7.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slatan).
Čerstvý chlieb je snom pre každého, kto ráno rád jedáva len dobré veci. Teraz už nemusíte bežať do najbližšej pekárne, aby ste si vychutnali teplý bochník chleba. Stačí použiť panvicu a neponáhľať sa. Tento chlieb sa robí takmer sám.
Raňajky sú dôležitým jedlom, a preto by sme mali dbať na to, aby sme jedli čo najlepšie. Bezpochyby najchutnejšie sú domáce výrobky, ktoré si sami vyrobíme. Nedávno som sa naučila, ako sa robí chlieb, a nemyslela som si, že je to také jednoduché.
Na prípravu tohto chleba nepotrebujete ani rúru. Budete však potrebovať panvicu a práve na nej ho pripravíte. Aby bola jeho chuť ešte lepšia a zaujímavejšia, môžete doň primiešať zrná a tiež sušenú zeleninu. Skvele sa budú hodiť slnečnicové semienka, ako aj sušené paradajky.
Recept na chlieb z panvice
Ingrediencie:
- 450 g pšeničnej múky, typ 450,
- balíček sušeného droždia,
- 150 ml kefíru alebo prírodného jogurtu,
- 150 ml teplej vody,
- čajová lyžička cukru
- čajová lyžička soli,
- 2 polievkové lyžice repkového oleja.
Spôsob prípravy:
- Do šálky alebo misky nalejte teplú vodu. Pridajte cukor a sušené droždie a dôkladne premiešajte.
- Pšeničnú múku preosejte do väčšej misy a urobte v nej jamku. Vlejte zmes droždia a jemne premiešajte. Zmes nechajte prikrytú približne 25 minút.
- Potom do múky nalejte kefír alebo prírodný jogurt a pridajte soľ. Rukami dôkladne premiesime. Ak sa cesto príliš lepí, poprášte ho múkou. Po premiešaní ho opäť odložte na ďalších 25 minút.
- Keď cesto dostatočne vykysne, znova ho premiesime. Zo zmesi vytvarujte placky, ktoré sa zmestia na panvicu.
- Na panvici rozohrejte dve polievkové lyžice rastlinného oleja. Keď je tuk dostatočne horúci, položte naň vzniknuté placky a prikryte ich pokrievkou.
- Chlieb smažte približne 15 minút z každej strany. Dávajte však pozor, aby sa nepripálili; mali by byť zlatisté.
- Placky odložte bokom, aby mierne vychladli, a potom ich podávajte s obľúbenými prílohami.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Urobila som najlepší chlieb bez múky. Je mäkký aj štyri dni
Domáci ovsený chlieb nemá konkurenciu. Taký v obchode nenájdete. Je výborný a chrumkavý
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.