Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Krása, Tipy,

Obklad proti vráskam za drobné. Aplikujte cez noc, ráno sa v zrkadle nespoznáte

26.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Prostock-studio). Dnes môžete ľahko nájsť širokú škálu ošetrení na zlepšenie vzhľadu pokožky. Je potom ľahké zabudnúť na účinnosť domácich metód, ktoré sú oveľa lacnejšie...

26.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Prostock-studio).

Dnes môžete ľahko nájsť širokú škálu ošetrení na zlepšenie vzhľadu pokožky. Je potom ľahké zabudnúť na účinnosť domácich metód, ktoré sú oveľa lacnejšie a menej invazívne. Jedným z takýchto zázračných prostriedkov je masť s vitamínom A, ktorej obklady dokážu v boji proti ovisnutému dekoltu, vráskam a tzv. morčaciemu krku zázraky.

Vitamín A je výživová bomba pre pokožku. Je to prirodzený a lacný spôsob, ako ju vyživiť a rozjasniť.
Foto: shutterstock/Prostock-studio

Čo je masť s vitamínom A?

Masť s vitamínom A je prípravok obsahujúci retinol, aktívnu formu vitamínu A. Retinol sa široko používa v dermatológii a kozmetike pre svoje silné regeneračné a protistarnúce vlastnosti. Pomáha stimulovať tvorbu kolagénu, ktorý je nevyhnutný na udržanie pružnosti a pevnosti pokožky.

Na čo sa môže aplikovať masť s vitamínom A?

Masť s vitamínom A je obľúbený dermatologický prostriedok, ktorý sa široko používa v starostlivosti o pleť. Vitamín A, známy aj ako retinol, je kľúčovou zložkou, ktorá pomáha regenerovať kožné bunky a zlepšovať vzhľad pokožky. Môže sa aplikovať na rôzne časti tela:

Tvár

Používanie masti s vitamínom A na tvár pomáha redukovať vrásky, vyhladzuje pokožku a zlepšuje jej pružnosť. Pravidelné používanie retinolu pomáha znižovať výskyt jemných liniek a vrások, najmä v okolí očí a úst. Masť je nápomocná aj v boji proti akné, urýchľuje proces hojenia škvŕn a zabraňuje tvorbe nových lézií.

Dekolt a krk

Dekolt a krk sú oblasti, ktoré sa pri každodennej starostlivosti o pleť často prehliadajú a ktoré prezrádzajú známky starnutia. Masť s vitamínom A zlepší vzhľad týchto oblastí, zredukuje vrásky a zlepší pevnosť pokožky. Pravidelné používanie pomáha predchádzať takzvanému „morčaciemu krku“ a pokožka je vďaka nemu vypnutejšia a hladšia.

Masť s vitamínom A je ideálna na regeneráciu suchých a popraskaných rúk.
Foto: shutterstock/AndreyCherkasov

Ruky

Pokožka rúk je vystavená mnohým vonkajším faktorom, ako sú čistiace prostriedky, chlad alebo slnko, čo prispieva k jej vysušovaniu a starnutiu. Masť s vitamínom A je ideálna na regeneráciu suchých a popraskaných rúk, zlepšuje ich hydratáciu a pružnosť.

Lakte a kolená

Ide o oblasti, kde je pokožka obzvlášť hrubá a často sa stáva suchou a zrohovatenou. Pravidelné natieranie týchto oblastí masťou s vitamínom A pomáha zmäkčiť a vyhladiť pokožku a zabrániť jej ďalšiemu vysúšaniu.

Masť s vitamínom A stojí v lekárni pár drobných a jej vlastnosti sú neoceniteľné.

Kedy nepoužívať masť s vitamínom A?

Napriek mnohým výhodám masti s vitamínom A existujú určité kontraindikácie jej používania. Za zmienku stoja nasledujúce situácie:

  • tehotenstvo a dojčenie, pretože retinol, aktívna forma vitamínu A, môže preniknúť cez kožu do krvného obehu a jeho nadbytok môže byť škodlivý pre vyvíjajúci sa plod. Z tohto dôvodu by sa tehotné a dojčiace ženy mali vyhýbať používaniu mastí s vitamínom A, aby nevystavovali dieťa možným rizikám.
  • citlivú a alergickú pokožku – u ľudí s veľmi citlivou pokožkou sa po použití masti s vitamínom A môže vyskytnúť podráždenie. Príznaky ako začervenanie, pálenie, svrbenie alebo vyrážka môžu poukazovať na precitlivenosť na retinol. V takom prípade je vhodné poradiť sa s dermatológom ešte pred začatím liečby.
  • používanie iných retinoidných produktov – ak už používate iné kozmetické prípravky alebo lieky obsahujúce retinoidy, dodatočné používanie masti s vitamínom A môže viesť k nadmernému olupovaniu a podráždeniu. Vyhnite sa hromadeniu rôznych produktov s rovnakou účinnou látkou.
  • poškodená pokožka – nenanášajte masť s vitamínom A na poškodenú, podráždenú alebo poranenú pokožku, pretože to môže viesť k zvýšenému podráždeniu a oneskorenému hojeniu.

Ako urobiť obklad s masťou s vitamínom A?

Ako urobiť obklad s masťou s vitamínom A?
Foto: shutterstock.com/Volodymyr TVERDOKHLIB

Ak chcete dosiahnuť čo najlepšie výsledky a vyhnúť sa možným problémom, dodržiavajte pri používaní masti s vitamínom A niekoľko základných pravidiel. Hoci je bezpečná, vzhľadom na jej účinky by sa mala aplikovať s rozvahou.

  1. Príprava pokožky – pred aplikáciou masti by mala byť pokožka dôkladne očistená a osušená. Uistite sa, že na pokožke nie je make-up ani iné nečistoty, ktoré by mohli oslabiť účinok prípravku.
  2. Aplikácia masti – na vybranú oblasť pokožky (napr. tvár, krk, dekolt) naneste hrubšiu vrstvu masti s vitamínom A.
  3. Zakryte gázou – na nanesenú masť priložte čistú gázu alebo bavlnený uterák, aby masť držala na mieste a zabezpečila sa jej lepšia absorpcia.
  4. Nechajte pôsobiť cez noc – najlepšie je nechať obklad pôsobiť cez noc, aby vitamín A mohol plne účinkovať. Prípadne môžete obklad nechať pôsobiť niekoľko hodín počas dňa.

Používate masť s vitamínom A? Zvoľte správnu frekvenciu ošetrenia a aplikované množstvo. Spočiatku by sa mala masť s vitamínom A aplikovať každé 2 – 3 dni, aby si pokožka postupne zvykla na retinol. Postupom času, keď sa pokožka aklimatizuje, možno frekvenciu aplikácie zvýšiť na dennú. Je dôležité sledovať reakciu pokožky a upraviť frekvenciu aplikácie podľa individuálnych potrieb pokožky.

Na každé použitie je potrebné len malé množstvo masti – príliš veľké množstvo môže viesť k podráždeniu. Naneste tenkú vrstvu na pokožku a jemne vmasírujte (v obklade tejto masti môže byť viac).

Nezabudnite, že retinol zvyšuje citlivosť pokožky na UV žiarenie, preto je nevyhnutné používať počas liečby krém s ochranným faktorom SPF. Počas dňa sa vyhýbajte slnečnému žiareniu a masť je najlepšie aplikovať večer.

Vitamínová masť A na tvár – účinky

Pravidelné používanie masti s vitamínom A na tvár má množstvo výhod, zlepšuje celkový stav pokožky a jej vzhľad.
Foto: shutterstock/Ground Picture

Pravidelné používanie masti s vitamínom A na tvár má množstvo výhod, zlepšuje celkový stav pokožky a jej vzhľad. Masťový obklad s vitamínom A pôsobí niekoľkými spôsobmi, vďaka čomu je taký účinný v boji proti postupnému starnutiu pokožky. Tu sú hlavné oblasti, ktoré si všimnete:

  • zjemnenie jemných liniek a vrások vďaka stimulácii tvorby kolagénu – kolagén je bielkovina, ktorá je základným stavebným prvkom pokožky. Jeho produkcia s vekom klesá, takže dochádza k tvorbe vrások a strate pevnosti. Vitamín A podporuje jeho syntézu, čo prispieva k vyhladeniu pokožky a zlepšeniu jej pružnosti.
  • rozjasnenie, osvieženie pokožky exfoliáciou epidermy – vitamín A urýchľuje proces obnovy buniek, preto pravidelne odstraňuje odumretú pokožku. Vďaka tomu je pleť hladšia a žiarivejšia.
  • zlepšenie tónu pleti, odstránenie zafarbenia – pravidelné používanie vitamínu A môže pomôcť vyrovnať tón pleti, znížiť zafarbenie a pigmentové škvrny.
  • zlepšenie vzhľadu pokožky, jej vyhladenie, redukcia jaziev a zlepšenie štruktúry pokožky, ktorá bola znetvorená léziami akné.
  • posilnenie ochrannej bariéry pokožky – retinol podporuje regeneračné procesy pokožky a posilňuje jej ochrannú bariéru. Vďaka tomu je pleť lepšie hydratovaná, odolnejšia voči škodlivým vonkajším faktorom a menej náchylná na podráždenie.

Pravidelné používanie masťových obkladov s vitamínom A má viditeľné účinky – zlepšuje hydratáciu pokožky, vyhladzuje a rozjasňuje pleť, redukuje vrásky a znižuje výskyt jaziev. Bez preháňania preto môžeme povedať, že masť s vitamínom A je univerzálny a účinný prípravok na starostlivosť o pokožku, ktorý možno aplikovať na rôzne časti tela – bezpečne a lacno.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pritlačte na tieto body každý deň. Poklesnuté viečka zmiznú. Budete sa cítiť o 10 rokov mladší

Natrite pod oči a počkajte 25 minút. Funguje to ako botox a stojí menej ako 3 eurá


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tieto cestoviny pripravíte len z dvoch ingrediencií. Je ťažké uveriť, že sú hotové za pár minút

7.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anna_Pustynnikova). Zbierať rýchle a jednoduché recepty je veľmi dobrý krok. Nie vždy máme chuť alebo čas tráviť v kuchyni…

Idú ku manikérke a žiadajú „mačacie pazúry“. Nechtová nočná mora vyvoláva medzi ženami vlny

7.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram/@hexe.gla). "Cat claws nails" vyvolávajú na sociálnych sieťach čoraz väčší rozruch. Ide o novú módu v oblasti nechtového dizajnu,…

Recept na dokonalý šalát? Tu je! Vyčarujete ho za chvíľu. Tajomstvo je v sladkej prísade

7.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstockúAngelika Heine). Šalát zo surovej cukety je mojím hitom na júl a august. Táto letná sezónna zelenina je totiž…

Rebierka na americký spôsob. Sú najlepšie na grilovanie, a to vďaka marináde

7.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstockúIgor Dutina). Ako pripraviť grilované rebierka? Nie je na tom nič zložité, potrebujete len kvalitné mäso a správnu marinádu.…

Nenápadná bylinka na záchranu pankreasu. Pite ju po každom jedle!

7.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/stokpic). Existuje rastlina, ktorá má upokojujúce vlastnosti a tiež blahodárne pôsobí na reguláciu hladiny krvi v našom tele. Je…

Auto Trendy

Rušivé zvuky auta. Ako rozoznáte poruchy motora od problémov s odpružením?

7.7.2024 Redakcia Auto trendy - Každý rušivý zvuk vychádzajúci z vášho vozidla môže byť znakom vážnych problémov. Ako zvukovo rozlíšiť poruchu motora od poruchy zavesenia kolies, aby ste mohli primerane…

Harley-Davidson Street Glide. Vyrástol som s vlajkovou loďou americkej cestnej

7.7.2024 Redakcia Auto trendy - Niektorí tvrdia, že motocykle tejto ikonickej americkej značky potrebujú dozrieť. Pocítil som to na vlastnej koži, pretože až štvrtý Harley-Davidson, na ktorom som jazdil, bol…

Opel Frontera: už nie terénny

7.7.2024 Redakcia Auto trendy - Hoci úplne zmenila svoj charakter, stále láka svojou cenou. Benzínový aj elektrický variant sa ponúkajú za konkurencieschopné sumy.

Nadšenci Ferrari zorganizovali v Taliansku cestnú rallye. V prvý deň vypadli tri autá

7.7.2024 Redakcia Auto trendy - Podujatie pre majiteľov talianskych superautomobilov sa začalo s veľkým rachotom. Už v prvý deň sa vyznačovali havarovanými a horiacimi Ferrari, čo vypovedá viac o vodičoch…

Objavil sa ďalší problém s elektromobilmi. Priamo ovplyvňuje našu bezpečnosť

7.7.2024 Redakcia Auto trendy - Elektromobily opotrebúvajú cesty viac ako ich spaľovacie náprotivky. Okrem toho môžu byť nebezpečné pre ostatných účastníkov cestnej premávky a… Američania z Texaského inštitútu pre dopravu…

Skrytá funkcia kľúča. Stlačte toto tlačidlo a počkajte. V lete ju používam nonstop

7.7.2024 Redakcia Auto trendy - Kľúč od niektorých aut obsahuje mnoho skrytých funkcií. Nejde len o diaľkové odomykanie zámkov. Dnes je to mimoriadne inteligentný nástroj v rukáve vodiča. Aké možnosti…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov