Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Domácnosť,

Ako čistiť vodu v bazéne domácimi prostriedkami. Je to jednoduchšie, ako si myslíte

02.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív). Myšlienka na relaxačné kúpanie v bazéne sa stáva menej príťažlivou, keď si pomyslíte na všetky chemikálie v bazénovej vode. Našťastie existujú prírodné...

02.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív).

Myšlienka na relaxačné kúpanie v bazéne sa stáva menej príťažlivou, keď si pomyslíte na všetky chemikálie v bazénovej vode. Našťastie existujú prírodné alternatívy k chemikáliám, ktoré sa zvyčajne používajú na udržanie čistej a hygienickej vody v bazéne.

Ako čistiť vodu v bazéne domácimi prostriedkami. Je to jednoduchšie, ako si myslíte.
Foto: Súkromný archív

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, či je potrebné na čistenie bazéna použiť chemikálie? Zatiaľ čo niektoré z nich sú nenahraditeľné, iné produkty, ktoré nájdete v miestnom obchode s potravinami, môžu odviesť rovnako dobrú prácu ako produkty predávané špeciálne na čistenie bazénov a môžu vám ušetriť veľa peňazí.

Jedlá sóda – robí zázraky nielen pri upratovaní kuchyne a domácnosti

Vytvorením jednoduchej pasty z vody a sódy bikarbóny vznikne neabrazívny čistiaci prostriedok, ktorý robí zázraky na obkladoch bazénov a škárovacej malte. Dokonca sa dá použiť aj na betónové alebo kamenné bazény.

Toto je pravdepodobne najjednoduchší a najlacnejší spôsob, ako vyčistiť bazén prirodzene. Jedlá sóda tiež zvýši zásaditosť vášho bazéna a je oveľa lacnejšia ako väčšina prípravkov na zvýšenie zásaditosti.

Bielidlo – skvelá zbraň proti riasam

Bežné domáce bielidlo, známe tiež ako chlórnan sodný (ktoré obsahuje 5,25 % chlórnanu sodného, ​​aktívnej zložky bielidla), dokáže odstrániť škvrny od škár, ktoré sóda bikarbóna odstrániť nedokázala.

Bonusový tip: Bielidlo možno použiť aj na šokovanie bazénovej vody. Koniec koncov, šokovanie vášho bazéna je v podstate jeho superchlórovanie, čo znamená zvýšenie hladiny chlóru do bodu, kedy zabíja všetky baktérie a riasy, ktoré sa môžu ukrývať vo vode.

Olivový olej – absorbér škvŕn a usadenín

Dobre, len aby bolo jasné, nechceme žiadny olej v bazénovej vode. Bazénová doska je však iný príbeh. Možno nájdete fľak od miazgy stromov alebo lepkavú škvrnu, ktovie, čo tam deti mohli vyliať. Choďte do špajze a vezmite si olivový olej. Ide o čisto prírodný bazénový čistič, ktorý možno použiť na rozbitie lepkavých usadenín a potom ho ľahko vyčistiť špongiou, jemným mydlom a teplou vodou. Môžete ho použiť aj na bazénové kryty a plastové bazénové hračky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Chystáte sa na dovolenku? Vďaka tomu vaše rastliny v záhrade a na balkóne nezvädnú

Do toalety dajte trochu pracieho prášku a nechajte ho tam 30 minút. Spočiatku som tomu tiež neverila


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Vývar som presolila. Babička Mária mi povedala, aby som pridala jednu zeleninu a počkala 10 minút. Naozaj to funguje

04.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kollawat Somsri). Teoreticky príprava polievky nie je náročná. V praxi môže jedna chyba všetko pokaziť a vývar bude vhodný…

Babičky pred touto rastlinou varovali. Nenechávajte ju v dome, pretože prináša utrpenie

3.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Natalia van D). Každý sníva o šťastnom živote a želá si, aby všemožne odvrátil prípadnú smolu. Bohužiaľ, podľa povier…

Kôstky z čerešní už nikdy nevyhadzujem. Moja babička mi povedala, čo z nich môžem vyčarovať

3.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Yanya). Leto je čas, keď si bez pamäti pochutnávame na čerešniach. Hoci kôstky zvyčajne končia v odpadkovom koši, stojí…

Horúce noci vám sťažujú zaspávanie? Tieto spôsoby pomáhajú Egypťanom a Japoncom

3.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fizkes). Horúce počasie počas letnej sezóny určite neprospieva dobrému spánku. Tu sa hodí klimatizácia, ale nie každý si ju…

Tento trik som pochytila od svojej mamy. Panvicu vložím do plastového vrecka a vylejem. Po hodine sa leskne ako nová

3.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: youtube.com/@NaturalHealthRemedies). Pri varení sa môže stať, že sa vám niečo nepodarí. Ako zachrániť pripálenú panvicu? Nemusíte ju hneď odpísať.…

Auto Trendy

Patentový úrad uznal jeho tvary ako ochrannú známku. Predalo sa viac ako 110 miliónov kusov

4.7.2024 Redakcia Auto trendy - Najkupovanejší motocykel na svete je skromným výtvorom geniálneho podnikateľa Takeo Fujisawa. Hovoríme o modeli Honda Super Cub, ktorý slávi úspech už od roku 1958.

Od tohto mesiaca budú všetky nové autá predávané v Európe vybavené upozorneniami na obmedzenie rýchlosti

3.7.2024 Redakcia Auto trendy - Všetky nové autá budú od júla tohto roku mať systém upozornenia na obmedzenie rýchlosti.

Vážna nehoda majstra sveta v rally. Vrtuľník RLP v akcii

3.7.2024 Redakcia Auto trendy - Osemnásobný majster sveta v rallye Sebastien Ogier mal nehodu. Počas oboznamovania sa s traťou pred Rallye sa Ogierova Toyota čelne zrazila s iným vozidlom. Jazdca…

Nová povinnosť pre vodičov. Vyplýva to z nariadenia EÚ

4.7.2024 Redakcia Auto trendy - Dopravcovia, ktorí poskytujú služby v rámci EÚ, budú čoskoro musieť vymeniť zariadenia namontované na nákladných vozidlách. Všetko v súlade s novými predpismi EÚ.

Majitelia elektromobilov sa chcú vrátiť k spaľovacím autám. Najmä v tejto krajine

4.7.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť McKinsey zverejnila svoju výročnú správu o záujme spotrebiteľov o elektromobily v niektorých najväčších krajinách sveta. Výsledky nevyzerajú pre elektrifikáciu veľmi optimisticky.

Športová Kia priamo z pretekov. Spáli menej ako 5 litrov benzínu a stojí len 7 000 eur

3.7.2024 Redakcia Auto trendy - Kia je nepochybne jedným z najobľúbenejších výrobcov v našej krajine. Tieto autá oceňujeme, pretože sú pohodlné, komfortné, relatívne lacné, úsporné a… jednoducho pekné. Hovoríme tiež…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov