19.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Magdanatka).
Pirohy sú jedlom, ktoré miluje každý Slovák. Ja osobne ich milujem a nikdy sa ich nenabažím. Pred časom mi moja stará mama ukázala, čo robiť, aby boli vynikajúce. Ich tajomstvom je správne pripravené cesto.
EURO 2024 sa začalo a Slovensko odohralo svoj prvý a úspešný zápas 17. júna. Pri tejto príležitosti sledovania ďalších zápasov odporúčame pripraviť jedno z tých jedál, ktoré nikto nemôže prejsť ľahostajne. Sú to, samozrejme, pirohy, ktorých chuť všetci veľmi dobre poznáme. Pred časom mi moja stará mama povedala, ako pripraviť pirohy, ktoré si každý vypýta. Ukazuje sa, že tajomstvo je v cestíčku.
Ak si chcete pripraviť pirohy, podľa tohto receptu budú perfektné. Veľmi dôležité je, ako pripravíte cesto. Pružné a mäkké bude len vtedy, ak ho prikryjete teplým tanierom a potom ich jemne zohrejete v rúre alebo mikrovlnnej rúre. Hoci tento spôsob nie je veľmi populárny, pravdepodobne sa stane vaším obľúbeným.
Recept na ruské pirohy
Ingrediencie:
- pol kilogramu pšeničnej múky,
- 250 ml horúcej vody,
- lyžica masla
- štipka soli,
- 400 g varených zemiakov,
- 250 g tvarohu,
- veľká cibuľa,
- 2 lyžice masla,
- soľ a korenie podľa chuti.
Spôsob prípravy:
- Preosejte múku, pridajte maslo a soľ. Urobte v zmesi dierku, potom prilejte horúcu vodu a mieste cesto, kým nie je hladké a pružné.
- Pripravené cesto prikryjeme teplým tanierom a chvíľu zohrievame v rúre alebo mikrovlnnej rúre.
- Medzitým sa postaráme o plnku. Uvarené zemiaky roztlačíme pučidlom na pyré. Ošúpeme a nadrobno nakrájame cibuľu. Na panvici rozohrejte 2 lyžice masla a opečte cibuľu dozlatista.
- Do zemiakovej kaše pridajte tvaroh a opečenú cibuľu, plnku podľa chuti osoľte a okoreňte a dobre premiešajte, kým sa ingrediencie nespoja.
- Cesto vyvaľkajte na tenko a vykrajujte z neho kolieska. Do vykrojených koliesok dáme lyžičku náplne, cesto preložíme na polovicu a okraje dôkladne uzavrieme.
- Vo veľkom hrnci priveďte do varu osolenú vodu a do vriacej vody po častiach hádžte pirohy. Varte ich 2 – 3 minúty od chvíle, keď vyplávajú na povrch.
- Uvarené pirohy vyberieme dierkovanou lyžicou a podávame na tanieroch. Môžete ich podávať so smaženou cibuľkou, škvarkami, kyslou smotanou alebo kefírom. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Nová verzia ruských pirohov. Plnku budete vďaka zelenému prídavku olizovať z prstov
Najjednoduchšie cesto na pirohy na svete. Pani Zuzka upozorňuje na vodu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.