Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Cestovanie, Tipy, Zaujímavosti,

Cestujete do Talianska? Užite si tieto atrakcie v Ríme zadarmo

30.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Maykova Galina). Hlavné mesto Talianska je miestom, ktoré sa oplatí navštíviť, a nemusíte byť bohatí, aby ste tu strávili dobrú dovolenku. V Ríme nie...

30.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Maykova Galina).

Hlavné mesto Talianska je miestom, ktoré sa oplatí navštíviť, a nemusíte byť bohatí, aby ste tu strávili dobrú dovolenku. V Ríme nie je núdza o atrakcie. Architektúra je jedinečná, pamiatky sú takmer na každom kroku a mnohé z nich si môžete pozrieť zadarmo bez toho, aby ste si museli kupovať vstupenku. Niet divu, že sa sem turisti hrnú ako včely na med.

Hlavné mesto Talianska je miestom, ktoré sa oplatí navštíviť, a nemusíte byť bohatí, aby ste tu strávili dobrú dovolenku. V Ríme nie je núdza o atrakcie.
Foto: shutterstock.com/Maykova Galina

Dovolenka v Taliansku nemusí byť drahá. A to ani vtedy, ak si počas dovolenky v talianskej metropole nemienite odoprieť chutné jedlo v mestských reštauráciách alebo ubytovanie v dobrom hoteli.

Ušetriť môžete aj inde, a to na atrakcie v Ríme. Mnohé z nich môžete v lete navštíviť zadarmo, takže využite túto príležitosť, pretože ide o krásne miesta s bohatou históriou, ktoré stoja za návštevu.

Najlepšie bezplatné atrakcie v Ríme. Tieto miesta musíte vidieť na vlastné oči

Taliansko zaujme nielen miestnymi cestovinami a pizzou, ale aj úchvatnými výhľadmi. Architektúra v krajine je jedinečná a pamiatky s bohatou históriou tam uvidíte na každom kroku. Väčšina z nich sa však nachádza v hlavnom meste.

Medzi bezplatné atrakcie v Ríme, ktoré musíte vidieť, patria napr:

  • Fontána di Trevi

Fontána di Trevi je jednou z najväčších atrakcií Ríma. Dá sa povedať, že ju musíte vidieť počas cesty do Talianska. Je ľahko dostupná a oplatí sa ju vidieť najmä preto, že je pre turistov otvorená zadarmo.

Najlepšie je ísť sem skoro ráno, pretože toto miesto je preplnené v ktorúkoľvek dennú alebo nočnú hodinu. Turisti sa tu radi fotografujú a hádžu mince do fontány, pretože podľa tradície to má zaručiť návrat na toto miesto.

  • Bazilika Santa Maria Maggiore

Ľahko dostupná je aj pápežská bazilika Santa Maria Maggiore. Nachádza sa 5 minút od hlavnej stanice Roma Termini – na kopci Esquiline – a je to najväčší mariánsky kostol v celom Ríme, postavený v roku 432.

Okrem iného tu uvidíte zvonicu zo 14. storočia (najvyššiu v celom meste). A pod oltárom si môžete po celý rok vypočuť koledy, pretože sa tu nachádzajú relikvie jasličiek. pokrývajúce strop je darom od americkej výpravy Krištofa Kolumba.

Oplatí sa vidieť aj…

  • Záhrady vily Borghese

Snívate o krásnom mestskom parku v Ríme? Ak áno, musíte navštíviť záhrady Villa Borghese. Je to miesto plné fontán, kvetinových záhrad, alejí paliem a borovíc.

V centre sa nachádza Villa Borghese s jedinečným umením, ktoré určite poteší znalcov. V záhradách Villa Borghese si môžete vychutnať aj relax pri člnkovaní na jazerách alebo sa povoziť na prenajatom bicykli-rikši.

  • Oranžová záhrada v parku Savello
Využite bezplatné vstupy do múzeí v Ríme. Zvyčajne sú bezplatné v prvú nedeľu v mesiaci a často aj pri iných príležitostiach (preto sa oplatí skontrolovať aktuálne informácie).
Foto: shutterstock.com/Ella_Ca

Ďalším bezplatným a veľmi atraktívnym parkom, ktorý sa oplatí navštíviť v Ríme, je Oranžová záhrada v parku Savello. Nachádza sa na Aventínskom pahorku. Môžete si tu oddýchnuť v tieni stromov a kochať sa vôňou citrusov. Za návštevu tu stojí aj niekoľko vyhliadok, odkiaľ si môžete vychutnať nádherný výhľad na zvyšok mesta.

  • Španielske schody

Španielske schody sú ikonickým miestom v Ríme, kde sa často schádzajú turisti. Nachádzajú sa vedľa metra Spagna a majú 138 schodov, čím sú najdlhšie v Európe. Sú tiež najširšie a na ich vrchole sa nachádza kostol Santissima Trinità dei Monti. Pri ich zdolávaní buďte opatrní, pretože sú pomerne strmé.

  • Anjelský most

Anjelský most je miesto s krásnym výhľadom. Bol postavený v roku 134 n. l. cez rieku Tiber a oplatí sa tu prejsť a obdivovať pamiatky v diaľke. Dokonale je odtiaľto vidieť Anjelský hrad a kupolu Baziliky svätého Petra, ktorú počas svojej dovolenky v Taliansku musíte samozrejme tiež navštíviť.

  • Cirkus Maximus

Circus Maximus je ďalším úžasným miestom a tiež ďalšou bezplatnou atrakciou v Ríme. V súčasnosti je to verejný park, ktorý navštevujú miestni obyvatelia, ale kedysi sa tu nachádzala kamenná a mramorová aréna pre 25 000 000 ľudí, ktorí tu sledovali preteky vozatajov.

Využite voľné vstupy do múzeí v Ríme

Využite bezplatné vstupy do múzeí v Ríme. Zvyčajne sú bezplatné v prvú nedeľu v mesiaci a často aj pri iných príležitostiach (preto sa oplatí skontrolovať aktuálne informácie).

Takto si môžete pozrieť napríklad Panteón v Ríme, Koloseum, Forum Romanum alebo Galériu Borghese bez toho, aby ste museli minúť peniaze. Poponáhľajte sa však, pretože fond voľných vstupeniek je obmedzený a rady môžu byť odrádzajúce.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vôbec nie Benátky alebo Rím. Bolo vybrané najkrajšie mesto na svete. Nemusíte letieť ďaleko

Ako vyzerala Kleopatra? Nebola vôbec taká krásna, ako sa myslelo?


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Zmiešam 3 ingrediencie a mám domácu zmrzlinu. Neexistujú žiadne zmrzlinárne ani obchody s touto

02.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/Brent Hofacker). Keď nás slnko nešetrí, hľadáme spôsoby, ako sa schladiť. Okrem studenej vody a iných nápojov to zvládneme…

Prekvapivé výsledky výskumu japonských vedcov. Takto konzumované ryby môžu „predĺžiť život“

02.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/RasaBasa). Ryby sa oplatí jesť nielen na sviatky. Odborníci na výživu zdôrazňujú, že by sa mali na našich stoloch…

Žiadne Maledivy. Táto pláž je klenotom bez davov turistov

02.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/Stefano Zaccaria). Tyrkysová voda, lagúna, ružový piesok. Táto pláž je už roky považovaná za jednu z najkrajších na svete.…

Urobte to pred spaním počas horúcej noci. Prinesie to úľavu a pokoj

2.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fizkes). Horúce dni a noci môžu telo unaviť a práve v noci, keď by sa telo malo regenerovať spánkom,…

Kedy strihať čerešne? Vhodný je len jeden dátum. Inak nezískate bohatú úrodu.

2.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív). Riedenie ovocných stromov urýchľuje ich rast a zlepšuje ich vývoj. Kedy strihat čerešne, aby ste mohli v…

Auto Trendy

Chystáte sa do Čiernej Hory? Zistite, akou menou sa tam platí

2.7.2024 Redakcia Auto trendy - Slnečné pláže, olivové háje, vysoké hory, Kotorský záliv pripomínajúci fjord, veľkolepé jaskyne a zaujímavé pamiatky sú len niektoré z atrakcií, ktoré čakajú na turistov v…

Honda Africa Twin Adventure Sports ES: roztrasená, ale lepšia ako kedykoľvek predtým

3.7.2024 Redakcia Auto trendy - Honda CRF1100L Adventure Sports ES má až nočnú moru, ale teraz sa ešte viac priblížila k ideálu cestovného singletracku. Spoločnosť nasledovala nový trend dobrodružných motocyklov,…

Koľko stojí cesta do Grécka? Ktorá je najlepšia trasa

3.7.2024 Redakcia Auto trendy - Mnohí Slováci uprednostňujú cestu do Grécka autom, najmä ak sa o náklady delia s ostatnými. Tu je najlepšia trasa a koľko stojí cesta autom.

Ako predĺžiť životnosť vozidla - 8 tipov

3.7.2024 Redakcia Auto trendy - Ceny nových automobilov sú v súčasnosti veľmi vysoké. Hoci by ste sa o svoje auto mali starať vždy, teraz sa to zdá byť dôležitejšie ako…

Smerovka či nie? To je metla slovenských ciest. Vodiči sa stále mýlia

3.7.2024 Redakcia Auto trendy - Pre mnohých skúsených vodičov je len málo situácií na ceste, ktoré by mohli predstavovať problém. Napriek tomu je zdanlivo jednoduchá križovatka s prednosťou zdrojom zbytočných…

Nové SUV za 25 000 eur nie je polovičný hybrid. Skvele vybavené by bolo ideálnou voľbou pre mnohých

2.7.2024 Redakcia Auto trendy - Stellantis podporuje čínsku spoločnosť Leapmotor, ktorá chce ísť s trendmi. Nové SUV ázijskej značky má atraktívnu cenu a je silným protiútokom na obmedzenia EÚ. Nielenže…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov