Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Krása, Tipy,

Chytré triky na viditeľné odrasty. Zbavte sa ich za pár minút

21.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot). Máte už dosť viditeľných odrastov, ale nechcete si farbiť vlasy? Objavte šikovné a netradičné metódy na zakrytie odrastov bez chémie. Od kreatívnych účesov...

21.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot).

Máte už dosť viditeľných odrastov, ale nechcete si farbiť vlasy? Objavte šikovné a netradičné metódy na zakrytie odrastov bez chémie. Od kreatívnych účesov až po inovatívnu kozmetiku – tu sú najlepšie tipy, vďaka ktorým zabudnete na problém viditeľných sivých odrastov a budete sa cítiť sebavedomo každý deň.

Objavte šikovné a netradičné metódy na zakrytie odrastov bez chémie.
Foto: shutterstock/Pixel-Shot

Ako zakryť odrasty bez farbenia?

V drogérii je more kozmetických prípravkov, ktoré vám pomôžu rýchlo sa zbaviť viditeľných korienkov. Sú oveľa menej invazívne ako farby a zaberú prakticky vždy, čím nás zachránia pred katastrofou.

Používajte farbiace šampóny a kondicionéry

Farbiace šampóny a kondicionéry sa vyznačujú tým, že obsahujú pigmenty, ktoré vlasy dočasne zafarbia alebo odstránia nežiaduce tóny. Okrem toho obsahujú aj obohatené živiny, ktoré vlasy posilňujú a hydratujú. Toto riešenie môžete použiť, ak si chcete počas každodenného umývania vlasov zachovať alebo dosiahnuť požadovaný odtieň vlasov.

Farbiace šampóny môžu neutralizovať nežiaduce tóny, napríklad mosadzný odtieň u blondínok alebo červený odtieň u brunetiek. Fialový šampón sa môže použiť na odstránenie žltých tónov zo sivých alebo blond vlasov. Používaním kozmetiky tohto typu môžete zvýrazniť a oživiť svoju prirodzenú farbu vlasov, dodať jej hĺbku a lesk. V dôsledku toho budú vaše vlasy vyzerať zdravšie a lesklejšie. Na udržanie intenzity farby sa ich oplatí používať medzi jednotlivými návštevami kaderníka.

Ak radi experimentujete s účesmi, ale nechcete natrvalo zmeniť farbu, zaujímavou možnosťou môžu byť tónovacie šampóny v odvážnejších odtieňoch, ako je fialová, ružová alebo modrá.

Farbiace šampóny a kondicionéry sa vyznačujú tým, že obsahujú pigmenty, ktoré vlasy dočasne zafarbia alebo odstránia nežiaduce tóny.
Foto: shutterstock/Anetlanda

Ako to robiť?

  1. Umyte si vlasy tónovacím šampónom a nechajte ho pôsobiť niekoľko minút podľa pokynov.
  2. Potom naneste farbiaci kondicionér, ktorý by mal tiež zostať na vlasoch uvedený čas.
  3. Po opláchnutí sa farba korienkov dočasne stmaví alebo vyrovná.

Sprej na zakrytie korienkov

Ide o pohodlné a rýchle riešenie pre ľudí, ktorí chcú dočasne zakryť odrasty, najmä šediny, bez toho, aby sa museli pred dôležitým stretnutím alebo podujatím farbiť. Sú zmývateľné a nezanechávajú trvalé zmeny, čo vám umožňuje experimentovať s farbou bez obáv z dlhodobých následkov

Väčšina sprejov na korienky je odolná voči vode a potu, takže farba vydrží celý deň aj v náročných podmienkach. K dispozícii sú rôzne odtiene, takže farbu spreja môžete ľahko prispôsobiť svojej prirodzenej farbe vlasov alebo aktuálnemu sfarbeniu. Dôležité je, že tento sprej nepoškodí vaše vlasy, pretože neobsahuje amoniak ani iné škodlivé chemikálie, ktoré sú často prítomné v permanentných farbách.

Väčšina sprejov na korienky je odolná voči vode a potu, takže farba vydrží celý deň aj v náročných podmienkach.
Foto: shutterstock/Zigres

Ako to robiť?

  1. Fľaštičku pretrepte a nastriekajte na korienky zo vzdialenosti približne 15 cm.
  2. Pred úpravou vlasov nechajte výrobok zaschnúť.
  3. Sprej je vhodný na rýchle použitie pred odchodom z domu alebo na špeciálne príležitosti.

Púdre a ceruzky na vlasy

Púdre na vlasy môžu vlasom dodať neuveriteľný objem, čo poteší najmä dámy s jemnými prameňmi. Tento typ kozmetiky absorbuje prebytočný olej pri korienkoch, vďaka čomu vlasy vyzerajú plnšie. Používajte ich na úpravu plážových vĺn alebo nedbalých kučier.

Púdre na vlasy majú často aplikátory, ktoré uľahčujú rovnomerné rozloženie produktu pri korienkoch. Na druhej strane, ceruzky na vlasy sa ľahko používajú a umožňujú presné nanesenie farby na požadované pramene. Môžete ich použiť na zamaskovanie korienkov medzi farbeniami. Sú menej invazívne ako trvalé farby a predstavujú bezpečnejšiu alternatívu pre zdravie vašich vlasov.

Ako to robiť?

  1. Naneste púder na korienky pomocou štetca alebo prstov.
  2. Ceruzky môžete naniesť priamo na vlasy a potom prípravok rozotrieť hrebeňom alebo prstami.
  3. Púdre a pastelky pôsobia ako dočasné maskovanie a sú zmývateľné vodou.

Domáce spôsoby na odrasty

Tí, ktorí uprednostňujú organickejšie a prirodzenejšie metódy farbenia viditeľných korienkov, môžu použiť metódy farbenia odrastov.
Foto: shutterstock/Little honey

Tí, ktorí uprednostňujú organickejšie a prirodzenejšie metódy farbenia viditeľných korienkov, môžu použiť metódy, ktoré sú alternatívou k tradičným chemickým farbám. Tu sú niektoré z nich:

  • šťava z cvikly alebo mrkvy: šťava z cvikly môže dodať vlasom sýtejší červenkastý odtieň, zatiaľ čo mrkvová šťava môže dodať červenooranžové tóny. V závislosti od farby vašich vlasov si vyberte jednu z nich a zmiešajte ju s kokosovým alebo olivovým olejom. Zmes naneste na vlasy a zabaľte ich do fólie. Počkajte aspoň hodinu a potom si vlasy opláchnite jablčným octom;
  • henna: ide o prírodné rastlinné farbivo, ktoré môžete použiť na získanie tmavého oranžového, tmavohnedého alebo hnedého odtieňa vlasov. Henna je k dispozícii vo forme prášku. Na vlasoch vydrží 4 až 6 týždňov. Ak chcete použiť hennu, zmiešajte ju s vodou do konzistencie zemiakovej kaše, naneste ju na vlasy a zabaľte do fólie. Po 2 hodinách môžete vlasy opláchnuť;
  • citrónová šťava: môže postupne zosvetliť vlasy a dodať im prirodzený slnečný odlesk. Je trvalá a najlepšie sa používa na dosiahnutie jemného zosvetlenia;
  • káva: môžete ju použiť na dodanie tmavšieho odtieňa vlasov. Pripravte si silnú kávu, nechajte ju vychladnúť a potom ju naneste na vlasy ako oplach, aby ste vytvorili jemné tmavšie odtiene;
  • šalvia: Ak máte tmavé vlasy a chcete zakryť šedivé korienky, šalvia môže byť dobrou voľbou. Varte šalviové listy vo vode, kým nezískate silný odvar, ktorý môžete po vychladnutí použiť na oplachovanie vlasov;
  • harmančekový čaj: pre tých, ktorí majú svetlé vlasy, môže oplachovanie harmančekovým čajom pomôcť zosvetliť korienky a dodať vlasom zlatistý nádych.

Tieto metódy sú úplne prírodné, a preto nemusia mať taký intenzívny účinok ako tradičné farby na vlasy. Vždy je dobré vyskúšať zvolenú metódu na malej časti vlasov, aby ste sa uistili, že dosiahnete požadovaný efekt. Prírodné metódy môžu vyžadovať aj častejšie používanie na udržanie farby.

Ako zamaskovať šediny bez farbenia?

Ak si chcete zachovať prirodzený vzhľad a vyhnúť sa chemickým úpravám, nemusíte si farbiť vlasy, aby ste zakryli šedivé odrasty. Okrem už uvedených metód môžete použiť aj iné triky, ktoré vám pomôžu udržať bezchybný vzhľad počas mimoriadnych situácií. Jedným z nich je jednoducho dočasne zmeniť účes:

Vysoké drdoly, vrkoče alebo chaotické drdoly opticky skryjú odrasty.
Foto: shutterstock/Dannas
  • Namiesto rovnéj cestičky si urobte cestičku v štýle cik-cak. Odvedie to pozornosť od korienkov a urobí ich menej viditeľnými;
  • Voľné, vlnité účesy. Voľné vlny a kučery dodajú objem a textúru a zároveň skryjú korienky;
  • Vysoké drdoly, vrkoče alebo chaotické drdoly sústreďujú pozornosť na účes a nie na líniu vlasov.

Zamatové stuhy, čelenky a iné vlasové doplnky sú tiež skvelým spôsobom, ako odpútať pozornosť od korienkov. Môžete si vybrať široké čelenky, ktoré úplne zakryjú líniu vlasov, alebo štýlové sponky a gumičky, ktoré dodajú účesu charakter.

Na zakrytie sivých korienkov môžete použiť aj riasenku. Túto metódu použite, ak máte tmavé vlasy a chcete rýchlo zlepšiť vzhľad svojho účesu. Riasenka na vlasy je podobná tradičnej maskare, ale bola vytvorená špeciálne na použitie na vlasy. Môžete ju použiť na precízne zakrytie sivých korienkov, najmä okolo línie vlasov a pri cestičke.

Správná cestička pomôže zamaskovať korienky.

Ak potrebujete zakryť len niekoľko sivých vláskov, dobrou voľbou môžu byť aj ceruzky na oči a obočie. Na lokálne zamaskovanie sivých vlasov použite vodoodolnú ceruzku na oči. Na druhej strane, ceruzky na obočie použite na menšie plochy vlasov po stranách hlavy alebo na cestičke.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Omladzujúci účes pre ženy po 40-tke. Nosí ho Jennifer Aniston

Vyberte si toto leto „butter blonde“. Pôsobí ako ľahký lifting. Vyskúšajte ju a budete vyzerať o 10 rokov mladšie


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Dosť bolo potenia a nezdravých dezodorantov. Babičkine domáce a lacné spôsoby sú spoľahlivé

1.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/siam.pukkato). Ak máte obavy o svoje zdravie, možno sa budete chcieť vyhnúť antiperspirantom obsahujúcim agresívne chemikálie a hľadať prirodzenejší…

Nejedzte tieto výrobky pred pobytom na slnku. V opačnom prípade sa vám môže objaviť vyrážka a škvrny

1.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/summerstock). Čo spôsobuje fotosenzibilizáciu a čo to vlastne je? Počas krásneho slnečného počasia, keď plánujete tráviť veľa času vonku,…

Koľko stojí hodina používania klimatizácie? Toľko zaplatíte za príjemný chlad

1.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/LightField Studios). V lete je výskyt horúceho počasia veľmi častý. Z tohto dôvodu sa mnoho ľudí rozhodne investovať do…

Namažte ním vodovodný kohútik a vodný kameň bez stopy zmizne. Funguje zakaždým

1.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Georgiy M). Kanvice, sprchové kúty, ale predovšetkým vodovodné kohútiky okamžite prezradia, či máte doma tvrdú vodu. Škaredé a nevzhľadné…

Vyživuje a spevňuje pokožku a nepatrí medzi najdrahšie ošetrenia. Môžete si ho urobiť sami doma

1.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alina Kruk). Telový peeling je procedúra, ktorú by sme mali natrvalo zaviesť do svojej rutiny starostlivosti o pleť. Systematický…

Auto Trendy

Klimatizácia v aute nefunguje - v čom môže byť problém?

1.7.2024 Redakcia Auto trendy - Klimatizácia v aute je jedným z tých luxusných prvkov, ktoré sú neoceniteľné najmä v takých horúcich dňoch, aké v súčasnosti v krajine máme. Žiaľ, v…

Opel nebude lacná značka? Stačí sa pozrieť na ceny novej Frontery

1.7.2024 Redakcia Auto trendy - Minulý týždeň Citroen odhalil všetky karty týkajúce sa nového modelu C3 Aircross. Teraz sme sa dozvedeli prvé ceny jeho sesterského modelu Frontera. Verdikt? Opel nebude…

Nové prémiové SUV značky Kia za nižšiu cenu je rozumnou voľbou.

1.7.2024 Redakcia Auto trendy - Nie je žiadnym tajomstvom, že pokiaľ ide o vozidlá SUV, Kia je na zozname referenčných značiek. Výrobca má vždy v zásobe množstvo argumentov, aby zákazníci…

Takto bude vyzerať nočná mora SUV značky Dacia? Európu postaví na nohy šokujúco nízkou cenou

1.7.2024 Redakcia Auto trendy - Nová ponuka spoločnosti MG Motor, známej nízkonákladovej značky v Európe, je predurčená na úspech. Už dávnejšie dala jasne najavo, že má v úmysle ukradnúť pozornosť,…

Toto nové čínske SUV je takmer vernou kópiou Ferrari Purosangue. Bude však oveľa, oveľa, oveľa lacnejšie

1.7.2024 Redakcia Auto trendy - Po premiére sedanu SU7 pracuje čínsky gigant na svojom druhom modeli, ktorým bude, samozrejme, SUV. Niet divu, veď práve tento typ karosérie je dnes medzi…

Takáto prémia tu ešte nikdy nebola. Nové SUV od Renaultu čerpá od bohatých príbuzných

1.7.2024 Redakcia Auto trendy - Francúzsky gigant práve predstavil úplne nový Renault Grand Koleos. SUV bude mať čoskoro premiéru ako hybrid na báze Geely a Volvo. Bude dvojčaťom modelu Geely…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov