Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Astrológia,

Kľúčový dátum v júni. Pre niekoľko znamení zverokruhu sa chystajú príjemné zmeny

20.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Billion Photos). Koniec júna sa rýchlo blíži, nastane prvý letný deň a letný slnovrat 2024. Vtedy zažijeme najdlhší deň a najkratšiu noc v roku....

20.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Billion Photos).

Koniec júna sa rýchlo blíži, nastane prvý letný deň a letný slnovrat 2024. Vtedy zažijeme najdlhší deň a najkratšiu noc v roku. Kedy tento jav nastane a čo môžu očakávať jednotlivé znamenia zverokruhu?

Kedy nastane prvý letný deň a letný slnovrat 2024?
Foto: shutterstock/Billion Photos

Letný slnovrat nemá pevne stanovený dátum a pripadá na 20. alebo 21. júna. Prvý deň astronomického leta je zároveň najdlhším dňom v roku a sprevádza ho krátka noc. Slnko vtedy dosiahne obratník Raka.

Prvý letný deň 2024 – kedy pripadá?


V roku 2024 pripadne najdlhší deň roka na štvrtok 20. júna. Deň vtedy bude trvať 16 hodín a 46 minút a bude dlhší ako najkratší deň až o 9 hodín a 4 minúty. Slnko bude vychádzať už o 4:14 ráno a zapadať o 21:00 večer.

Kalendárne leto sa ako každý rok začne 22. júna. Tento dátum je pevne stanovený a nezávisí od polohy Slnka voči Zemi. Toto obdobie potrvá do 22. septembra.

Prečo je letný slnovrat taký dôležitý?

Letný slnovrat je významná astronomická udalosť, ktorú už po stáročia oslavujú rôzne kultúry na celom svete. Je to čas oslavy hojnosti prírody, kvitnutia rastlín a dlhých teplých dní.

V mnohých kultúrach sa letný slnovrat spája s rôznymi rituálmi a slávnosťami na oslavu slnka a prírody.

Čo čaká znamenia zverokruhu po letnom slnovrate?


Počas letného slnovratu v roku 2024 bude mať usporiadanie planét výrazný vplyv na jednotlivé znamenia zverokruhu.

Baran

Letný slnovrat prinesie Baranom množstvo energie a nadšenia do akcie. Je to ideálny čas na začatie nových projektov a realizáciu ambicióznych plánov. Môžete očakávať pozitívne zmeny vo svojom profesionálnom živote.

Býk

Pre Býkov to bude čas relaxácie a odpočinku. Dbajte na svoje zdravie a duševnú pohodu. Je to tiež vhodný čas na to, aby ste trávili čas s rodinou a priateľmi a spoločne si užívali radosti leta.

Letný slnovrat je čas oslavy hojnosti prírody, kvitnutia rastlín a dlhých teplých dní.
Foto: shutterstock/AdelGamal

Blíženci

Blíženci pocítia príval kreativity a inšpirácie. Bude to vynikajúci čas na rozvoj vašich vášní a záujmov. Možné sú aj nové priateľstvá a romantické dobrodružstvá.

Rak

Letný slnovrat prinesie Rakom citové naplnenie a harmóniu vo vzťahoch. Bude to čas na zamyslenie sa nad svojimi potrebami a snami. Rozhodnite sa pre introspekciu a sebapoznanie.

Lev

Levy môžu očakávať zvýšenú sebadôveru a charizmu. Je to skvelý čas na kariérny postup a dosahovanie svojich cieľov. Vaše vodcovské schopnosti budú teraz obzvlášť oceňované.

Panna

Panny budú mať príležitosť rozvíjať svoje schopnosti a učiť sa nové veci. Letný slnovrat prinesie aj príležitosti na vyriešenie starých problémov a nájdenie nových životných ciest.

Váhy

Pre Váhy to bude čas lásky a partnerstva. Vaše citové vzťahy sa môžu prehĺbiť a stať sa uspokojivejšími. Dbajte na rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom.

Počas letného slnovratu v roku 2024 bude mať usporiadanie planét výrazný vplyv na jednotlivé znamenia zverokruhu.
Foto: shutterstock/Pixel-Shot

Škorpión

Škorpióni pocítia silnú túžbu po zmene a transformácii. Toto je ideálny čas na to, aby ste sa zbavili toho, čo už neslúži vášmu rozvoju. Zamerajte sa na svoje ciele a usilujte sa ich dosiahnuť.

Strelec

Pre Strelcov bude letný slnovrat časom dobrodružstva a cestovania. Bude to obdobie plné vzrušujúcich príležitostí a nových zážitkov. Otvorte sa novým výzvam a užívajte si život.

Kozorožec

Kozorožci môžu očakávať stabilitu a rast v profesionálnom živote. Je to vhodný čas na plánovanie budúcnosti a dosiahnutie dlhodobých cieľov. Vaša práca a úsilie budú teraz ocenené.

Vodnár

Pre Vodnárov to bude čas na rozvoj ich vášní a záujmov. Letný slnovrat prinesie nové príležitosti aj v sociálnej oblasti. Buďte otvorení novým priateľstvám a inšpiráciám.

Ryby

Ryby môžu očakávať emocionálnu rovnováhu a pokoj. Je to skvelý čas na meditáciu, relaxáciu a starostlivosť o duševné zdravie. Vaša intuícia bude teraz mimoriadne silná, preto počúvajte svoj vnútorný hlas.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tieto znamenia zverokruhu sú pekelné svokry. Sú naozaj nepríjemné

Dajte si petržlenovú vňať na týždeň do pohára a prídu k vám peniaze


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tieto znamenia zverokruhu nie sú stvorené pre manželstvo. Stabilný vzťah? To nie je pre nich

3.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/David Pereiras). Je naša budúcnosť napísaná vo hviezdach? Hoci nič v živote nie je isté, niektoré znamenia zverokruhu sa…

Horoskop na júl 2024

3.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/sarayut_sy). Horoskop na júl 2024 - ako dopadne prvý letný mesiac? Chcete vedieť, či sa na vás tento rok…

Denný horoskop na stredu – 3. júla

3.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/sarayut_sy). Denný horoskop na 3. júla. Baran dostane milý darček. Býk ukončí nejaký spor. Prečítajte si váš aktuálny denný horoskop,…

Tieto tri znamenia zverokruhu čaká náročný júl. Na obzore je veľa problémov. Osud im nebude naklonený

2.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/jevelin). Astrológovia veria, že znamenia zverokruhu určujú nielen náš charakter, ale aj našu budúcnosť. Ukazuje sa, že nadchádzajúci mesiac…

Tri znamenia zverokruhu, ktoré milujú byť stredobodom pozornosti. Ste na zozname?

2.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sjale). Ich správanie akoby kričalo: "Pozerajte sa len na mňa". Je ťažké prejsť okolo týchto ľudí ľahostajne. V dave…

Auto Trendy

Športová Kia priamo z pretekov. Spáli menej ako 5 litrov benzínu a stojí len 7 000 eur

3.7.2024 Redakcia Auto trendy - Kia je nepochybne jedným z najobľúbenejších výrobcov v našej krajine. Tieto autá oceňujeme, pretože sú pohodlné, komfortné, relatívne lacné, úsporné a… jednoducho pekné. Hovoríme tiež…

ChatGPT sa dostane do vozidiel Audi. A nielen v tých najnovších

3.7.2024 Redakcia Auto trendy - Služba ChatGPT bude čoskoro integrovaná do automobilov. Škoda oznámila integráciu tohto riešenia už pred niekoľkými týždňami a teraz sa k podobnému kroku chystá aj Audi,…

Na scénu vstupuje nové rodinné SUV. Cenovo dostupné, módne a bude bestsellerom

3.7.2024 Redakcia Auto trendy - Nie je žiadnym tajomstvom, že lacné SUV HS spoločnosti MG Motor je v Európe vysoko cenené. Odkedy sa dostalo do európskeho cenníka, je zároveň najobľúbenejším…

Krásne SUV s výkonom 360 koní. Spaľovanie je pôsobivé a cena… je prekvapujúca

3.7.2024 Redakcia Auto trendy - Na čo si ceníme autá v segmente SUV? Okrem iného za to, že je to akési umenie kompromisu. Na jednej strane získate veľké, robustné a…

Volkswagen je pripravený na nové SUV. Už ho vystavil v čínskych showroomoch a dráždi súperov

3.7.2024 Redakcia Auto trendy - Nedávno sme informovali, že Volkswagen uvedie na čínsky trh novú kategóriu vozidiel. Modely dostanú jedinečné zlaté logo, ktoré je súčasťou stratégie Volkswagenu "v Číne, pre…

Turecká spoločnosť Togg chce ešte tento rok zaútočiť na európske trhy

3.7.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť Togg oznámila, že predobjednávky na T10X v Európe otvorí do konca roka. Automobilka chce začať predávať elektromobily aj mimo Turecka. Na začiatku sa objaví…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov