Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Jahodový koláč ľahký ako obláčik. Recept na tento šialený koláč mi prezradila moja švagriná cukrárka

16.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Teresa Kasprzycka). Moja švagriná mi povedala recept na najlepší jahodový koláč, aký som kedy jedla. Recept pozná z cukrárne, kde pracuje – koláč sa...

16.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Teresa Kasprzycka).

Moja švagriná mi povedala recept na najlepší jahodový koláč, aký som kedy jedla. Recept pozná z cukrárne, kde pracuje – koláč sa tam predáva ako teplé rožky. Za všetko vďačí mliečnemu výrobku, vďaka ktorému je celý nadýchaný, vlhký a nadpozemsky chutný.

Domáce pečivo nemá konkurenciu, ale tento recept od mojej švagrinej je naozaj jeden z najlepších
Foto: shutterstock/Teresa Kasprzycka

Domáce pečivo nemá konkurenciu, ale tento recept od mojej švagrinej je naozaj jeden z najlepších, aké som v poslednom čase vyskúšala. Spomínaný jahodový koláč je dokonalým koláčom na každú príležitosť. Krásne sa prezentuje a vydrží čerstvý niekoľko dní. Stojí však za zmienku, že z plechu zmizne oveľa rýchlejšie, pretože je šialene chutný a pripomína koláč, ktorý podávala moja babička, keď som bola malá.

Moja švagriná mi dala recept z cukrárne na nadýchaný koláč s jahodami


Špeciality z cukrární sú niekedy ešte lepšie ako tie, ktoré podávame doma. Našťastie mi švagriná, ktorá pracuje v jednej z cukrární, prezradila recept na výnimočne nadýchaný koláč s jahodami. Koláč z tohto receptu je u nej bestsellerom, ktorému sa ťažko odoláva. Vyskúšala som ho doma a dávam vám svoje slovo, že zmizne z plechu za okamih a chutí skvele k popoludňajšej káve alebo ako jednoduché popoludňajšie občerstvenie.

Jahodový koláč z tohto receptu je u nej bestsellerom, ktorému sa ťažko odoláva
Foto: shutterstock/Dar1930


Tajomstvo jahodového koláča nespočíva len v šťavnatom a zrelom ovocí, ale aj v ostatných ingredienciách. Aby bol koláč dokonale jemný, nadýchaný a vlhký, nesmiete zabudnúť na mliečne výrobky. Moja švagriná mi odporučila použiť kefír. Vajíčka, cukor, múka, olej, vanilkový cukor sú tiež nevyhnutné a čerešničkou na torte je sladká drobenka. Všetko správne skombinujete a to je v podstate celá jeho filozofia! Podrobný recept prezradím nižšie.

Aby bol koláč dokonale jemný, nadýchaný a vlhký, nesmiete zabudnúť na mliečne výrobky. Moja švagriná mi odporučila použiť kefír
Foto: shutterstock.com/Halil ibrahim mescioglu

Koláč s jahodami a kefírom. Recept z cukrárne mi dala moja švagriná


Ingrediencie na koláč:

  • 320 g pšeničnej múky (typ do 550),
  • 100 g cukru,
  • 500 g jahôd,
  • 125 ml oleja,
  • 125 ml kefíru,
  • 3 veľké vajcia,
  • 2 lyžičky vanilkového cukru,
  • čajová lyžička prášku do pečiva,
  • štipka soli.
Začnite s drobenkou. Všetky ingrediencie si rozdrvíme rukami, nakoniec z nich vytvarujeme guľu, ktorú vložíme do fólie a potom do chladničky
Foto: shutterstock/Erhan Inga


Ingrediencie na drobenku:

  • 2 PL masla,
  • 2 lyžice cukru,
  • 4 PL pšeničnej múky.
Vajíčka rozbijeme do misky, pridáme cukor, vanilkový cukor a všetko chvíľu miešame, kým nám nevznikne nadýchaná, svetlá hmota
Foto: shutterstock/Viktory Panchenko

Spôsob prípravy:

  1. Začnite s drobenkou. Všetky ingrediencie si rozdrvíme rukami, nakoniec z nich vytvarujeme guľu, ktorú vložíme do fólie a potom do chladničky.
  2. Jahody umyte, odstráňte stopky a nakrájajte na polovice alebo menšie kúsky.
  3. Vajíčka rozbijeme do misky, pridáme cukor, vanilkový cukor a všetko chvíľu miešame, kým nám nevznikne nadýchaná, svetlá hmota.
  4. Potom za stáleho miešania vlejte do vajec olej, kefír, pridajte štipku soli, prášok do pečiva a postupne pridávajte múku. Všetky ingrediencie miešajte na stredných otáčkach, kým sa všetky nespoja a nezostanú viditeľné hrudky.
  5. Pripravené cesto nalejte do formy vyloženej papierom na pečenie. Jahody rovnomerne vysypte na vrch koláča. Ovocie jemne vtlačíme do cesta.
  6. Drobenku poukladáme na jahody.
  7. Koláč pečte pri teplote 170 stupňov približne 45 minút. Nakoniec ho nechajte vychladnúť a ozdobte práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Jogurtový koláč robím bleskovo. Je jemný, sladký a mizne ešte teplý

Vezmem jahody a obložím ich cestom. V okamihu vytvorím dezert, ktorý nikde nenájdete


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tieto palacinky sa natrvalo dostali do mojej kuchyne. Sú oveľa lepšie ako tie tradičné

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha) Palacinky milujú dospelí aj deti. Toto občerstvenie sa dá mierne obohatiť, aby bolo ešte lepšie - nadýchané ako…

Túto polievku jedia storoční obyvatelia modrej zóny. Je to tajomstvo ich dlhovekosti

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnastasiaKopa) Mnohí z nás sa chcú dožiť krásneho veku - 100 rokov. Pri tejto snahe sa oplatí pozrieť sa,…

Za čias socialistického Československa tento koláč nesmel chýbať na stole. Je vynikajúci a jednoduchý na prípravu.

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael) Za čias socialistického Československa kraľovali na stoloch špecifické koláče, ktoré sa pripravovali z ľahko dostupných surovín. Niekedy…

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Auto Trendy

Zima vás už neprekvapí: Naučte sa správne nasadiť snehové reťaze ešte dnes!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nasadzovanie snehových reťazí môže byť pre mnohých vodičov spočiatku náročnou úlohou. Táto zručnosť sa však dá naučiť a postupom času sa stane jednoduchšou a intuitívnejšou.…

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov