24.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Yulia Davidovich).
Karfiolová polievka rozhodne patrí medzi polievky, ktoré nemôžu nechutiť. Nie je náročná na prípravu, vyjde pomerne lacno a predovšetkým je chutná. Ako si karfiolovú polievku vylepšiť? Tajomstvo dokonalej večere sme vám už odhalili.
Karfiolová polievka je určite vhodná na večeru. Je jednoduchá, rýchla (ak máte po ruke vývar alebo bujón) a predovšetkým chutná. Môže sa zdať, že je to taký základný obed – nič nemôže byť ďalej od pravdy. S týmto receptom vám karfiolová polievka vyjde majstrovsky a na tanieri bude vyzerať lákavo a elegantne. Za pár okamihov pripravíte večeru, ktorá bude chutiť a vyzerať ako zo špičkovej reštaurácie. Pridajte roztavený syr a budete vylizovať tanier.
Karfiolová polievka za medailu. Chutí ako z reštaurácie
Ingrediencie:
- cca. 2 l vývaru alebo ľahkého bujónu,
- 1 karfiol,
- 4-5 zemiakov,
- 2 malé mrkvy,
- 2 žĺtky (nepovinné, ja ich mám veľmi rada),
- 2-3 strúčiky cesnaku,
- nasekaný kôpor,
- približne. 70 g smotanového syra
- 18% smotana
- soľ, korenie, trochu kari,
- maslo.
Rýchla karfiolová polievka: ako ju pripraviť:
- Pripravte si hrniec a zohrejte v ňom pevnú lyžicu masla. Pridajte na kocky nakrájané zemiaky a nastrúhanú mrkvu a chvíľu opekajte.
- Keď sú zemiaky zlatisté, pridajte pretlačený cesnak a chvíľu smažte. Zemiaky zalejte horúcim vývarom.
- Do vriaceho vývaru pridajte ružičky karfiolu, zľahka osoľte a pridajte korenie a kari. V tejto fáze môžete pridať aj tavený syr – je dobré ho vopred nakrájať, pretože sa rýchlejšie rozpustí.
- Keď je karfiol a ostatná zelenina mäkká, pridajte temperovanú smotanu. Smotanu temperujte rozšľahaným žĺtkom a varte ešte niekoľko minút. Potom všetko rozmixujte ručným mixérom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.