Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Do plnených kapustových závitkov nepridávajte ryžu. Nahraďte ju touto zložkou. Prestanú sa v hrnci rozpadávať

28.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/SEAGULL_L). Vďaka tomu, že v kuchyni radi experimentujeme, sa tradičné plnené kapustové závitky dočkali mnohých variácií. Do kapusty obaľujeme nielen mäso, ale aj iné...

28.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/SEAGULL_L).

Vďaka tomu, že v kuchyni radi experimentujeme, sa tradičné plnené kapustové závitky dočkali mnohých variácií. Do kapusty obaľujeme nielen mäso, ale aj iné ingrediencie, takže jedlo sa nikdy neomrzí. Ako pripraviť dobrú plnku do plnených kapustových závitkov bez ryže? Toto je chutné, moderné spracovanie klasiky.

Plnené kapustové závitky – ryžu vymeňte za sýtejšiu prílohu
Foto: shutterstock/SEAGULL_L

Tradičné plnené kapustové závitky obsahujú plnku z bravčového mäsa a ryže. Zvyčajne sa podávajú so zemiakmi a preliate paradajkovou omáčkou a predstavujú chutný obed alebo večeru. Nižšie nájdete dva recepty, ktoré zmenia klasickú chuť plnených kapustových závitkov. Pripravte si ich na večeru a prekvapte svoju domácnosť novými chuťami.

Ako pripraviť dobrú plnku do plnených kapustových závitkov? Vymeňte ryžu za sýtejšiu prílohu


Mnoho ľudí si nevie predstaviť plnenú kapustu bez ryže. Ukázalo sa však, že existuje prísada, ktorá ju dokonale nahradí. Ak do plnky pridáte pohánkové krúpy, pokrm získa výraznú, mierne orieškovú chuť a jeho štruktúra bude kompaktnejšia. Na prípravu tejto verzie plnených kapustových závitkov budete potrebovať:

  • 600 g mletého bravčového mäsa (pliecko),
  • 2 vrecká pohánkových krúp,
  • 2 stredne veľké cibule,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 1 vajce,
  • 3 PL olivového oleja,
  • jeden liter vývaru,
  • paradajkový koncentrát,
  • soľ, korenie, korenie na mleté mäso, cukor,
  • stredne veľká hlávka kapusty,
  • fľaša paradajkovej passaty.
Skúste si pripraviť plnené kapustové závitky so šošovicou, hubami a zeleninou
Foto: shutterstock/Slatan

Prípravu plnky začnite uvarením pohankových krúp podľa pokynov na obale. Preneste ich do veľkej misy a nechajte vychladnúť. Potom na olivovom oleji osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a pridajte ich do kaše. Prihoďte mäso, rozklepnite vajce, pridajte 3 polievkové lyžice koncentrátu, dochuťte soľou, korením a korením na mleté mäso a všetko premiešajte, kým sa prísady nespoja. Teraz je čas pripraviť kapustu: vyrežte stonky, vložte kapustu do veľkého hrnca a zalejte vriacou vodou. Varte, kým nezačne mäknúť (približne 10 minút). Vyberte kapustu, rozdeľte listy a vytvarujte kapustové závitky. Ak sa rozpadajú, pomocou nite ich zviažte dohromady. Na dno hrnca položíme niekoľko listov, na ne naaranžujeme kapustové závitky a zalejeme omáčkou (vývar zmiešame s paradajkovou passatou, pridáme korenie, soľ, niekoľko bobkových listov, nové korenie a trochu cukru podľa chuti). Varte na miernom ohni približne 90 minút, z času na čas skontrolujte.

TIP! Ak nemáte radi pohánku, môžete ju úspešne vymeniť za proso, jačmeň alebo kuskus.

Je možné pripraviť plnené kapustové závitky bez mäsa? Vyskúšajte to a zamilujete si ich


Ľudia na bezmäsitej diéte sa nemusia vzdávať tradičných jedál. Existuje mnoho nápadov na plnky, ktoré sú rovnako chutné ako klasické. Ak hľadáte zmenu v kuchyni, skúste si pripraviť plnené kapustové závitky so šošovicou, hubami a zeleninou. Tento rastlinný variant pokrmu určite poteší všetkých v domácnosti. Stačí uvariť šošovicu a zmiešať ju s opečenou cibuľou a hubami. Pridajte prelisovaný cesnak, nakrájanú varenú mrkvu, trochu paradajkového pretlaku a obľúbené korenie. Plnenú kapustu varte v paradajkovej omáčke asi 45 minút na miernom ohni a jedlo je hotové.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pridajte 4 polievkové lyžice k mletému mäsu a budú vylizovať taniere. Takéto šťavnaté rezne ešte nemali

Odteraz budete podávať len takéto bravčové mäso! Tieto bravčové rezne s majonézou som prvýkrát jedla u svojej svokry.



Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tieto palacinky sa natrvalo dostali do mojej kuchyne. Sú oveľa lepšie ako tie tradičné

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha) Palacinky milujú dospelí aj deti. Toto občerstvenie sa dá mierne obohatiť, aby bolo ešte lepšie - nadýchané ako…

Túto polievku jedia storoční obyvatelia modrej zóny. Je to tajomstvo ich dlhovekosti

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnastasiaKopa) Mnohí z nás sa chcú dožiť krásneho veku - 100 rokov. Pri tejto snahe sa oplatí pozrieť sa,…

Za čias socialistického Československa tento koláč nesmel chýbať na stole. Je vynikajúci a jednoduchý na prípravu.

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael) Za čias socialistického Československa kraľovali na stoloch špecifické koláče, ktoré sa pripravovali z ľahko dostupných surovín. Niekedy…

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Auto Trendy

Zima vás už neprekvapí: Naučte sa správne nasadiť snehové reťaze ešte dnes!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nasadzovanie snehových reťazí môže byť pre mnohých vodičov spočiatku náročnou úlohou. Táto zručnosť sa však dá naučiť a postupom času sa stane jednoduchšou a intuitívnejšou.…

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov