných sendvičov s paradajkami, šalátom a ďalšími zdravými prísadami. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ošúpeme, nastrúhame a pridáme tajnú ingredienciu. Takúto nátierku ste nejedli
Univerzálna a zdravá nátierka na chlieb. Pripravíte ju za štvrť hodiny
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.