24.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/matka_Wariatka).
Recept na lečo z mojej knihy receptov sa použil už stokrát. Ťažko spočítať, koľko členov rodiny a priateľov ho použilo na prípravu chutného a expresného jedla. V lete recept obohacujem o jednu sezónnu prísadu.
Lečo je výborné jedlo z jedného hrnca, ktoré je ideálne na rýchlu, zdravú a výživnú večeru pre celú rodinu. Jeho príprava trvá menej ako 30 minút, najmä ak máte po ruke všetky potrebné ingrediencie. Nižšie vám prezradíme jeden z najjednoduchších receptov na vynikajúce lečo.
Maďarská špecialita na obed. Bude chutná, sýta a farebná
Tento recept na lečo sa hodí, keď netušíte, ako použiť papriku, cibuľu a klobásy. S pridaním sezónnej cukety a správnej zmesi korenín vyzerá toto vlajkové jedlo maďarskej kuchyne mimoriadne chutne. Jednoduchá príprava a hlboká chuť sú hlavnými prednosťami tohto pokrmu. Určite ho ochutnajte na vlastnej koži.
Ingrediencie:
- 3 papriky (najlepšie červená, zelená a žltá),
- 3 cukety,
- 250 g údenej klobásy,
- 600 ml pasírovaných paradajok,
- cibuľa,
- 4 strúčiky cesnaku,
- 2 lyžičky údenej papriky,
- čajová lyžička sušeného oregana
- čajová lyžička tymiánu,
- štipka štipľavej papriky,
- soľ a korenie,
- lyžica masti, oleja alebo olivového oleja.
Aromatické lečo s cuketou a klobásou. Spôsob prípravy
V hrnci s rozpáleným olejom orestujte ošúpanú a na kocky nakrájanú cibuľu. Keď zosklovatie, pridajte na plátky nakrájanú klobásu. Na miernom ohni ju niekoľko minút za občasného miešania opekajte. Ku koncu smaženia pridajte prelisovaný cesnak.
Z papriky odstráňte semienka, nakrájajte ju na väčšie kocky a pridajte do hrnca. Občas premiešajte, aby sa prísady neprilepili na dno a neprihoreli. Po približne piatich minútach dusenia dochuťte voňavý pokrm týmito koreninami: štipľavá a údená paprika, oregano, tymián, soľ a korenie.
Pridajte na kocky nakrájanú cuketu a za stáleho miešania všetko poduste. Nakoniec prilejte pasírované paradajky, premiešajte a priveďte do varu. Prikryte hrniec pokrievkou a varte zmes ešte minútu. Teraz už stačí len nabrať chutne voňavý pokrm na taniere a podávať s čerstvým chlebom. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Takéto lečo podáva moja svokra. Recept je založený na sladkej zelenine a pevnom mäsovom základe
Ako pripraviť večeru z letnej zeleniny? Pri príprave tohto jedla bude kľúčové jedno korenie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.