28.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova).
Nové zemiaky grilované na panvici sú skvelým nápadom na chutnú prílohu k pečenému mäsu. Môžete ich podávať aj s kyslým mliekom alebo kefírom, budú chutiť senzačne! Na zemiaky použite korenie, ktoré máte najradšej, okrem nami navrhnutých korenín siahnite napríklad po rozmaríne, koriandri alebo rasci.
Ingrediencie:
- 1 kg nových zemiakov
- 50 g masla
Korenie:
- 1 čajová lyžička soli
- 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
- 1/2 čajovej lyžičky korenia
- 1/3 čajovej lyžičky feferónky
Okrem toho:
- ½ zväzku pažítky
Príprava – krok za krokom:
- Pažítku nakrájajte nadrobno.
- Zmiešajte všetky koreniny.
- Zemiaky umyte pod tečúcou vodou, odstráňte zeminu a vyrežte nejedlé časti, potom ich osušte.
- Vo veľkom hrnci priveďte do varu vodu so štipkou soli. Keď začne vrieť, vyklopte zemiaky a varte 8 až 10 minút.
- Vodu nechajte odkvapkať. Do hrnca so zemiakmi pridajte maslo a korenie. Prikryte pokrievkou a všetko intenzívne miešajte.
- Pripravené zemiaky položte na predhriatu grilovaciu panvicu. Smažte 10-15 minút, kým nezhnednú. Z času na čas panvicou pohnite.
- Hotové zemiaky preložte do keramickej misy a posypte nasekanou pažítkou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Belgické hranolky sa líšia od tradičných. Zistite, prečo ich gurmáni tak milujú
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov. Stratia svoje najcennejšie vlastnosti
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.