4.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nina Firsova).
Tí, ktorí sa radšej stravujú vonku, si svoje obľúbené jedlo pripravia za pár okamihov a vychutnajú si ho s šálkou horúcej kávy. Ráno vyzerá trochu inak pre tých, ktorí si chcú oddýchnuť od tradičných jedál. Ak máte hneď ráno chuť na niečo sladké, oplatí sa pripraviť si lahodný tvarohovo-čokoládový koláč, verziu s ovsenými vločkami. Intenzívna čokoládovo-tvarohová chuť pretkaná kyslými malinami vám nedovolí zabudnúť na ňu celý deň.
Ovsený tvarohový koláč – raňajková pochúťka
Tento lahodný ovsený tvarohový koláč s malinami dokonale spája vlastnosti tvarohového koláča a čokoládového koláča, ktorý sa rozplýva v ústach. Malá porcia tejto pochúťky však skrýva veľa kalórií, čo sa neodporúča, ak držíte diétu. Čo tak obnoviť lahodnú chuť v raňajkovej pečenej kaši? Hotový pokrm rozdeľte na štyri porcie tak, vtedy každá z nich bude mať približne 387 kcal.
Ingrediencie na ovsený tvarohový koláč:
- 165 g ovsených vločiek
- 360 ml mlieka alebo rastlinného nápoja
- 160 g zrelého banánu
- 2 PL kakaa
- 4 PL sladidla
- ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 100 g vanilkového Pribináčiku
- 100 g jemného tvarohu
- 1 PL vanilkového pudingu bez cukru
- 15 g dezertnej čokolády
- hrsť malín, jahôd alebo čučoriedok
Spôsob prípravy:
- Ovsené vločky, banán, mlieko, kakao, sladidlo a prášok do pečiva vložte do šálky mixéra.
- Prísady rozmixujte do hladkej a homogénnej zmesi a potom ich nechajte asi 10-15 minút odležať. Počas tejto doby ovsené vločky stihnú napučať.
- V čistej miske zmiešajte pribináčik, tvaroh, vanilkový puding a sladidlo podľa vlastného výberu.
- Ovsenú zmes dajte na dno pekáča a navrch rozotrite tvarohovú zmes.
- Ozdobte nadrobno nasekanou čokoládou a ovocím. Koláč pečieme v predhriatej rúre pri 175 °C približne 35-40 minút.
- Tvarohový ovsený koláč sa najlepšie podáva teplý, ale môžete si ho vychutnať aj studený. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Keď mám na niečo chuť, rozmixujem jahody s neobvyklou prísadou. Diétny kokteil za 5 minút
Upiekla som chlieb s prídavkom tejto zeleniny. Ani som nevedel, kedy zmizla zo stola
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.