15.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/baibaz).
Ak snívate o sladkých raňajkách – belgické vafle podľa tohto receptu vás oslovia. Pochúťka vyjde prekvapivo mäkká a s vašou obľúbenou polevou vyzerá ešte chutnejšie. Príprava je úplne jednoduchá.
Recept na vafle sa hodí najmä v lete, keď máme chuť na sladké, ale jednoduché dezerty. Vtedy nie je čas na niekoľkohodinové pečenie koláčov, ale na upečenie fantastických belgických vaflí za pár minút. Ako ich pripraviť? Pozrite si to nižšie.
Toto je moja obľúbená letná desiata. Tieto vafle by som mohla jesť každý deň na raňajky, obed aj večeru
Belgické vafle z kysnutého cesta sú nielen veľmi chutné, ale aj jednoduché na prípravu. Tí, ktorí ich ochutnajú prvýkrát, sú prekvapení ich špecifickou štruktúrou – pochúťka je vnútri mäkká a zvonka chrumkavá. Najlepšie na nich však je, že sa dajú „personalizovať“ podľa želania. Belgické vafle sa hodia k šľahačke, ako aj k čokoládovému krému a džemu. Fanúšikovia posýpok a ovocných polev môžu tiež popustiť uzdu svojej fantázii.
Ingrediencie:
- 120 g rozpusteného masla,
- 450 ml teplého mlieka,
- 2 veľké vajcia,
- 320 g hladkej alebo tortovej múky,
- 60 g cukru,
- 7 g sušeného droždia,
- 2 lyžičky vanilkového cukru,
- pol čajovej lyžičky soli,
- voliteľne: lyžička vanilkového extraktu, kakao, šľahačka, jahody, čučoriedky.
Belgické vafle so šľahačkou a ovocím. Spôsob prípravy
V malej miske zmiešajte teplé mlieko, maslo a vajcia ( úplne izbovej teploty). Do inej misky preosejte múku cez sito. Pridáme sušené droždie, kryštálový cukor, vanilkový cukor a štipku soli. Potom do suchých prísad prilejte zmes mlieka, masla a vajec.
Všetko zmiešajte, kým sa ingrediencie nespoja, potom misu zabaľte do potravinovej fólie a nechajte cesto kysnúť asi 1,5 hodiny. Aby ste si to uľahčili, môžete tento krok urobiť deň vopred – potom dajte misu s cestom na noc do chladničky. Keď cesto krásne vykysne, pomocou lyžice alebo naberačky ho po častiach nalejte do vaflovača.
Pečte niekoľko minút do zhnednutia a nakoniec ozdobte obľúbenou polevou. Môže to byť práškový cukor, džem alebo šľahačka. Belgické vafle si najlepšie vychutnáte s čerstvými jahodami, čučoriedkami a nasekanými orechmi. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Talianska verzia dezertu s jahodami. Jednoduchý recept na jahodové tiramisu
Recept na čučoriedkové buchty poznám od svojej babičky – robila tie najlepšie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.