8.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nattakan Khamaibut).
Snívate o domácom pečení, ale pečenie vás zaťažuje? Namiesto toho, aby ste sa vzdali, vyberte si expresný a veľmi jednoduchý jahodový koláč. Stačí ovocie vhodiť do hustej hmoty, všetko premiešať a naliať do formy a zvyšok sa doslova urobí sám. Túto jedinečnú chuť nemožno napodobniť!
Sezónne ovocie chutí najlepšie v tomto ročnom období, tak prečo ho nepridávať do pečiva a dezertov. Koláč s jahodami je absolútnou voľbou číslo jeden pre júnové dezerty. S mojím receptom to pôjde ako po masle – zloženie je triviálne a krátke a samotná príprava zaberie len pár minút.
Tento koláč s jahodami neprekoná žiadny dezert. Pripravím ho za menej ako 15 minút
Oplatí sa ho jesť sezónne – vtedy sa môžete spoľahnúť nielen na najvyššiu kvalitu produktov, ale aj na nízku cenu a, samozrejme, nezameniteľnú chuť. Medzi júnovými plodmi sú na prvom mieste jahody. Ako ich teda pripraviť, aby chutili vynikajúco? Jedným z klasických receptov je kyprý a jemný jogurtový alebo cmarový koláč. Mliečne výrobky, ktoré tu tvoria základ, sa dokonale hodia k sezónnym pochúťkam a zaručujú efekt ako od babičky.
Na prípravu nadýchaného koláča s jahodami nepotrebujete veľa. Základom je, samozrejme, sladké a zrelé ovocie – najlepšie dopestované na Slovensku. V zložení nášho dezertu dominujú spomínané mliečne výrobky, ako aj vajcia, cukor, olej a múka. Stačí všetko v správnom poradí skombinovať, pridať jahody a koláč vložiť do rúry. Je to triviálny a expresný spôsob, ktorý sa vždy podarí!
Jahodový koláč s cmarom. Lahodný, kyprý a plný ovocia
Ingrediencie:
- 4 vajcia,
- 3 šálky pšeničnej múky na koláč,
- 3/4 šálky cmaru alebo kefíru,
- 170 g cukru,
- 3/4 šálky oleja
- 3 čajové lyžičky prášku do pečiva,
- lyžička vanilkového cukru
- čerstvé jahody,
- práškový cukor na ozdobu.
Spôsob prípravy:
- Rúru predhrejte na 180 stupňov a všetky produkty vopred vyberte z chladničky.
- Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Suché prísady premiešajte lyžicou.
- Potom prilejte cmar alebo kefír, zašľahajte vajcia a prilejte olej. Všetky prísady miešajte na nízkych otáčkach, kým sa nespoja.
- Nakoniec, keď sa všetko pekne spojí do krémovej hmoty, prihoďte jahody nakrájané na kúsky.
- Cesto jemne premiešajte a prelejte do formy vyloženej papierom na pečenie.
- Náš koláč pečieme približne 40 až 50 minút. Zapichneme drevenú paličku a keď je čistá, máme hotovo. Dobrú chuť!
- Tip – nakoniec koláč ozdobte práškovým cukrom. Upečený koláč môžete tiež poliať polevou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Recept na tiramisu, najznámejší dezert na svete. Tajomstvom je smotana a istý nápoj pre dospelých
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.