22.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Gagarova Olga).
Pri príprave palaciniek vieme, že na ne potrebujeme niekoľko ingrediencií. Ich základom je múka, ktorá je pre mnohých ľudí nevyhnutnosťou. Ukázalo sa však, že sa dajú pripraviť aj bez nej. Stačí ju nahradiť jedným produktom, ktorý sa používa na iný pokrm.
Palacinky sú veľmi klasická pochúťka, ktorú zvyknem robiť na večeru. Môžu sa podávať s rôznymi prílohami, na sladko aj na slano. Každý, kto sa aspoň trochu zaujíma o varenie, vie, ako ich pripraviť, a uzná, že to nie je ťažké. Každý pozná aj ich zloženie, ktoré však v tomto recepte mierne pozmeníme.
Tradičný recept na palacinky je pripraviť hladké cesto z kombinácie pšeničnej múky, vajec, mlieka a cukru. Tieto produkty však nepotrebujete, aby bol výsledok podobný alebo dokonca lepší. Nedávno, keď som nemala v kuchyni žiadnu múku, som sa rozhodla použiť ovsené vločky. Myslela som si, že to nebude fungovať, ale sa mi podarilo dosiahnuť správnu konzistenciu cesta. Po usmažení boli palacinky jemné a dobre sa hodili k ostatným prílohám. Takže ak ste tiež bez múky alebo chcete vyskúšať niečo nové, tento recept je určite pre vás.
Recept na palacinky bez múky
Ingrediencie:
- 100 g ovsených vločiek,
- 2 vajcia,
- 200 ml mlieka,
- lyžica masla alebo oleja,
- štipka soli,
- lyžica cukru,
- olej na smaženie.
Spôsob prípravy:
- Ovsené vločky, vajcia, mlieko, tuk, soľ a cukor preložíme do misky a rozmixujeme mixérom do hladka. Výsledná zmes by mala byť homogénna a dobre premiešaná.
- Na panvici rozohrejeme malé množstvo oleja a keď je horúci, nalejeme naň časť vzniknutého cesta.
- Palacinky smažte z oboch strán do zlatista. Mali by byť tenké a hnedé.
- Hotové palacinky preložte na tanier a podávajte teplé s obľúbenou prílohou. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Klasický recept na palacinky. Moja teta ho robí už roky, ale spôsob pečenia prekvapuje mladších ľudí
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.