Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Domácnosť, Ekológia, Záhrada,

Ako často zalievať hortenzie? Robte to len v túto hodinu. Inak všetky kvety uschnú

20.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Marina April). Hortenzie sú jedny z najkrajších záhradných kvetov. Majú nezameniteľnú vôňu a sú nádhernými okrasnými rastlinami, ale aby zdravo rástli, je potrebné sa...

20.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Marina April).

Hortenzie sú jedny z najkrajších záhradných kvetov. Majú nezameniteľnú vôňu a sú nádhernými okrasnými rastlinami, ale aby zdravo rástli, je potrebné sa o nich správne starať. Ako často hortenziu zalievať, aby bujne kvitla?

hortenzie polievanie
Ako často hortenziu zalievať, aby bujne kvitla?
Foto: shutterstock/Marina April

Existuje niekoľko odrôd hortenzií – metlinaté, kalinolisté a stromčekovité – ale bez ohľadu na druh je pri starostlivosti o nich mimoriadne dôležitá správna zálievka. Ako často hortenziu zalievať, aby ste rastlinu neponičili? Robte to len v tomto čase a pripravte sa na množstvo kvetov.

Ako často zalievať hortenzie? Zalievajte ju len v určitom čase. Inak nebude kvitnúť

Hortenzie môžu dosiahnuť výšku až tri metre. Krík je rozložitý a nepravidelného tvaru. Vyznačuje sa guľovitými kvetmi v rôznych farbách od bielej po modrú alebo červenú. Najlepšie rastie v úrodnom, priepustnom a mierne kyslom substráte.

Táto rastlina by nemala rásť v tieni alebo polotieni, pretože bude zle kvitnúť. Najlepším miestom bude slnečné miesto, a preto by ste ju nemali zabúdať pravidelne zalievať, aby nevyschla. Ako často hortenziu zalievať, aby sa na nej vytvorili kvety?

Hortenzie polievajte trikrát týždenne a to ráno alebo večer.
Foto: freepik/alexphotos

TIP! Zalievať by sa malo trikrát týždenne v stanovenom čase. Najlepší čas je ráno alebo neskoro večer, napr. o 7:00 alebo okolo 20:00. Voda sa tak neodparí a rastlina si dlhšie udrží vlhkosť.

Čím máte hnojiť hortenziu? Zabudnite na hotové prípravky. Živný roztok si môžete vyrobiť doma

Ak chcete pomôcť hortenziám rásť a kvitnúť, je dobré ich hnojiť. Našťastie vôbec nemusíte bežať do záhradníctva, pretože živiny si môžete pripraviť doma.

  • Banánová šupka dodá rastline fosfor a draslík, ktoré potrebuje, aby sa jej darilo. Jednoducho ju nakrájajte na kúsky a potom zmiešajte so zeminou.
  • Kávovú usadeninu je potrebné vysušiť a potom ju hodiť na rastliny. Vďaka usadenine bude rýchlejšie rásť a bohato kvitnúť, tiež zvýši jej odolnosť voči chorobám.
Banánová šupka dodá rastline fosfor a draslík.
Foto: pexels.com/Julia Kuzenkov

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Hortenzia toto hnojivo miluje. Bude mať viac žiarivých kvetov ako kedykoľvek predtým

Hortenzie – aký je rozdiel medzi záhradnou a metlinatou?


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Vývar som presolila. Babička Mária mi povedala, aby som pridala jednu zeleninu a počkala 10 minút. Naozaj to funguje

04.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kollawat Somsri). Teoreticky príprava polievky nie je náročná. V praxi môže jedna chyba všetko pokaziť a vývar bude vhodný…

Útočia škorce na čerešne? Vieme, ako sa ich účinne zbaviť

4.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Senderistas). Nie je žiadnym tajomstvom, že škorce sú invázne nielen u nás, ale aj v iných častiach sveta. Zvyčajne…

Babičky pred touto rastlinou varovali. Nenechávajte ju v dome, pretože prináša utrpenie

3.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Natalia van D). Každý sníva o šťastnom živote a želá si, aby všemožne odvrátil prípadnú smolu. Bohužiaľ, podľa povier…

Zalejte levanduľu domácou zmesou. Bude hojne a dlho kvitnúť

3.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Neirfy). Od mája do polovice júla teší oko svojimi fialovými kvetmi, ktoré pôvabne zdobia záhradu. Tie môže opäť vypustiť…

Kôstky z čerešní už nikdy nevyhadzujem. Moja babička mi povedala, čo z nich môžem vyčarovať

3.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Yanya). Leto je čas, keď si bez pamäti pochutnávame na čerešniach. Hoci kôstky zvyčajne končia v odpadkovom koši, stojí…

Auto Trendy

Patentový úrad uznal jeho tvary ako ochrannú známku. Predalo sa viac ako 110 miliónov kusov

4.7.2024 Redakcia Auto trendy - Najkupovanejší motocykel na svete je skromným výtvorom geniálneho podnikateľa Takeo Fujisawa. Hovoríme o modeli Honda Super Cub, ktorý slávi úspech už od roku 1958.

Od tohto mesiaca budú všetky nové autá predávané v Európe vybavené upozorneniami na obmedzenie rýchlosti

3.7.2024 Redakcia Auto trendy - Všetky nové autá budú od júla tohto roku mať systém upozornenia na obmedzenie rýchlosti.

Vážna nehoda majstra sveta v rally. Vrtuľník RLP v akcii

3.7.2024 Redakcia Auto trendy - Osemnásobný majster sveta v rallye Sebastien Ogier mal nehodu. Počas oboznamovania sa s traťou pred Rallye sa Ogierova Toyota čelne zrazila s iným vozidlom. Jazdca…

Nová povinnosť pre vodičov. Vyplýva to z nariadenia EÚ

4.7.2024 Redakcia Auto trendy - Dopravcovia, ktorí poskytujú služby v rámci EÚ, budú čoskoro musieť vymeniť zariadenia namontované na nákladných vozidlách. Všetko v súlade s novými predpismi EÚ.

Majitelia elektromobilov sa chcú vrátiť k spaľovacím autám. Najmä v tejto krajine

4.7.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť McKinsey zverejnila svoju výročnú správu o záujme spotrebiteľov o elektromobily v niektorých najväčších krajinách sveta. Výsledky nevyzerajú pre elektrifikáciu veľmi optimisticky.

Športová Kia priamo z pretekov. Spáli menej ako 5 litrov benzínu a stojí len 7 000 eur

3.7.2024 Redakcia Auto trendy - Kia je nepochybne jedným z najobľúbenejších výrobcov v našej krajine. Tieto autá oceňujeme, pretože sú pohodlné, komfortné, relatívne lacné, úsporné a… jednoducho pekné. Hovoríme tiež…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov