9.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Liliya Kandrashevich).
Karfiolová polievka rozhodne patrí medzi polievky, ktoré vám nemôžu nechutiť. Nie je náročná na prípravu, vyjde pomerne lacno a predovšetkým je chutná. Ako si karfiolovú polievku vylepšiť? Tajomstvo dokonalej večere sme vám už odhalili.
Karfiolová polievka je určite vhodná na obed aj večeru. Je jednoduchá, rýchla (ak máte po ruke vývar alebo bujón) a predovšetkým chutná. Môže sa zdať, že je to taký obyčajný obed – nič nemôže byť ďalej od pravdy. S týmto receptom vyjde karfiolová polievka majstrovsky a na tanieri bude vyzerať lákavo a elegantne. Za pár chvíľ pripravíte večeru, ktorá chutí a vyzerá ako zo špičkovej reštaurácie. Ak k nej pridáte tavený syr, budete si vylizovať tanier.
Karfiolová polievka – bez tohto prídavku nebude taká chutná
Ingrediencie:
- 2 l vývaru alebo ľahkého bujónu,
- 1 karfiol,
- 4-5 zemiakov,
- 2 malé mrkvy,
- 2 žĺtky (nepovinné, ja ich mám veľmi rada),
- 2-3 strúčiky cesnaku,
- nasekaný kôpor,
- cca 70 g smotanového syra,
- 18% smotana
- soľ, korenie, štipka kari,
- maslo.
Karfiolová polievka – ako ju pripraviť:
- Pripravte si hrniec a zohrejte v ňom maslo. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a nastrúhanú mrkvu a chvíľu podusíme.
- Keď sú zemiaky zlatisté, pridáme cesnak pretlačený cez lis a chvíľu opekáme. Potom všetko zalejte horúcim vývarom.
- Do vriaceho vývaru pridáme ružičky karfiolu, mierne osolíme a pridáme korenie a kari. V tejto fáze môžete pridať aj tavený syr – je dobré ho vopred nakrájať, rýchlejšie sa rozpustí.
- Keď je karfiol a zvyšná zelenina mäkká, pridajte kyslú smotanu. Smotanu zjemnite rozšľahaným žĺtkom a ešte niekoľko minút povarte. Rozmixujte ručným mixérom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Jedla som ju cez víkend na svadbe a bola som ohromená. Spýtala som sa šéfkuchára, ako ju pripraviť
Toto je tá najkrajšia polievka na začiatku leta, akú si môžete pripraviť. Každý zje aspoň 3 porcie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.