28.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/SEAGULL_L).
Vďaka tomu, že v kuchyni radi experimentujeme, sa tradičné plnené kapustové závitky dočkali mnohých variácií. Do kapusty obaľujeme nielen mäso, ale aj iné ingrediencie, takže jedlo sa nikdy neomrzí. Ako pripraviť dobrú plnku do plnených kapustových závitkov bez ryže? Toto je chutné, moderné spracovanie klasiky.
Tradičné plnené kapustové závitky obsahujú plnku z bravčového mäsa a ryže. Zvyčajne sa podávajú so zemiakmi a preliate paradajkovou omáčkou a predstavujú chutný obed alebo večeru. Nižšie nájdete dva recepty, ktoré zmenia klasickú chuť plnených kapustových závitkov. Pripravte si ich na večeru a prekvapte svoju domácnosť novými chuťami.
Ako pripraviť dobrú plnku do plnených kapustových závitkov? Vymeňte ryžu za sýtejšiu prílohu
Mnoho ľudí si nevie predstaviť plnenú kapustu bez ryže. Ukázalo sa však, že existuje prísada, ktorá ju dokonale nahradí. Ak do plnky pridáte pohánkové krúpy, pokrm získa výraznú, mierne orieškovú chuť a jeho štruktúra bude kompaktnejšia. Na prípravu tejto verzie plnených kapustových závitkov budete potrebovať:
- 600 g mletého bravčového mäsa (pliecko),
- 2 vrecká pohánkových krúp,
- 2 stredne veľké cibule,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 1 vajce,
- 3 PL olivového oleja,
- jeden liter vývaru,
- paradajkový koncentrát,
- soľ, korenie, korenie na mleté mäso, cukor,
- stredne veľká hlávka kapusty,
- fľaša paradajkovej passaty.
Prípravu plnky začnite uvarením pohankových krúp podľa pokynov na obale. Preneste ich do veľkej misy a nechajte vychladnúť. Potom na olivovom oleji osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a pridajte ich do kaše. Prihoďte mäso, rozklepnite vajce, pridajte 3 polievkové lyžice koncentrátu, dochuťte soľou, korením a korením na mleté mäso a všetko premiešajte, kým sa prísady nespoja. Teraz je čas pripraviť kapustu: vyrežte stonky, vložte kapustu do veľkého hrnca a zalejte vriacou vodou. Varte, kým nezačne mäknúť (približne 10 minút). Vyberte kapustu, rozdeľte listy a vytvarujte kapustové závitky. Ak sa rozpadajú, pomocou nite ich zviažte dohromady. Na dno hrnca položíme niekoľko listov, na ne naaranžujeme kapustové závitky a zalejeme omáčkou (vývar zmiešame s paradajkovou passatou, pridáme korenie, soľ, niekoľko bobkových listov, nové korenie a trochu cukru podľa chuti). Varte na miernom ohni približne 90 minút, z času na čas skontrolujte.
TIP! Ak nemáte radi pohánku, môžete ju úspešne vymeniť za proso, jačmeň alebo kuskus.
Je možné pripraviť plnené kapustové závitky bez mäsa? Vyskúšajte to a zamilujete si ich
Ľudia na bezmäsitej diéte sa nemusia vzdávať tradičných jedál. Existuje mnoho nápadov na plnky, ktoré sú rovnako chutné ako klasické. Ak hľadáte zmenu v kuchyni, skúste si pripraviť plnené kapustové závitky so šošovicou, hubami a zeleninou. Tento rastlinný variant pokrmu určite poteší všetkých v domácnosti. Stačí uvariť šošovicu a zmiešať ju s opečenou cibuľou a hubami. Pridajte prelisovaný cesnak, nakrájanú varenú mrkvu, trochu paradajkového pretlaku a obľúbené korenie. Plnenú kapustu varte v paradajkovej omáčke asi 45 minút na miernom ohni a jedlo je hotové.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.