29.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Shaiith).
Sezóna jahôd je v plnom prúde a patrí medzi najobľúbenejšie ovocie mnohých ľudí. Preto sa oplatí využiť tento čas a pripraviť z nich chutný koláč, ktorý zvládnete pripraviť za pár chvíľ. Recept je jednoduchý. Pozrite sa, ako pripraviť dokonalý jahodový koláč, ktorý si zamilujú všetci v dome.
Koláč s jahodami je neodmysliteľne spojený s jarným a letným obdobím. Dobrou správou je, že tento chutný koláč si môže pripraviť každý sám, pretože vám prinášame jednoduchý recept na dezert, ktorý zvládnete za pár okamihov a poteší aj tých najnáročnejších hostí. Povieme Vám, ako si pripraviť jednoduchý koláč s jahodami.
Ktorý koláč s jahodami sa oplatí pripraviť
Prebiehajúca sezóna jahôd je ideálnym časom na vyskúšanie receptov na dezerty s týmto ovocím. Sezóna zvyčajne trvá do konca júna alebo júla, ak je úroda bohatá, takže nemáme veľa času vychutnať si tento dar prírody.
Vzhľadom na to sa o to viac oplatí pripraviť jahodový koláč, ktorý toto ovocie využije. Navyše recept na tento koláč je mimoriadne jednoduchý a na prípravu tohto skutočne kráľovského dezertu nepotrebujete veľa kuchynských skúseností ani špecializované vybavenie.
Nasledujúci recept je mimoriadne krehký koláč s intenzívnou ovocnou chuťou. Príprava cesta je veľmi jednoduchá a jediné, čo musíte urobiť, je očistiť ovocie a odstrániť stopky. Výsledkom je dokonale drobivý dezert so sladkou chuťou sezónneho ovocia, ktorý uspokojí aj toho najnáročnejšieho gurmána.
Jednoduchý recept na koláč s jahodami. Ako ho pripravíte
Ako sme už spomenuli, príprava tohto chutného dezertu si nevyžaduje veľa kulinárskych zručností. Ide o jednoduchý recept na koláč s jahodami, ktorý umožňuje každému pripraviť chutný dezert, ktorým prekvapí a poteší svojich hostí.
Na prípravu koláča budeme potrebovať:
- 1,5 šálky tortovej múky
- 1 sklenený cukor
- 2 lyžice cukru
- 1 kocka masla
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- jahody
Postup:
- Prípravu jahodového koláča začnite vyšľahaním masla a cukru do hladka.
- Keď je zmes hladká, pridajte vajcia a premiešajte.
- Do zmesi pridajte preosiatu múku a prášok do pečiva.
- Znovu premiešajte, kým v ceste nebudú žiadne hrudky.
- Cesto nalejte do formy na pečenie a na vrch poukladajte na polovice rozkrojené jahody.
- Dezert pečieme približne hodinu v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia.
- Po vybratí a vychladnutí koláč ozdobte práškovým cukrom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Jahody pod mrveničkou. Rýchly dezert ku káve
Vyskúšala som tieto jahody a teraz už nesiahnem po klasickom dezerte. Táto zložka všetko mení
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.