11.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Laetitia Stie).
Niekedy nepotrebujete veľa, aby ste vyčarili chutný a jednoduchý recept. Tentoraz vám chceme ukázať, že kombinácia len niekoľkých surovín zaručuje dezert, ktorý si budete veľmi dlho pochvaľovať. Stačí, ak použijete sezónne ovocie a upečiete ho so správnymi výrobkami. Takto pripravíte dezert, ktorý zmizne v okamihu.
Každý má v obľube nejaké jedlo alebo dezert, ktorý sa mu spája s určitým obdobím. Pre mňa má tento dezert osobitný význam, pretože si pamätám, ako ho robila moja teta. Dodnes si pamätám, aký bol výborný, a niekedy sa ho snažím znovu pripraviť, aby som nezabudla na jeho chuť. Na jeho prípravu naozaj nepotrebujete veľa, ale oplatí sa urobiť si zásoby chutného ovocia, ktoré je sladké a šťavnaté.
Jahody pod mrveničkou sú veľmi jednoduchý recept a zvládne ho každý. Takýto dezert sa môže podávať teplý aj studený. Odporúčam ich podávať aj s kopčekom vanilkovej zmrzliny alebo vychladenej šľahačky.
Recept na jahody pod mrveničkou
Ingrediencie na plnku:
- 500 g čerstvých jahôd,
- 2 PL cukru.
Ingrediencie na mrveničku:
- 100 g pšeničnej múky,
- 50 g cukru,
- 50 g vychladeného masla,
- čajová lyžička vanilkového cukru,
- štipka soli.
Spôsob prípravy:
- Začnite prípravou ovocia. Jahody dôkladne umyte, osušte a odstráňte stopky.
- Jahody nakrájajte na malé kúsky a vložte ich do väčšej misy. Pridajte cukor a dôkladne premiešajte. Potom jahody preložte do pekáča a rovnomerne ich rozložte na dno.
- Teraz je čas pripraviť mrveničku. V miske zmiešajte múku, cukor, vanilkový cukor a štipku soli.
- Potom pridajte vychladnuté maslo nakrájané na malé kúsky. Ingrediencie trieme medzi prstami, kým nevznikne mrvenička s konzistenciou drobných omrviniek.
- Rozdrvenou zmesou posypte ovocie v miske.
- Predhrejte rúru na 180 °C. Nádobu s jahodami a mrveničkou vložte do rúry.
- Pečte približne 25-30 minút, kým mrvenička nie je zlatistá a jahody nevyšumia.
- Hotový dezert podávajte teplý, samostatne alebo s vanilkovou zmrzlinou, šľahačkou alebo bielym jogurtom. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Využite sezónne ovocie a pripravte zabudnuté socialistické jedlo. Recept je triviálne jednoduchý
S jahodami to nikdy nerobím. Mám iný spôsob. Takto vydržia až dva týždne
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.