19.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anna_Pustynnikova).
Hľadáte recept na najlepšiu júnovú polievku? Paradajková z passaty je mojou novou závislosťou a vždy vyjde a chutí šialene. Za všetko môžu dve nezvyčajné ingrediencie, ktoré zvýraznia chuť a dodajú polievke charakter. Zabudnite na recept vašej starej mamy a vyberte si taký, ktorý má trochu viac šmrncu.
Nie je nič lepšie ako domáca večera v klasickom štýle. Paradajková polievka je neodolateľnou voľbou, najmä ak sa pripravuje z lahodne hustej passaty. Chuť však neurčujú paradajky, ale nezvyčajné prísady, vďaka ktorým táto polievka zmizne z tanierov v okamihu.
Paradajková z passaty je majstrovské dielo na večeru. S týmto mliečnym výrobkom je nadpozemsky krémová
Miska babičkinej paradajkovej polievky je chuť detstva, ktorú nemožno napodobniť. Niekedy sa však oplatí hľadať trochu iné kombinácie, ktoré budú chutiť rovnako lahodne a zapôsobia aj na tých najnáročnejších. Jedným z takýchto objavov tohto leta môže byť expresná paradajková polievka z passaty a dvoch nezvyčajných ingrediencií, ktoré spolu vytvárajú skutočnú harmóniu a sú rajom pre chuťové bunky.
Paradajková polievka z passaty je jednoduchá, ako už názov napovedá. Všetko, čo potrebujete, je pyré z kvalitných paradajok a vývar alebo bujón. Tieto dve zložky sa spoja, zohrejú a obohatia o smotanový syr, ktorý polievku dokonale zahustí a nahradí kyslú smotanu. Druhou neobjavnou zložkou je balzamikový ocot, ktorý paradajkám vôbec nedominuje, ale krásne si ich podmaní a vynesie ich do nových chuťových výšin. Nakoniec paradajkovú polievku ochuťte hrubo mletým korením, soľou, kôprom alebo bazalkou a je hotovo!
Expresný recept na paradajkovú polievku z passaty zo smotanovým syrom
Ingrediencie:
- 500 ml paradajkovej passaty alebo pyré,
- 200 ml bujónu,
- cesnak,
- 3 PL smotanového syra,
- 3 PL balzamikového octu,
- šalotka,
- soľ,
- korenie,
- čerstvá bazalka alebo kôpor,
- 2 PL olivového oleja.
Spôsob prípravy:
- Najskôr najemno nakrájajte šalotku a cesnak. Zeleninu orestujeme na olivovom oleji. Keď pekne zosklovatie, pridajte passatu.
- Všetko varte päť minút a potom prilejte vývar.
- Polievku ochuťte všetkými koreninami a varte ďalších 10 minút.
- Po tomto čase pridajte ocot a smotanový syr.
- Všetko dôkladne premiešajte a ozdobte zeleninou.
- Polievku nalejte do tanierov a podávajte pokvapkanú olivovým olejom a s chlebom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.