22.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Snoopytkd).
Sezóna čučoriedok je v plnom prúde a my si môžeme do sýtosti vychutnávať chuť tohto lahodného letného ovocia. Ako najlepšiu vec s lesnými plodmi môžeme popri čučoriedkových koláčikoch s istotou spomenúť lahodný, zamatovo studený tvarohový cheesecake so želé. Tento koláč robím v lete nonstop a rodina ho nikdy nemá dosť.
Čučoriedkový cheesecake je dokonalý dezert na leto a len čo sa začne sezóna čučoriedok, nevrhám sa, ako väčšina, na čučoriedky, ale robím tento vynikajúci studený cheesecake. Recept na čučoriedkový studený cheesecake je triviálny a najťažšou časťou na príprave tohto koláča je príprava želé – musíte to správne načasovať. Ak máte radi domáce koláče a horúce počasie vás nenabáda používať rúru, toto je ideálny nápad na sladký dezert k popoludňajšej káve
Čučoriedkový tvarohový koláč – chutný a jednoduchý želé koláč
Ingrediencie:
- 500 g homogenizovaného tvarohu s vanilkovou príchuťou
- 200 ml smotany na šľahanie
- 2 želé z lesných plodov
- 600 g čerstvých čučoriedok
- 250 g mascarpone
- 3 PL práškového cukru
- 1 lyžička vanilkového cukru (môžete vynechať)
- 2 PL želatíny
- horúca voda na rozpustenie želatíny (asi 1/3 šálky)
- sušienky alebo piškóty na dno
Studený tvarohový cheesecake s čučoriedkami – ako ho pripraviť
Príprava:
- Začnite rozpustením želé. Prášok nasypte do hrnca a zalejte asi 600 ml vriacej vody. Dôkladne premiešajte a odložte do chladničky. Nedovoľte však, aby začalo tuhnúť. Želé vložené do chladničky tuhne pomerne rýchlo.
- Teraz pripravte plnku. Želatínu rozpustite v horúcej vode a rovnako ako želé nechajte vychladnúť. Smotanu na šľahanie nalejte do misky a pomocou mixéra na vysokých otáčkach ho vyšľahajte do tuha. Potom pridáme vanilkový tvaroh a mascarpone a pokračujeme v mixovaní pri nižších otáčkach. Potom pridáme práškový a vanilkový cukor.
- Keď je tvarohová zmes hladká a nadýchaná, opatrne a postupne pridávajte želatínu a stále miešajte na nízkych otáčkach. Odporúčam ju pridávať lyžicou alebo ju sypať veľmi pomali.
- Pripravte si tortovú formu alebo plech na pečenie a vyložte ho piškótami alebo sušienkami (dno je dobré vopred potrieť maslom, aby sušienky držali na svojom mieste). Na piškóty opatrne nalejte tvarohovú zmes a vrch zarovnajte.
- Potom na vrch koláča poukladajte očistené bobule. Teraz opatrne prelejte vychladnutým želé.
- Najlepšie je nalievať ho postupne, potom želé nesteká po dne koláča. Hotový cheesecake opatrne preložte do chladničky. Koláč by sa mal chladiť aspoň niekoľko hodín.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Jahody vložím do formičiek a zalejem ich zmesou. Za chvíľu mám vynikajúce koláčiky
Palacinky bez gramu múky? Ak do cesta pridáte túto prísadu, vyjde nadýchané, ľahké a…. zdravé!
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.