24.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Liliya Kandrashevich).
Vajíčka sa dajú pripraviť rôznymi spôsobmi a každý má svoj vlastný spôsob ich prípravy. Pridávajú sa do nich rôzne koreniny, ako aj prísady v podobe zeleniny alebo syra. Tentoraz, keď si ich chcete pripraviť na raňajky, použite túto ingredienciu. Zaručujeme vám, že ich chuť bude lahodná.
Pri príprave raňajok zvyčajne nemáme veľa času. Chceme pripraviť niečo rýchle, jednoduché a zároveň chutné. Bezpochyby to môžeme dosiahnuť použitím vajec, ktoré sú veľmi univerzálne. Môžete z nich pripraviť omeletu alebo miešané vajíčka a niektorí ľudia ich používajú aj na koláče. V tomto recepte Vám chceme ukázať, ako sa dajú skombinovať a vytvoriť tak chutné raňajky. Nevyžadujú veľa práce ani času a na ich prípravu potrebujete len niekoľko surovín.
Rozmýšľanie, čo pripraviť na raňajky, môže byť únavné. Vtedy nám prídu na pomoc jednoduché recepty, ako je tento recept na vaječnú omeletu. Tentoraz vajcia skombinujte s nakrájanými hubami a opečte ich dozlatista. Túto omeletu môžete podávať s domácimi omáčkami, chlebom alebo cesnakovými hriankami. Keď ju ráno naservírujete, budete spokojní a vaša rodina sa vám poďakuje.
Recept na hubovú omeletu
Ingrediencie:
- 4 vajcia
- 2 lyžice mlieka
- polovica cibule
- 100 g šampiňónov
- 2 lyžice masla
- hrsť strúhaného syra
- lyžička petržlenovej vňate
- soľ
- korenie
Spôsob prípravy:
- Cibuľu nakrájajte nadrobno, potom umyte huby a nakrájajte na plátky.
- Vo veľkej panvici rozohrejte maslo. Do tuku pridajte cibuľu a huby. Všetko spolu smažte 5 minút, kým cibuľa nezmäkne a huby nezhnednú.
- Medzitým sa postarajte o vajcia. Rozbite ich do misky a potom prudko premiešajte s pridaným mliekom.
- Podľa potreby ich dochuťte soľou a korením.
- Keď sú ingrediencie na panvici hotové, zalejte ich rozšľahanými vajíčkami. Znížte teplotu a panvicu prikryte pokrievkou.
- Omeletu smažte niekoľko minút, kým nie je mierne stuhnutá. Potom ju posypte strúhaným syrom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Keď je spodok omelety usmažený, opatrne ju obráťte a smažte ju asi 1 minútu.
- Po tomto čase ju preložte na tanier a nechajte mierne vychladnúť. Podávajte s čerstvým chlebom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
„Malý trik“ Gordona Ramsayho zaručuje, že vajcia na mäkko budú dokonalé ako v reštaurácii
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.