24.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Arkadiusz Fajer).
Máte radi bravčové rezne, ale vždy sa vám podarí ich upiecť buď surové, alebo spálené? Na vine môže byť nesprávny výber ingrediencií. Vezmite si tento recept od babičky Hanky. Je triviálne jednoduchý a nespôsobí vám žiadne problémy. Ako pripraviť dobré rezne z mletého mäsa? Tajná prísada z nich urobí pochúťku.
Šťavnaté bravčové rezne sú pre začínajúce gazdinky často nedosiahnuteľné. Stačí správny recept, s ktorým pokrm vždy vyjde tak, ako má, a poteší všetkých členov domácnosti. Na tento účel sa oplatí dôverovať receptom starých mám, ktoré často obsahujú tajné ingrediencie.
Ako pripraviť dobré rezne z mletého mäsa? Recept babičky Hanky prekonáva všetky ostatné
Ak snívate o šťavnatých a bacuľatých rezňoch z mletého mäsa so zemiakmi, tento recept je pre vás ten pravý. Umožní vám pripraviť mäso presne tak, ako chutí najlepšie – vlhké v strede a prepečené na povrchu. Zoznam potrebných ingrediencií nie je dlhý a pridanie krupice spôsobí, že si toto jedlo každý zamiluje a vylíže si tanier. Na prípravu mletého mäsa budete potrebovať:
- pol kilogramu mletého mäsa (najlepšie bravčového pliecka alebo šunky),
- jednu veľkú cibuľu,
- 4 lyžice krupice,
- 1 vajce,
- korenie na mleté mäso, soľ, korenie,
- olej na vyprážanie
- strúhanku zmiešanú s trochou múky na obalenie rezňov.
Cibuľu nakrájajte na kocky, orestujte na troche oleja a nechajte vychladnúť. Mäso vložte do veľkej misy, rozšľahajte vajce, pridajte krupicu, korenie a vychladnutú cibuľu a rukami zmes dobre vymiešajte. Vytvarujte rezne a obaľte ich v zmesi strúhanky a múky. Smažte na rozpálenom oleji a keď získajú zlatohnedú farbu, obráťte ich. Podávajte s obľúbenými prílohami.
Ako vyprážať rezne v oleji, aby sa nerozprskli? Ak vás nebaví čistiť sporák, tu je na to super patent
Pri vyprážaní mletého mäsa môžete narobiť poriadny neporiadok. Chápe to každý, kto už aspoň raz musel utierať tuk, ktorý sa rozprskol po celej kuchyni. Ukázalo sa však, že tento pokrm môžete pripraviť „čisto“ pomocou papiera na pečenie na vyprážanie. Nemožné? Nič nemôže byť ďalej od pravdy. Jediné, čo musíte pred vyprážaním urobiť, je opatrne vystlať panvicu papierom tak, aby sa v nej vytvorila miska. Postup potom prebieha ako zvyčajne: nalejete olej a vložíte rezne. Týmto spôsobom si nielen ušetríte čistenie, ale navyše znížite možnosť, že sa rezne prilepia na dno panvice.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.