Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Krása, Zdravie,

Tento olej je čarovný odvar. Uhladí, hydratuje a obnoví vlasy

26.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ricínový olej je jedným z najstarších a najpoužívanejších prírodných prostriedkov na starostlivosť o vlasy. Ricínový olej je známy svojimi mnohými liečivými vlastnosťami...

26.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa).

Ricínový olej je jedným z najstarších a najpoužívanejších prírodných prostriedkov na starostlivosť o vlasy. Ricínový olej je známy svojimi mnohými liečivými vlastnosťami a v medicíne a kozmetike sa používa už stáročia. Jeho účinky na vlasy oceňujú všetci, ktorí hľadajú prírodné spôsoby na zlepšenie stavu svojich vlasov.

Ricínový olej je známy svojimi mnohými liečivými vlastnosťami a v medicíne a kozmetike sa používa už stáročia.
Foto: shutterstock/New Africa

Vlastnosti ricínového oleja

Ricínový olej je bohatý na množstvo cenných zložiek, vďaka ktorým sú vlasy silnejšie, lesklejšie a hydratovanejšie.

Medzi tie najdôležitejšie patria:

  • Kyselina ricínová – hlavná zložka oleja so silnými protizápalovými a antibakteriálnymi vlastnosťami.
  • Omega-6 a Omega-9 mastné kyseliny – pomáhajú hydratovať a vyživovať vlasy a pokožku hlavy.
  • Vitamín E – prírodný antioxidant, ktorý podporuje regeneráciu buniek a ochranu pred poškodením a vyživuje vlasy a pokožku hlavy.
Jeho hustá a viskózna štruktúra z neho robí vynikajúci hydratačný prostriedok.
Foto: shutterstock/Alexander Ruiz Acevedo

Jeho hustá a viskózna štruktúra z neho robí vynikajúci hydratačný prostriedok, ktorý na povrchu vlasov vytvára ochrannú vrstvu a zabraňuje tak strate vlhkosti.

Účinky ricínového oleja na vlasy

Účinky ricínového oleja na vlasy sú viditeľné už po niekoľkých aplikáciách. V prvom rade sú vlasy jemnejšie, lesklejšie a dobre hydratované.

Pravidelné používanie ricínového oleja môže vďaka jeho protizápalovým a hydratačným vlastnostiam pomôcť aj v boji proti lupinám a suchej pokožke hlavy.

Účinky ricínového oleja na vlasy sú viditeľné už po niekoľkých aplikáciách.
Foto: shutterstock/Maryna Pleshkun

Okrem toho potom môže vďaka svojim antibakteriálnym vlastnostiam zabrániť napríklad aj infekciám pokožky hlavy, ktoré môžu viesť k vypadávaniu vlasov.

Ricínový olej na pokožku hlavy

Jedným z najdôležitejších aspektov ricínového oleja je jeho vplyv na rast vlasov. Je známe, že ricínový olej stimuluje vlasové folikuly, preto môže urýchliť rast vlasov.

Funguje tak, že zlepšuje krvný obeh v pokožke hlavy, čo následne zvyšuje prísun kyslíka a živín do vlasových folikulov. V dôsledku toho môžu vlasy rásť rýchlejšie a stať sa hustejšími a silnejšími.

Ricínový olej na vlasy. Kto ho môže používať

Ricínový olej najlepšie pôsobí na suché, poškodené a lámavé vlasy. Vďaka svojej hustej štruktúre je ideálny na hĺbkovú hydratáciu a regeneráciu vlasov poškodených vonkajšími vplyvmi, ako je fénovanie, narovnávanie alebo farbenie.

Stojí za to vedieť, že aj ľudia s jemnými vlasmi a vlasmi náchylnými na mastenie môžu využívať jeho výhody, hoci by ho mali používať s mierou, aby si nezaťažili vlasy.
Foto: shutterstock/Parilov

Stojí za to vedieť, že aj ľudia s jemnými vlasmi a vlasmi náchylnými na mastenie môžu využívať jeho výhody, hoci by ho mali používať s mierou, aby si nezaťažili vlasy.

Ako používať ricínový olej?

Ricínový olej je mimoriadne všestranný a na vlasy sa dá použiť viacerými spôsobmi. Ak chcete dosiahnuť najlepšie výsledky, oplatí sa poznať správne spôsoby aplikácie a prispôsobiť ich svojmu typu vlasov.

1. Olejovanie vlasov ricínovým olejom

Najobľúbenejším spôsobom použitia ricínového oleja je maska na vlasy. Jednoducho naneste ricínový olej na suché vlasy a nechajte ho pôsobiť 30 minút aj cez noc. Vlasy by sa potom mali umyť. Treba však pamätať na to, že tento typ ošetrenia možno praktizovať maximálne dvakrát týždenne, nie častejšie.

    2. Ochrana končekov vlasov

    Ricínový olej je skvelý aj na ochranu končekov vlasov pred štiepením. Stačí naniesť malé množstvo oleja na končeky, aby ste ich hydratovali a ochránili pred mechanickým poškodením.

    3. Sérum na pokožku hlavy

    Na stimuláciu rastu vlasov možno ricínový olej aplikovať priamo na pokožku hlavy. Vykonávajte jemnú masáž na stimuláciu krvného obehu a posilnenie vlasových folikulov. Túto kúru môžete opakovať 1 – 2 krát týždenne.

      Ricínový olej – záchrana vlasov

      Ricínový olej je všestranný a účinný produkt na starostlivosť o vlasy. Vďaka svojim hydratačným, protizápalovým a stimulačným vlastnostiam dokáže výrazne zlepšiť stav vlasov, podporiť ich rast a predchádzať kožným problémom.

      Bez ohľadu na typ vašich vlasov preto môže správne používanie ricínového oleja poskytnúť množstvo výhod, vďaka ktorým budú vlasy zdravšie, silnejšie a krajšie.
      Foto: shutterstock/New Africa

      Bez ohľadu na typ vašich vlasov preto môže správne používanie ricínového oleja poskytnúť množstvo výhod, vďaka ktorým budú vlasy zdravšie, silnejšie a krajšie.

      Redakcia Vášeň v tebe.

      Súvisiace články:

      Ľanové semienka v zrnách alebo mleté? Nie všetky majú rovnaký účinok

      Pripravte si z nej čaj alebo ju pridajte do šalátu. Ovplyvní návaly horúčavy a cholesterol


      Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


      Varovanie

      Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



      Odporúčame

      Toto bolo v USA zakázané. Na Slovensku to jeme vo veľkom

      6.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/amphaiwan). Predpisy pre rôzne typy výrobkov vrátane potravín sa môžu v jednotlivých krajinách líšiť. Z tohto dôvodu môžeme byť…

      Vyživená a žiarivá pleť za 10 minút. To vďaka tekvicovej maske. Robí sa sama a krásne vonia

      6.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/kazmulka). Podporovať svoju pleť pre mňa znamená nielen konzumovať potraviny, ktoré ju udržiavajú peknú a zdravú, ale aj využívať…

      Zvyšuje imunitu a metabolizmus. Zlatý nápoj

      6.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Schweitzer). Jeseň je v plnom prúde a s ňou aj prvé sezónne infekcie a pokles nálady. Je čas…

      Tu je návod, ako odstrániť vrásky bez toho, aby ste opustili domov. Tieto triky sú lepšie ako drahé krémy

      6.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vladimir Gjorgiev). Hľadáte rýchly a osvedčený spôsob na odstránenie vrások? Ľahko si môžete pripraviť prostriedok na hydratáciu a vyhladenie…

      Čo robiť s tekvicovými semienkami? Určite ich nevyhadzujte! Sú skutočným pokladom výživových hodnôt!

      6.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Brent Hofacker). Čo robiť s tekvicovými semienkami? Samotnú tekvicovú dužinu zvyčajne používame na prípravu chutných jesenných jedál a semienka…

      Auto Trendy

      Elektrický Hyundai Inster prichádza do EU

      6.10.2024 Redakcia Auto trendy - Dve úrovne výbavy a dve batérie pre juhokórejské elektrické supermini. Prvé malé elektrické vozidlo Hyundai pre európsky trh, model Inster, je v EU a na…

      Bola prekonaná ďalšia hranica. Porsche Taycan Turbo GT s novým rekordom v zrýchlení

      6.10.2024 Redakcia Auto trendy - Časopis Car and Driver sa rozhodol otestovať, ako rýchlo nemecký elektromobil zrýchli na 60 km/h. Výsledok sa ukázal byť podstatne lepší, ako uvádza výrobca.

      Takto bude vyzerať nové Audi RS 5 Avant? Mohlo by to byť najkrajšie kombi v segmente

      6.10.2024 Redakcia Auto trendy - Audi nedávno predstavilo novú generáciu modelov A5 a S5, ktoré nahradili odchádzajúce modely B9 A4 a S4. Nemci sa tak teraz môžu sústrediť na uvedenie…

      Jedna éra sa končí. Mercedes „v továrni“ sa už nepredáva tak ako kedysi

      6.10.2024 Redakcia Auto trendy - Zvyčajne sa označujú ako Mercedes „v puding“. Dlhé roky boli synonymom pre taxíky, ale zdá sa, že ich dni sú spočítané. V Nemecku je „puding

      Šéf Facebooku jazdí v aute, ktoré nikto nečakal. Ako vyzerá sedan s výkonom 600 koní?

      6.10.2024 Redakcia Auto trendy - Mark Zuckerberg nedávno prezradil, akým autom jazdí. Generálny riaditeľ Facebooku má ako každodenný vodič sedan s výkonom 600 koní. Zakladateľ Facebooku sa v poslednom čase…

      Sú poľnohospodárske stroje povolené na verejných cestách? Ako správne predbiehať veľký stroj

      6.10.2024 Redakcia Auto trendy - Poľnohospodári často používajú verejné cesty na presun traktorom, kombajnom alebo iným poľnohospodárskym strojom z jedného miesta na druhé. Tieto vozidlá sú pomalé, veľké a niekedy…

      Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

      Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
      Nemám nad 18 rokov