15.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/danieleorsi).
Cuketová polievka je snom na tanieri. Je jemná, krémová a lahodná. Ďalšou výhodou je rýchlosť a jednoduchosť prípravy. Ako pripraviť cuketový krém? Toto je asi najjednoduchší recept na večeru.
Cuketová polievka je asi jedno z najlepších jedál, aké si môžeme v lete pripraviť. Cuketu si samozrejme môžeme kúpiť po celý rok v supermarketoch a miestnych potravinách, no v lete je najchutnejšia a dnes vám prezradíme, ako si vyrobiť cuketovú polievku, ktorá vás svojou chuťou jednoducho ohromí. Bez syra feta sa nehýbte.
Cuketová polievka. Najlepšie je to v lete
Ingrediencie:
- cca. 700 g mladej cukety,
- 1 liter bujónu alebo ľahkého vývaru,
- 1 cibuľa,
- 2-3 strúčiky cesnaku,
- 100 g syra feta,
- trochu sladkej smotany,
- soľ, korenie, trochu kari a feferónky,
- toast alebo listový hrášok podávať.
Najlepšia cuketová polievka. Ako ju pripraviť:
- Pripravte si hrniec a rozpustite v ňom dve polievkové lyžice masla. Potom pridajte na kocky nakrájanú cibuľu. Vyprážajte do priehľadnosti.
- Keď je cibuľa priesvitná, pridáme cesnak a chvíľu restujeme, aby uvoľnil vôňu. Potom pridáme umytú a na kocky nakrájanú cuketu.
- Všetko smažíme asi 5-7 minút, potom znížime oheň, pridáme vývar a rozdrobený syr. Varíme asi 20 minút, kým cuketa nezmäkne.
- Do polievky pridáme smotanu (cca 1/3 šálky) a tyčovým mixérom všetko rozmixujeme na hladký jednotný krém.
- Polievku dochutíme korením podľa chuti a varíme ešte 5 minút. Podávame s krutónmi alebo backerbsen guličkami.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Paradajková krémová polievka, ktorá prekoná ostatné. Najlepšie chutí s týmto druhom zeleniny
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.