25.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Grazziela).
Môže sa zdať, že už nie je možné vymyslieť nič objavné, čo by potešilo nielen vkusom, ale aj vzhľadom. Toto jedlo tento názor úplne zmení, pretože je jedinečné a chutné. V každom ohľade prekonáva známu klasiku a v mnohých domácnostiach sa stáva číslom jeden.
Slovenská kuchyňa má čo ponúknuť. Chute, ktoré v nej vynikajú, sa dajú ľubovoľne kombinovať a vždy si môžete byť istí, že z toho vznikne niečo naozaj chutné. Nemusíte sa nevyhnutne obmedzovať len na klasické jedlá, môžete experimentovať. Nedávno som to urobila a vytvorila som jedlo, ktoré ľahko prekoná paradajkovú polievku.
Ide o cícerovú polievku. Nikdy som nebola fanúšikom tejto ingrediencie, ale keď bola podávaná týmto spôsobom, zmenila som na ňu názor. V polievke sa spája veľa chutí a práve to mi padlo vhod. Urobte si ju a podávajte ju s čerstvým chlebom a zistíte, že lepšia už ani nebude.
Recept na cícerovú polievku
Ingrediencie:
- 1 l vývaru,
- 400 g cíceru,
- cibuľa,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 2 mrkvy,
- 2 stonky zeleru,
- 3 zemiaky,
- plechovka nakrájaných paradajok,
- 2 lyžice olivového oleja,
- čajová lyžička sladkej papriky,
- čajová lyžička mletej rasce,
- čajová lyžička sušeného tymiánu,
- soľ a korenie podľa chuti,
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu.
Spôsob prípravy:
- Večer predtým nasypte cícer do misky s vodou a nechajte ho namočiť. Nasledujúci deň namočený cícer sceďte.
- Vo veľkom hrnci zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opečte ich do mierne zlatista.
- Do hrnca pridajte očistenú a nakrájanú mrkvu, zeler a zemiak. Zeleninu restujte asi 5 minút, kým nie je mäkká. Pridajte namočený cícer, konzervované paradajky a sladkú papriku, rascu, tymián, soľ a korenie.
- Všetko zalejte vývarom, priveďte polievku do varu, potom znížte teplotu a varte približne 40-50 minút, kým cícer nezmäkne.
- Po tomto čase skontrolujte mäkkosť a podľa potreby polievku dochuťte soľou a korením. Polievku podávajte s nasekanou petržlenovou vňaťou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Suvisiace články:
Paradajková polievka z vývaru ešte nikdy nebola taká výrazná. Od suseda som sa naučila šikovný trik
Rozšľahajte do hrnca s vývarom. Vytiahne usadeniny ako magnet
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.