3.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Juraj Rasla).
Milujem taliansku kuchyňu a považujem ju za jednu z najlepších na celom svete. Môžete v nej ochutnať naozaj chutné jedlá, ako aj dezerty, ktoré rozmaznávajú naše chuťové bunky. Napriek tomu, že ju mám veľmi rada, stále s ňou rada experimentujem, pretože mi poskytuje ešte lepšie kombinácie chutí. Príkladom je nasledujúci dezert, ktorý vám vyrazí dych.
Mnohí mi dajú za pravdu, že talianska kuchyňa je výnimočná. Je neuveriteľne chutná a jedlá, ktoré z nej pochádzajú, robia vlny po celom svete. Nie sú to len hlavné jedlá, ale aj predjedlá a dezerty a to všetko vytvára súhru chutí, ktorú sa oplatí zopakovať aj doma.
Talianska kuchyňa nie je len o cestovinách a pizzi, ale aj o sladkých a jemných sladkostiach. Jednou z nich je tiramisu, ktoré pozná asi každý. My sme sa rozhodli jeho chuť trochu pozmeniť, ale jeho formu sme úplne nezmenili. V nasledujúcom recepte uvidíte, že pridanie horkej čokolády, ako aj ovocia v podobe jahôd, je hitom.
Čokoládové tiramisu recept
Ingrediencie
- 4 lyžice instantnej kávy,
- 250 ml vody,
- 500 ml 36% smotany,
- 300 g syra mascarpone,
- 4 PL práškového cukru,
- 100 g horkej čokolády,
- pol kilogramu jahôd,
- čajová lyžička kakaa,
- balenie podlhovastých piškót.
Spôsob prípravy
- Prípravu dezertu začnite prípravou kávy. Uvarte ju a nechajte vychladnúť. Uistite sa, že smotana a mascarpone sú riadne vychladené.
- Teraz je čas pripraviť koláč. Do väčšej misy nalejte smotanu, pridajte syr mascarpone a práškový cukor. Premiešajte, kým nevznikne hladká hmota.
- Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli a postupne ju pridávajte do pripravenej zmesi. Dobre vyšľahajte, aby bol krém hladký a prísady sa spojili.
- Jahody dôkladne opláchnite, odstráňte stopky a prekrojte na polovicu. Polovicu piškót namočte do studenej kávy a položte na dno stredne veľkej tortovej formy.
- Na spodok natrite polovicu čokoládového krému a navrch poukladajte jahody. Teraz namočte piškóty opäť do kávy a poukladajte ich na ovocie.
- Posledným krokom je navrstvenie druhej polovice čokoládového krému. Vrch posypte veľkým množstvom kakaa. Dezert vložte do chladničky aspoň na 3 hodiny. Vďaka tomu bude zmes kompaktnejšia a pri krájaní sa vám nič nerozpadne.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Recept na tiramisu, najznámejší dezert na svete. Tajomstvom je smotana a istý nápoj pre dospelých
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.