24.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/chrisreadingfoto).
Jún je začiatkom sezóny bôbu, ktorá nie je príliš dlhá. Fanúšikovia tejto zelenej strukoviny sa už nevedia dočkať, kedy si pripravia svoj prvý šalát alebo si ju jednoducho dajú ako desiatu. Preto prichádzame so skvelým tipom do kuchyne. Naučte sa spôsob varenia bôbov, ktorý zvýrazní nielen jeho chuť, ale aj farbu.
Vlastnosti bôbov
Bôb je sezónna strukovina, ktorá má pre naše telo mnoho zdravotných výhod. V prvom rade je bohatá na bielkoviny (100 gramov bôbov obsahuje 8 gramov bielkovín), ako aj na vlákninu, ktorá pomáha regulovať hladinu cukru v krvi a podporuje pocit sýtosti. Okrem toho je bohatá na vitamíny B, najmä kyselinu listovú, a minerály ako železo, horčík, draslík a fosfor.
Pravidelná konzumácia bôbov prináša benefity aj kardiovaskulárnemu systému (vláknina a draslík znižujú hladinu cholesterolu a regulujú krvný tlak), ako aj nervovej sústave (vďaka vitamínom B).
Ako variť bôby? Pridajte lyžičku do hrnca
Varenie bôbov môže byť pre niektorých ľudí dosť nepríjemným zážitkom kvôli zápachu uvoľnenému počas procesu a nechutnej farbe. Stačí však použiť tieto dva triky, aby ste sa týmto problémom vyhli. Najlepší spôsob, ako sa vysporiadať s nepríjemným zápachom varenia bôbu, je rasca, kôpor, bobkový list alebo citrónová šťava.
Tak jemné, že sa topia v ústach
Aby bôby zostali po uvarení jasne zelené, stačí do vriacej vody pridať lyžičku sódy bikarbóny. Nielenže zachováme krásnu farbu bôbov, ale tiež ich rýchlejšie uvaríme. Bôby varte so sódou bikarbónou odkryté len 8-9 minút. Kratšie varenie dodá bôbom krajšiu štruktúru a zachovajú si viac živín.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Takmer každý má tieto kvety v záhrade a len málo ľudí vie, že z nich môžete vyrobiť lahodný sirup
Za čias socializmu ženy používali namiesto kolagénu. Babičkin trik na vrásky, kĺby a husté vlasy
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.