28.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Pixel-Shot).
Mnohí ľudia sa v zime rozhodnú pripraviť si k sendvičom džemy. Na výrobu tých najlepších marmelád potom používame všetky druhy ovocia. Tento rok nepoužívam maliny, ríbezle ani jahody, ale chystám sa na toto konkrétne ovocie. V tejto podobe je naozaj vynikajúce.
Pri pomyslení na domáce zaváraniny sa nám pred očami vynárajú poháre naplnené zaváraným ovocím až po okraj. Vyrábajú sa zo širokej škály produktov, ale zvyčajne siahame po najklasickejšom ovocí. Do pohárov teda putujú jahody, maliny alebo ríbezle. Tentoraz som sa rozhodla použiť niečo iné.
Ak vás zaujíma, ako môžete spestriť výrobu domácich džemov, vaša voľba by mala padnúť na iný druh ovocia. Tento rok sú mojou voľbou broskyne a v kombinácii s ďalšími tromi ingredienciami sú naozaj vynikajúce. Sú ideálne na plnenie buchiet a tiež na prípravu sladkých sendvičov. Ak sa rozhodnete urobiť si z nich domáce, môžete ich neskôr použiť aj do koláčov a pečiva.
Broskyňový džem recept
Zloženie
- 2 kg broskýň,
- 800 g cukru,
- šťava z jedného citróna,
- balenie gelifixu.
Spôsob prípravy
- Broskyne blanšírujte vo vriacej vode a ošúpte. Nakrájajte ich na malé kúsky a odstráňte jadierka.
- Broskyne vložte do veľkého hrnca a posypte cukrom. Pridajte citrónovú šťavu a dôkladne premiešajte. Nechajte stáť asi hodinu, aby broskyne pustili šťavu.
- Po uplynutí tejto doby postavte hrniec na stredný oheň a za občasného miešania priveďte do varu. Potom všetko varte na miernom ohni asi 30-40 minút, kým sa broskyne nerozpadnú a nevznikne hustá hmota. Ak používate gelifix, pridajte ho podľa pokynov na obale a varte ďalšie 2-3 minúty.
- Horúci džem nalejte do sterilizovaných pohárov, pevne uzavrite a odložte, kým úplne nevychladne. Skladujte na chladnom a tmavom mieste.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Pripravíte si lahodný džem na báze obľúbenej zeleniny. Kolegynky sa budú pýtať na recept
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.