25.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív).
Hrozno patrí medzi obľúbené maškrty detí aj dospelých. Problémom je však časovo náročné odstraňovanie každej bobuľky zo strapca. Ukazuje sa však, že existuje rýchly a jednoduchý spôsob, ako to urobiť.
Hrozno má svoje korene na Blízkom východe a v Strednej Ázii, kde sa jeho pestovanie datuje tisíce rokov dozadu. Dnes je široko používané v kuchyniach po celom svete ako čerstvé ovocie, tak aj ako prísada do mnohých jedál a nápojov. Pridáva sa do ovocných šalátov, podáva sa so syrom, pridáva sa k pečenému mäsu. Využitie je všestranné.
Časovo náročný problém má riešenie. Ako rýchlo oddeliť hrozno zo strapca?
Ak sa u vás doma zje veľa hrozna, viete, aké môže byť časovo náročné oddeliť všetko jednotlivé hrozno od stopky. Ukazuje sa, že na to existuje jednoduchý a rýchly spôsob. Všetko, čo potrebujete, je uzatvárateľné vrecko. Vložíme do neho náš strapec hrozna a silno pretrepeme. Hotovo. Ako to presne vyzerá, si môžeme pozrieť na Instagrame, presnejšie na účte s názvom @twincitiesmama.
V komentároch nájdeme množstvo zaujímavých reakcií:
„Wow, vaše deti musia mať hrozno radi! Znie to ako skutočný hit.“
„Tým, že hrozno držíme na stopke, brzdíme prístup kyslíka k ovociu, čo mu umožňuje zostať dlhšie čerstvé.“
„Teraz ho hoďte do mrazničky, bude z neho zdravá studená maškrta.“
„Čo?! Prečo sa to dozvedám až teraz?!“
– čítame v komentároch.
Čo môžete urobiť z mrazeného hrozna? Mrazené hrozno je ideálna voľba na leto
Ak je teda naše hrozno už oddelené vo vrecku, môžeme ho šikovne využiť. Stačí ho vložiť do mrazničky a v horúcich dňoch bude dokonalým doplnkom nápojov. Na rozdiel od ľadu ovocie nepustí vodu a nerozriedi obsah pohára. Aj to je dobré riešenie, keď ich máme priveľa a môžu sa pokaziť.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Na čo slúži tretia priehradka v práčke? Možno budete prekvapení
Ukázala, ako sa šúpu zemiaky. Robíme to aj my zle? „Zaujímalo by ma, či dýcham správne“
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.