14.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Veselova).
Mnohí ľudia zabúdajú, že na konzumáciu klobásy nemusíte nevyhnutne chodiť do obchodu. Môžete si ju vyrobiť sami doma a niekedy je chutnejšia ako tá kúpená. Nasledujúci recept ukazuje, že je to naozaj jednoduché a nepotrebujete hodiny stáť a pozerať sa, aby vám vyšla chutná. Bude to to najlepšie z tohto mäsa.
Keď máme chuť na mäso alebo údeniny, zvyčajne sa vyberieme do najbližšieho obchodu. Tam si kúpime veľa druhov a vrátime sa domov, aby sme si na nich pochutnali. Nie každý však dostane nápad pripraviť si takúto klobásu sám. So správnym receptom sa dá vyrobiť veľmi rýchlo a jednoducho, bez toho, aby ste strávili hodiny pri sporáku.
Uvarená klobása podľa nášho receptu je hotová za pár minút a je chutnejšia ako mnohé klobásy z obchodu. Na jej prípravu budete potrebovať bravčovú panenku bez kosti, ako aj korenie, ako je majoránka, bazalka, korenie a cesnak. A nezabudnite pridať majonézu.
Recept na varenú klobásu
Ingrediencie:
- 1 kg vykosteného bravčového stehna,
- 2 l vody,
- 4 PL soli,
- 4 bobkové listy,
- 6 guľôčok nového korenia,
- veľká hlavička cesnaku,
- 3 lyžice majonézy,
- čajová lyžička sušenej majoránky,
- čajová lyžička sušenej bazalky,
- čajová lyžička korenia.
Spôsob prípravy:
- Vodu nalejte do veľkého hrnca a pridajte nové korenie, bobkový list, bazalku, majoránku, soľ a korenie.
- Cesnak ošúpeme a jemne rozdrvíme na doske na krájanie. Potom ho vtlačte priamo do vody. Do tejto zmesi pridajte 3 lyžice majonézy a premiešajte.
- Bravčovú panenku očistite od všetkých blán a nečistôt. Keď je hotová, vložte ju do hrnca s tekutinou. Všetko priveďte do varu a varte na silnom ohni ďalších 5 minút. Po uplynutí tejto doby odstráňte z ohňa a nechajte všetko úplne vychladnúť. Najlepšie je nechať mäso vo vývare približne 4 hodiny.
- Po uplynutí tejto doby priveďte vývar opäť do varu a varte 5 minút. Aj tentoraz nechajte mäso vychladnúť približne 4 hodiny.
- Keď je mäso vychladnuté, vyberte ho z vývaru priamo na tanier. Pomocou papierovej utierky ho jemne osušte.
Mäso rozdeľte na plátky a podávajte na sendvičoch.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Šťavnatá bravčová panenka na sendvič za sedem minút. Skvele chutí
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.