26.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/margouillat photo).
Príprava cesta na pizzu nemusí byť zložitá ani zdĺhavá. Samozrejme, každý rodený Talian vám povie, že cesto na pizzu by malo dlho kysnúť a dozrievať až 48 hodín. V tomto recepte to tak nie je a cesto na pizzu pripravíte bez kysnutia. Najlepšiu domácu pizzu budete mať za menej ako 30 minút. Toto je najjednoduchší recept.
Cesto na pizzu môžete pripraviť za pár minút a bez obáv, že bude nechutné, tvrdé alebo gumové. Nič z toho, pretože recept na cesto na pizzu, o ktorý sa s vami dnes podelíme, som vyskúšala na sebe a vlastnej rodine. Všetci boli nadšení a požadujú tento druh pizze aspoň dvakrát týždenne. Každý je prekvapený, že to nie je pizza z pizzerie.
Najlepšie cesto na pizzu
- cca. 30 g čerstvého droždia,
- 1,5 šálky polohrubej pšeničnej múky,
- cca. 3/4 šálky vlažného mlieka,
- 2 lyžice olivového oleja,
- čajová lyžička soli,
- lyžičku cukru,
- prípadne štipka sušeného oregana.
Cesto na pizzu. Spôsob prípravy
- Do misky preosejte múku. Pridajte cukor, soľ a oregano a premiešajte.
- Do hrnca s teplým (ale nie horúcim) mliekom rozdrobte droždie a dobre premiešajte, aby sa rozpustilo.
- Obsah hrnca vylejte do misy s múkou a začnite miesiť cesto a zároveň po troškách pridávajte olivový olej.
- Keď je cesto hladké a pružné, preneste ho na ľahko pomúčenú pracovnú plochu a rozvaľkajte na pomerne tenký plát. Okraje nechajte mierne hrubšie.
- Plát potrieme paradajkovou omáčkou a poukladáme na neho obľúbené prílohy. Ja som pridala sušenú šunku, natrhané kúsky mozzarelly a lístky čerstvej bazalky.
- Pizzu vložte do predhriatej rúry na 220 stupňov. Pečte 7-10 minút.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Nikdy nebudete jesť lepšie zemiaky. Ak ich polejete touto ingredienciou, budete chcieť dupľu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.