29.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/popcorner).
Slávna šéfkuchárka Nigella Lawsonová uviedla, že miluje jedinečnú techniku varenia cestovín, známu ako „pasívna“ metóda, ktorá šetrí peniaze za energiu a plyn. Neverili sme, že to funguje, a predsa to funguje!
Varenie cestovín nie je najťažšou úlohou v kuchyni. Jediné, čo musíte urobiť, je zovrieť vodu v hrnci, vhodiť cestoviny a počkať tak dlho, ako je uvedené na zadnej strane obalu – zvyčajne asi 10 minút pre suché cestoviny. Vedeli ste však, že existuje spôsob, ako získať dokonale uvarené cestoviny bez použitia toľkej energie?
Znížte svoje účty jednoduchým spôsobom pri varení
Účty za energiu sú v mnohých domácnostiach stále vysoké v dôsledku nedávnej energetickej krízy, takže zníženie spotreby energie nám môže ušetriť drahocenné peniaze. A práve na to slúži jeden trik na varenie cestovín, ktorý vyzdvihla známa šéfkuchárka Nigella Lawsonová, pretože spočíva vo vypnutí varnej dosky oveľa skôr, ako sa cestoviny skutočne uvaria.
Aký je jednoduchý spôsob úspory energie a peňazí?
Na Nigellinej webovej stránke šéfkuchárka túto metódu označuje ako „metódu Vincenza Agnesiho“ a tvrdí, že „znižuje riziko rozvarenia“ cestovín, takže je ideálna, ak kŕmite veľa ľudí a máte v kuchyni aj iné veci na práci. Iní ju nazývajú „pasívnou metódou varenia“ a chvália ju za úsporu peňazí.
Čo teda táto metóda zahŕňa? No, stále musíte normálne priviesť hrniec s vodou do varu, ale po vhodení cestovín ich stačí variť dve minúty, potom vypnúť sporák, prikryť hrniec pokrievkou a nechať cestoviny variť.
Tento jednoduchý trik naozaj funguje a nespotrebuje toľko energie ako bežné varenie
Nigella píše na svojej webovej stránke: „Priveďte vodu do varu, pridajte soľ a potom do nej vhoďte cestoviny, dobre premiešajte, aby ste sa uistili, že sú všetky v hrnci a že sa nezlepia. Keď voda opäť začne vrieť, nechajte cestoviny variť dve minúty, potom vypnite oheň, prikryte hrniec čistou tenkou tkaninou a utiahnite pripevnenú pokrievku. Takto nechajte cestoviny stáť tak dlho, ako je uvedené na obale, aby sa normálne uvarili.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Chorvátsky šéfkuchár mi prezradil tajomstvo na skvelú papriku. Dá sa jesť po celý rok
Šéfkuchár Konrád o tom, kam ho poslal Kobielsky. Celkom slušný výkon, čo poviete?
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.