13.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/from my point of view).
K prílohám k večeri sa často pristupuje trochu ľahostajne, a to je veľká chyba. Najmä preto, že príprava neuveriteľne chutného občerstvenia, ktoré sa výborne hodí k večeri aj ku grilovaniu, trvá len pár minút. Objavte recept na chrumkavý karfiol v cestíčku, ktorý pripravíte za pár minút a poteší vás jeho chuť.
Karfiol v cestíčku – ingrediencie
Na prípravu dokonale chrumkavého karfiolu v cestíčku budete potrebovať:
- ¼ čajovej lyžičky kurkumy,
- ¼ čajovej lyžičky prášku do pečiva,
- ¼ čajovej lyžičky sódy bikarbóny,
- ½ čajovej lyžičky granulovanej cibule,
- ½ čajovej lyžičky granulovaného cesnaku,
- 1 hlava karfiolu,
- 1 čajová lyžička soli,
- 125 ml vody,
- 2 ploché lyžice pšeničnej múky,
- 4 lyžice kukuričného škrobu,
- olej na vyprážanie.
Ak chcete, aby mal karfiol v cestíčku pikantnejšiu chuť, pridajte pol lyžičky štipľavej papriky, naopak, ak máte radšej stredomorskú a bylinkovú chuť, pridajte do cestíčka trochu bazalky a oregana.
Ako pripraviť karfiol v cestíčku?
Karfiol opláchnite pod tečúcou vodou a potom ho na niekoľko minút vložte do misky s vodou, octom a jedlou sódou. Po tomto čase zeleninu opäť opláchnite, dôkladne osušte a rozdeľte na menšie kúsky – je dôležité, aby boli rovnako veľké, najlepšie na jedno sústo. Do misky pridáme prášok do pečiva, sódu bikarbónu a kukuričný škrob spolu s kurkumou, granulovanou cibuľou a granulovaným cesnakom. Suché prísady dôkladne premiešajte, prilejte vodu a opäť miešajte, kým nezískate konzistenciu hladkej hmoty.
Do cesta pridajte karfiol a dôkladne premiešajte, aby sa každý ružičkový kvet obalil cestom. Do hlbokého hrnca (aspoň 3 cm vysokého) nalejte olej na vyprážanie a zohrejte ho na približne 170 °C. Pomocou kliešťov preneste ružičky karfiolu do hrnca a vyprážajte 2 – 3 minúty. Karfiol v cestíčku vyberte pomocou sitka a odložte na papierovú utierku, aby sa zbavil prebytočného tuku. Karfiol v cestíčku sa najlepšie podáva teplý ako príloha k letnej večeri alebo na grilovačke.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ako uvariť karfiol, aby nebol horký? Jednoduchý trik zjemní jeho chuť
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.