19.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oksana Mizina).
Ako čo najlepšie využiť sezónu čerstvého ovocia? Najlepším spôsobom je pripraviť k nim niečo, čo zvýrazní ich chuť a je ideálne pre deti aj dospelých. Ak máte doma ľudí, ktorí sa dožadujú jedla, a všetkým škvŕka v bruškách, môžete v priebehu chvíľky pripraviť kefírové palacinky. Stačí zmiešať niekoľko ingrediencií, osmažiť, pridať ovocie a je hotovo. Garantujeme vám … zmiznú rýchlejšie, ako by ste čakali.
Ako pripraviť kefírové palacinky?
Kefírové palacinky sa pripravujú veľmi jednoducho. Mnohí ľudia ich nazývajú „palacinky“, hoci tie pôvodné sa pripravujú z droždia a do cesta sa pridávajú nakrájané jablka. Kefírové palacinky sú o niečo hrubšie ako klasické palacinky, ale nemajú tvar ako americké palacinky. Kefírové palacinky môžete podávať s obľúbeným ovocím (najlepšie sezónnym), ale ak máte chuť, výborne sa hodia s džemom alebo jednoducho schované pod prikrývkou z práškového cukru.
Kefírové palacinky – zloženie
Na prípravu palaciniek je potrebné najprv zhromaždiť ingrediencie:
- kefír (400 g),
- pol šálky múky,
- vajce.
Príprava:
V miske zmiešajte ingrediencie pomocou šľahača alebo mixéra. Cesto by malo mať hustú, ale mierne tekutú konzistenciu. Ak je cesto príliš husté, môžete ho zriediť trochou vody, a ak je príliš riedke pridajte malé množstvo múky. Palacinky pečte na rozpálenom oleji z oboch strán. Hotové palacinky môžete jesť s obľúbenou polevou: jahodami, čučoriedkami alebo malinami.
Alternatívne doplnky
Uvedený recept sa zdá byť triviálny, ale aj ten sa dá ľubovoľne upraviť. Ak sa obávate, že palacinky nebudú také sladké, ako by ste chceli, nič vám nebráni pridať balíček vanilkového cukru alebo použiť korenie: napr. škoricu (dokonale zvýrazní jablká) alebo klinčeky.
Ak chcete, aby boli palacinky sýtejšie, môžete ich podávať s tvarohom. Ak sa vám ani táto možnosť nepozdáva, môžete do cesta pridať lyžicu tvarohu, vďaka ktorému budú palacinky nadýchané a sýte.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Jahodový koláč ľahký ako obláčik. Recept na tento šialený koláč mi prezradila moja švagriná cukrárka
Jogurtový koláč robím bleskovo. Je jemný, sladký a mizne ešte teplý
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.