31.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Angel Simon).
Perfektný nápad na ľahkú letnú večeru? Zvoľte karfiol, ale nie ako prílohu, ale ako hlavný chod. S týmito doplnkami bude výnimočne chutný a sýty. Môžete si byť istí, že všetci budú mať prázdne taniere.
Karfiol je chutná a zdravá zelenina, ktorá v lete kraľuje na tanieri. Zvyčajne ho pridávame do polievok alebo ho pripravujeme ako prílohu k večeri. Pridáme k nemu obľúbené korenie a vajíčka a vykúzlime naozaj chutnú a ľahkú večeru pre všetkých.
Čo jesť v lete na večeru? Chutná a rýchla večera s karfiolom v hlavnej úlohe
Karfiol, uvarený a potom osmažený na masle so strúhankou, je nepochybne jednou z hlavných chutí leta. Najčastejšie sa podáva so zemiakmi a vyprážaným vajíčkom alebo niekedy s fašírkami a chutí naozaj vynikajúco. Ak hľadáte recept na rovnako chutnú večeru, ale s karfiolom ako hlavnou ingredienciou, pridajte k nemu vajce. Výsledkom je chutná, výživná a rýchlo pripravená večera, na ktorej si pochutná každý. Čo budete potrebovať?
- cca 0,5 kg čerstvého karfiolu,
- 2 veľké vajcia,
- štipka soli, korenia a ďalších obľúbených korenín podľa chuti a predovšetkým cesnak,
- voda na varenie,
- maslo na vyprážanie,
- jarná cibuľka.
- Karfiol očistíme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme v hrnci s osolenou vodou. Ružičky by mali byť mäkké.
- Medzitým nakrájajte jarnú cibuľku, na panvici rozohrejte maslo, pridajte cibuľku, orestujte, v miske rozšľahajte a okoreňte vajce.
- Uvarený karfiol pridáme k jarnej cibuľke, premiešame, pridáme predtým rozšľahané vajce, opäť premiešame a smažíme, kým sa vajcia nezrazia.
- Jedzte ihneď po príprave.
Ako pripraviť chrumkavý karfiol? Cestičko sa vyrába z prekvapivej prísady
Karfiol môžete pripraviť aj v neobvyklom cestičku. Pripravte si 500 g zeleniny, veľké vajce, dve šálky kokosových hoblín, obľúbené korenie a maslo na vyprážanie. Karfiol očistite a umyte, rozdeľte ho na malé ružičky. V jednej miske rozbijeme a rozšľaháme vajce s obľúbeným korením, do druhej misky nasypeme hobliny. Karfiol najprv namočte do vajíčka, potom ho obaľte v hoblinách a v prípade potreby to zopakujte. Na panvici rozpustite maslo, prihoďte karfiol a opečte ho dozlatista. Keď je hotový, odložte ho na papierové utierky, aby absorboval všetok nežiaduci tuk. Potom je jedlo pripravené na podávanie a konzumáciu. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Grilované nové zemiaky. Jednoduché, rýchle a chutné
Výživné raňajky alebo občerstvenie na večierok. Postavíte ich a zjedia sa za pár sekúnd
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.