27.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Trending Now).
Horúce dni sa pomaly stávajú každodenným javom, preto sa oplatí preskúmať recepty na domáce osviežujúce dezerty. Mojou novou závislosťou je zmrzlina s príchuťou jahodového cheesecaku. Je to kombinácia, ktorú v obchode ani cukrárni nenájdete. Príprava je hračka – všetko rýchlo rozmixujem a potom vložím do mrazničky.
Keď vonku svieti slnko a sú vysoké teploty, takmer každý túži po malom osviežení. Okrem studených nápojov, ovocia a koktailov sa oplatí vyskúšať aj domácu zmrzlinu. Tvarohovo-jahodová príchuť je skutočnou poéziou. Dá sa pripraviť už za päť minút!
Domáca tvarohovo-jahodová zmrzlina. Urobím ju za päť minút. Z pohárov zmizne ešte rýchlejšie
Domáca zmrzlina je veľmi jednoduchá pochúťka na prípravu. Po ochutnaní je absolútne návyková. Natrvalo nahradí výrobky kupované v obchode a pochúťky z drahých cukrární alebo zmrzlinární. Samotný postup je veľmi jednoduchý. Stačí si vybrať príchuť, potom pripraviť prísady a nakoniec všetko zmiešať. Zvyšok sa urobí doslova sám.
Môj návrh na domácu zmrzlinu je tvarohovo-jahodová príchuť. Táto nezvyčajná kombinácia je potešením pre všetky zmysly. Budete teda potrebovať polotučný tvaroh, jahody, najlepšie sladké a zrelé a napríklad trošku medu alebo javorového sirupu. Podrobnejšie informácie o príprave zmrzliny nájdete v nasledujúcom recepte.
Lahodná tvarohovo-jahodová zmrzlina. Môžete si ju pripraviť v priebehu chvíľky
Ingrediencie:
- 500 g polotučného tvarohu
- 200 g jahôd
- lyžica javorového sirupu
- ovsené vločky
- sušienky
- poleva alebo sladká posýpka
Postup:
- Tvaroh vložte do veľkej misy.
- Potom ho dôkladne rozmixujte pomocou mixéra alebo v kuchynskom robote.
- Hotové mliečne výrobky potom spojte s jahodami a javorovým sirupom. Všetko opäť rozmixujte.
- Výsledkom by mala byť hladká a homogénna hmota, v ktorej jasne vidno taktiež kúsky jahôd.
- Tvarohovú a jahodovú zmes vložte do plastovej nádoby.
- Potom jej vrch posypte rozdrvenými sušienkami alebo ovsenými vločkami.
- Nádobu pevne uzavrite a na záver vložte do mrazničky aspoň na tri hodiny.
- Po tomto čase je zmrzlina pripravená na podávanie.
Tip: Môžete ju podávať s ľubovoľnými prísadami. Sú to napríklad polevy, ovocie alebo šľahačka. Perfektné sú aj kornútiky a potom sú to všetky druhy oblátok, ktoré jej dodajú špičkový cukrársky efekt. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Osviežujúca ľadová káva na horúce dni. Výsledok Vás môže prekvapiť
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.