13.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Grazziela).
Tiramisu je taliansky dezert, ktorý si získal mnoho priaznivcov. Ak vás nudí jeho tradičná verzia, oplatí sa recept na tento nepečený koláč mierne upraviť a pripraviť ho so sezónnym ovocím, v tomto prípade s jahodami. Pozrite si recept na šialené jahodové tiramisu. Tento dezert zmizne z vašich tanierov v okamihu.
Tradičné tiramisu je známe svojou kávovou príchuťou. Pripravujeme ho na základe kávy, syra mascarpone a mandľového likéru. Tentoraz vám ponúkame recept na verziu dezertu s jahodami.
Jahodové tiramisu poteší milovníkov ovocných chutí. Okrem toho bude ideálnou voľbou pre tých, ktorí nemajú radi klasickú verziu tohto talianskeho dezertu alebo ktorí vôbec nemôžu piť kávu. Tento nepečený koláč každého očarí aj svojím vzhľadom.
Ingrediencie na jahodové tiramisu
Jahody sú stále v sezóne. Preto sa ich oplatí používať do pečiva a dezertov. Tentoraz ich pridáme do jahodového tiramisu, ktorého príprava je úplne jednoduchá.
Zoznam ingrediencií na tento dezert sme rozdelili na tri časti. Prvá je určená na prípravu jahodovej omáčky, druhá na krém a tretiu tvoria ďalšie prísady.
Ingrediencie na prípravu jahodovej omáčky:
- 700 g jahôd
- 5 lyžíc práškového cukru
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1/2 šálky vody
Prísady na krém:
- /4 kg syra mascarpone
- 1/4 kg smotanového syra
- 4 PL cukru
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Ďalšie ingrediencie:
- 200 g piškót
- voliteľné: niekoľko jahôd, lístky mäty, čokoláda
Recept na jahodové tiramisu – koláč bez pečenia
- Prípravu jahodového tiramisu začnite prípravou jahodovej omáčky. Jahody vložíme do misky, prisypeme kryštálový cukor a zalejeme citrónovou šťavou a vodou. Tieto prísady rozmixujeme a namočíme do nej piškóty, pričom prvú vrstvu naaranžujeme do misky s rozmermi 24 x 19 cm.
- V ďalšom kroku pripravíme krém, t. j. zmiešame syr mascarpone so smotanovým syrom, cukrom a vanilkovým extraktom. Polovicu vzniknutej zmesi nalejte na piškóty a navrch položte ďalšiu vrstvu piškót, ktoré ste predtým namočili do jahodovej omáčky.
- Nakoniec nalejte zvyšok krému. Jahodové tiramisu ozdobte nakrájanými jahodami a lístkami mäty. Prípadne prelejte zvyšnou omáčkou alebo roztopte čokoládu vo vodnom kúpeli.
- Nepečený koláč upevníme potravinovou fóliou a vložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny. Po tomto čase je pripravený na podávanie.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Vezmem jahody a obložím ich cestom. V okamihu vytvorím dezert, ktorý nikde nenájdete
Využite sezónne ovocie a pripravte zabudnuté socialistické jedlo. Recept je triviálne jednoduchý
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.