24.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kseniia Neniukova).
Pomáha umývanie ovocia vodou? Áno, ale nie je to najúčinnejšia metóda, ktorú môžeme použiť. Na vrchnej časti ovocia sa nachádzajú zložky, ktorých odstránenie si vyžaduje trochu viac práce. Zistite, ako sa zbaviť chemických látok z citrónov alebo pomarančov.
Ovocie a zelenina sú základnými prvkami zdravej stravy. Poskytujú nášmu telu zložky, ktoré potrebujeme na udržanie dobrej kondície. V súčasnosti môžete na trhu nájsť množstvo výrobkov, ktoré pochádzajú od miestnych poľnohospodárov, ale niekedy nie je také jednoduché sa k nim dostať. Vtedy prichádzajú na pomoc supermarkety. V tomto prípade si, žiaľ, nemôžeme byť istí, ako boli jednotlivé exempláre vypestované. Často sa používajú rôzne postreky na urýchlenie procesu rastu. Niekedy sa v dôsledku zlého skladovania môžu objaviť baktérie alebo parazity. Samotné umytie vrchnej časti zeleniny alebo ovocia vodou nestačí. Najlepšie sú vodné kúpele, pri týchto produktoch.
Má zmysel umývať ovocie? Ako sa zbaviť pesticídov? Tieto a ďalšie otázky sa často vynárajú v mysliach mnohých ľudí
Umývanie ovocia a zeleniny pred ich konzumáciou je veľmi dôležité. Skôr než sa k tomu však dostaneme, je dôležité postarať sa o hygienu našich rúk a priestoru, kde budeme produkty pripravovať na konzumáciu. Kuchynský drez je jedným z obľúbených miest výskytu baktérií. Preto je najmúdrejšie pripraviť si misku, ktorú naplníme vodou a potom pristúpime k umývaniu. Samotné prelievanie ovocia nestačí, áno, možno sa nám podarí zbaviť piesku z vrchnej časti výrobku, ale nezabúdajme na pesticídy, ktoré často preniknú dovnútra. Ak sa dôsledne nezbavíme prípravkov použitých na pôde, môže to mať nepriaznivý vplyv na náš organizmus. Preto nepodceňujte krok dôkladného umytia potravinových výrobkov pred ich konzumáciou. Existujú dva osvedčené spôsoby, ako to urobiť.
Ako správne umývať ovocie? Zistite spoľahlivý spôsob odstraňovania chemikálií z potravín
Ako sme už spomenuli, najlepším spôsobom čistenia produktov bude použitie misky naplnenej vodou. Jedným zo spôsobov je pridať do nej dve čajové lyžičky jedlej sódy. Roztok vytvorený spojením týchto dvoch zložiek vás zbaví pesticídov. Aby bol proces úspešný, nechajte ošetrovanú zeleninu alebo ovocie v miske približne 10 minút. Po čakaní roztok vylejeme do sitka a potom produkt opláchneme pod tečúcou vodou. Ide o rýchly a jednoduchý spôsob, ako získať potraviny bez nežiaducich prísad na povrchu, ktoré teraz môžeme bez obáv konzumovať. Druhý spôsob zahŕňa použitie octu – môže to byť jablčný alebo liehový ocot. Rovnako ako v prvom prípade naplníme misku litrom vody a pridáme do nej pol pohára octu. Nalejte ho na ovocie a nechajte pôsobiť približne 10 až 15 minút. Potom postupujeme podľa skôr uvedených krokov. Nebojte sa zvláštneho zápachu, ktorý ocot zanecháva – rýchlo sa vyparí a neovplyvní chuť ovocia.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Nikdy to nevyhadzujem. Cesnakové šupky majú cenu zlata. Posypem nimi zeleninu a ovocie
Vyrobte si domáci osviežovač vzduchu. Krásne vonia a zároveň odpudzuje komáre
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.