Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Krása, Tipy,

TOP 5 šiat na dovolenku. Budete v nich chodiť celý výlet

27.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sven Hansche). Balenie na dovolenku je pre mnohé ženy skutočnou výzvou a kufor každej milovníčky módy musí obsahovať fenomenálne šaty! Ktoré modely je najlepšie...

27.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sven Hansche).

Balenie na dovolenku je pre mnohé ženy skutočnou výzvou a kufor každej milovníčky módy musí obsahovať fenomenálne šaty! Ktoré modely je najlepšie zbaliť do kufra, aby ste sa na dovolenke cítili nielen pohodlne, ale aj vyzerali úžasne?

Aké sú najlepšie šaty na dovolenku? Tu je päť návrhov, ktoré sa budú skvele hodiť.
Foto: shutterstock/Sven Hansche

Letné dovolenky sú časom, keď si môžeme dopriať trochu ležérnosti v každodennom živote aj v móde. Ľahké, vzdušné šaty sú preto nevyhnutnou súčasťou dovolenkového šatníka každej ženy. Je preto dobré vziať si so sebou na cestu modely, ktoré budete nosiť nielen na dovolenke, ale aj po zvyšok leta.

Tu je päť návrhov, ktoré budú určite osvedčenou voľbou.

Maxi šaty – kráľovná letného štýlu

Maxi šaty sú synonymom letnej ležérnosti a elegancie. Dlhé, voľne padnúce kreácie sú ideálne na pláž aj na večerné prechádzky po prímorských promenádach. Pri výbere maxi šiat sa odporúča vyberať modely s rozparkom, ktorý dodá siluete ľahkosť a umožní voľnosť pohybu.

Najlepšie maxi šaty na leto sú vyrobené zo vzdušných látok, ako je bavlna, ľan alebo viskóza. Tieto látky sú nielen príjemné na nosenie, ale aj jednoduché na údržbu – dajú sa rýchlo prať a sušiť vonku a v kufri sa nekrčia, takže sa nemusíte báť o prístup k žehličke, keď odchádzate.

Pokiaľ ide o farby, na druhej strane sa oplatí zvoliť klasiku, ako sú biela, modrá a pastelové odtiene. Tieto farby nielenže zvýraznia vaše opálenie, ale zároveň príliš nepriťahujú slnečné lúče, takže vám nebude príliš horúco. Módne sú aj kvetinové vzory, ktoré šatám dodajú romantický nádych.

Košeľové šaty – všestrannosť a štýl

Košeľové šaty sú ďalšou skvelou voľbou na dovolenku. Vďaka ich jednoduchému, voľnému strihu sú mimoriadne pohodlné a zároveň vyzerajú veľmi štýlovo. Môžete ich nosiť, či už ste na pláži, pri návšteve múzea, na prechádzke po meste, ktoré navštevujete, alebo pri večeri v elegantnej reštaurácii.

Pri rozhodovaní o košeľových šatách sa odporúča vyberať tie, ktoré sú vyrobené z prírodných materiálov, ako je bavlna alebo ľan, pretože zabezpečia dostatočné vetranie pokožky. Zaujímavou voľbou môžu byť aj šaty z tencelu, ktorý je mimoriadne mäkký a šetrný k pokožke. Tieto materiály sa tiež nekrčia, takže takéto šaty môžete hodiť do kufra bez obáv z pokrčenia.

Túto sezónu kraľujú šaty v svetlých, tlmených farbách – bielej, béžovej a svetloružovej. Tieto typy odtieňov sa skvele hodia na každodenné nosenie neskôr, ale pozrite sa aj na šaty s jemnými prúžkami alebo decentnými kvetinovými potlačami, ktoré dodajú vášmu outfitu dovolenkový nádych.

Španielske šaty – zmyselnosť a letná sloboda v jednom

Španielske šaty s charakteristickým otvoreným výstrihom a volánmi sú nevyhnutnou súčasťou letného cestovania. Tento strih nielenže krásne zvýrazňuje ramená, ale zároveň dodáva zmyselnosť každému oblečeniu. Vďaka volánom a ľahkému riaseniu pôsobia šaty tiež ľahko a romanticky, takže sa hodia prakticky na akúkoľvek cestu a budú sa hodiť na bežný deň aj formálnejší výlet. V závislosti od osobných preferencií si môžete vybrať dĺžku týchto šiat a zvoliť si niečo kratšie alebo viac maxi.

Pokiaľ ide o materiál, z ktorého by mali byť španielske šaty vyrobené, najlepšie sa hodia ľahké a vzdušné látky, ako je viskóza, mušelín alebo jemná bavlna. Tieto látky nielen krásne padnú, ale sú aj veľmi priedušné, čo je v horúcich dňoch kľúčové.

Španielske šaty v pestrých farbách, ako je červená, koralová alebo žltá, upútajú pozornosť a sú ideálne pre veselé letné podnebie. Na výber sú aj kvetinové potlače, ktoré – podobne ako maxi šaty – dodajú svojim nositeľkám dievčenský šarm.

Boho šaty – umelecká duša leta

Boho štýl je esenciou letnej uvoľnenosti a umeleckej slobody. Šaty v tomto štýle sa vyznačujú voľným strihom a často sú zdobené výšivkami, korálkami alebo strapcami. Perfektne sa hodia na festivaly, prechádzky po pláži alebo dovolenkové večierky.

V boho štýle prevládajú prírodné materiály – bavlna, ľan, viskóza. Je dôležité, aby boli šaty priedušné a pohodlné, preto sa vyhýbajte syntetickým materiálom, ktoré môžu v horúcich dňoch spôsobiť nepohodlie.

A pokiaľ ide o farby, pre šaty v boho štýle budú charakteristické najmä etnické vzory a teplé zemité farby, ako sú odtiene hnedej, béžovej, hrdzavej alebo olivovo zelenej. Samozrejme, nájdete aj šaty v intenzívnych farbách s bohatými, pestrými vzormi inšpirovanými svetovými kultúrami.

Plážové šaty – pohodlie a funkčnosť

Plážové šaty sú tiež nevyhnutnou súčasťou dovolenkovej batožiny. Vyznačujú sa voľným strihom a často majú jednoduchý, tunikový strih, ktorý sa dá ľahko nosiť cez plavky. Zaujímavou voľbou sú aj modely so zaväzovaním na ramenách alebo v páse.

Materiál je pri tomto type oblečenia skutočne kľúčový – plážové šaty by mali byť vyrobené z ľahkých a rýchloschnúcich materiálov. Najlepšie sú preto bavlna, ľan alebo ľahká sieťovina. Oplatí sa tiež poobzerať po modeloch, ktoré sa dajú ľahko zložiť a uložiť do plážovej tašky, aby zaberali čo najmenej miesta.

Plážové šaty sa často vyrábajú v svetlých, pastelových farbách, ktoré príliš nepriťahujú slnko. Biela, modrá alebo ružová sú ideálne farby na pláž a ešte viac zvýraznia vaše opálenie. Oplatí sa tiež vybrať si šaty s tropickými vzormi – palmy, kvety – ktoré sú ideálne pre dovolenkové podnebie.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Prekonali neónové a pastelové farby. „Ferrari red“ vyhrala preteky o najtrendovejšie nechty na leto

Zabudnite na plisé a strihy v tvare ceruzky. Tento model ovládne naše šatníky toto leto


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Štíhle ženy po 40-tke to robia každý večer. Udržuje to ich brušká ploché ako doska

30.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Bigc Studio). Štíhla postava je cieľom mnohých žien. Aby sme ju dosiahli, skúšame stále nové a nové diéty a…

Svojou chuťou prekonáva najobľúbenejšie pečivo. Moja babička ho vždy robila

30.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dar1930). Ak ste fanúšikom sladkostí, nasledujúci recept vás určite osloví. Mám ho od svojej babičky, ktorá ho robila na…

Chystáte sa na dovolenku? Vložte mincu do mrazničky a budete pokojne spať

30.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív). Pred odchodom na dovolenku sa musíme riadne pripraviť. Okrem balenia kufra nezabudneme ani na dom. Vyhadzujeme odpadky,…

Tu sú zabijaci škvŕn na záchode. Vyčistite ju do lesku

29.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Podiuk Oleg). Čistenie toalety je základom správnej hygieny v kúpeľni. Pravidelné čistenie tejto časti zariadenia je o kontrole baktérií,…

V Turecku ich milujú. Pripravte si ju doma a môžete sa nadobro rozlúčiť s talianskou pizzou.

29.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Halil ibrahim mescioglu). Môže taliansku pizzu niečo zosadiť z trónu? To nemôžeme s istotou povedať. Vieme však, že by…

Auto Trendy

Grécko v plameňoch. Severne od Atén vypukol obrovský požiar. Najvyšší stupeň ohrozenia

30.6.2024 Redakcia Auto trendy - Len v sobotu 29. júna zaznamenali hasiči v Grécku viac ako 40 požiarov s rýchlosťou vetra viac ako 100 kilometrov za hodinu, informoval grécky hasičský…

Chorvátske diaľnice od 1. júla drahšie. O koľko sa zvýšia ceny?

30.6.2024 Redakcia Auto trendy - Od pondelka 1. júla bude cestovanie po diaľniciach v Chorvátsku drahšie. Do platnosti vstupuje tzv. sezónne mýto. Od pondelka 1.

Kedysi zdobili autá mnohých Slovákov. Dnes ich vidíme len zriedka. Prečo zmizli?

30.6.2024 Redakcia Auto trendy - Tieto výrazné nálepky kedysi kraľovali na slovenských cestách. Hoci sme ich videli najmä na starších modeloch áut, ešte pred desiatimi rokmi sa objavovali v naozaj…

Mini verzia SUV modelu Tucson berie trh útokom

30.6.2024 Redakcia Auto trendy - Údaje o predaji jasne ukazujú, že kompaktné vozidlá SUV značky Hyundai sú vzorom pre veľký počet vodičov. Vďaka vznikajúcim vyšším verziám mnohých modelov je už…

Ford Capri. Nový elektrický model bude využívať platformu Volkswagen

30.6.2024 Redakcia Auto trendy - Ford uvedie na trh nový elektrický model. Meno Capri bude oživené ako crossover postavený na platforme Volkswagenu.

Renault uvádza na trh nové hybridné SUV v Kórei. Nový Grand Koleos má DNA Volva

29.6.2024 Redakcia Auto trendy - Renault uviedol na juhokórejský trh nový model. Prvé vozidlo, ktoré je výsledkom spolupráce s čínskou spoločnosťou Geely, využíva platformu Volvo.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov