Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Dezert ako z talianskej cukrárne? Pridajte túto ingredienciu a vyjde vám šialený. Všetkých potešíte

2.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Dementieva Iryna). Panna cotta je dezert, ktorý sa spája so slnečným Talianskom. Niet divu, pretože práve odtiaľ pochádza a dáva nám ochutnať taliansky život....

2.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Dementieva Iryna).

Panna cotta je dezert, ktorý sa spája so slnečným Talianskom. Niet divu, pretože práve odtiaľ pochádza a dáva nám ochutnať taliansky život. Názov dezertu, ktorý znamená „varený krém“, v skutočnosti nemá nič spoločné s varením. Tento šialený oblak chutí najlepšie vytiahnutý priamo z chladničky. Ako ho pripraviť?

Panna cotta je dezert, ktorý sa spája so slnečným Talianskom. Niet divu, pretože práve odtiaľ pochádza a dáva nám ochutnať taliansky život.
Foto: shutterstock.com/Dementieva Iryna

Keď sa z oblohy valí horúčava, hľadáme chvíľkové osvieženie v podobe dezertu. Zmrzlina so šľahačkou? Studený nápoj? To už tu bolo. Ale prečo sa nerozhodnúť pre špeciálny dezert, ktorý vyzerá a chutí ako skutočná päsť na oko? Samozrejme, hovoríme o talianskej špecialite, kráľovnej všetkých dezertov – panna cotte. Najlepšie chutí s čerstvou ovocnou penou, ale dobre poslúži aj mrazená alebo z pohára.

Panna cotta alebo nadýchaný krém zaliaty v šialenej omáčke

Panna cotta sa tradične podáva s ovocnou penou – tú dostanete najčastejšie v talianskych reštauráciách a cukrárňach. Moja mama sa rozhodla pre mangovú polevu a dezert vždy rýchlo zmizne zo stola. Fotografie v galérii sú dôkazom, že sa u nás doma objavuje veľmi často. Záver? Je to skvelá alternatíva k tortám a hlavne, nech sa rozhodnete pre akúkoľvek omáčku, vždy vyjde šialene, pretože najdôležitejší je tu ten krémový obláčik.

Jeho príprava nie je zložitá a ani časovo náročná. Tajomstvo však spočíva v jednej ingrediencii – vanilkovom extrakte (vanilkový olej nie je povinný).

Recept na nebesky dobrú panna cottu. Zjete ju a budete sa cítiť ako v nebi

Ingrediencie:

  • Čajová lyžička želatíny,
  • veľké balenie 30% smotany (400 ml),
  • pol pohára mlieka (120 ml),
  • 1/3 šálky cukru (približne 50 ml),
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu alebo vanilkového oleja.

Ovocná pena:

  • 300 g malín, černíc, čučoriedok alebo jahôd,
  • 2 čajové lyžičky cukru,
  • 6 g želatíny,
  • čerstvé ovocie a niekoľko lístkov mäty na ozdobu.
Panna cotta sa tradične podáva s ovocnou penou – tú dostanete najčastejšie v talianskych reštauráciách a cukrárňach. Moja mama sa rozhodla pre mangovú polevu a dezert vždy rýchlo zmizne zo stola.
Foto: shutterstock.com/Aksana Ban

Príprava:

  1. Želatínu zalejte trochou vriacej vody, miešajte, kým sa nerozpustí, a nechajte vychladnúť.
  2. Do hrnca nalejte smotanu, mlieko a cukor a všetko spolu premiešajte. Nakoniec pridáme vanilkový extrakt. Všetko zahrejte. Tekutá zmes musí byť horúca, ale nie vriaca. Potom prilejte vychladnutú želatínu. Odstavte z ohňa a nechajte mierne vychladnúť a zhustnúť.
  3. Počas tejto doby môžete pripraviť misky, v ktorých sa bude dezert podávať. Potom do nich nalejte smotanovú zmes a vložte do chladničky (najlepšie na noc), aby zmes úplne stuhla. Keď je krémový oblak hotový, pripravte penu.
  4. Ovocie a cukor vložte do hrnca a na miernom ohni priveďte do varu. Za občasného miešania varte, kým ovocie nezmäkne, nerozpadne sa a nepustí šťavu. V prípade manga môžete ešte použiť mixér.
  5. Horúcu ovocnú zmes odstavte, aby vychladla (ak nemáte radi plávajúce kúsky a napríklad semienka z malín, môžete ovocie precediť cez sito). Do peny pridajte želatínu a premiešajte.
  6. Penu opatrne nalejte na vopred pripravenú a stuhnutú panna cottu a ozdobte čerstvým ovocím a niekoľkými lístkami mäty. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Dezert, ktorý sa nikdy neomrzí. Kombinácia jemných chutí zaujme každého

Sesternica mi dala recept na dezert, ktorý zmizne hneď, ako sa pripraví. Šialene mäkký


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Pozor na tieto „signály“ na rande. Ak sa zamračí, môže to byť zlé znamenie

23.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fizkes). Šúchanie brady, hra s vlasmi, takmer nepostrehnuteľný pohyb krídel nosa – neverbálne signály zaznamenané počas rozhovoru nám môžu…

Metóda pre lepší a dlhší spánok. Trojminútová „rutina“ pomôže každému

23.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fizkes). Vedci na Novom Zélande našli jednoduchý patent, ktorý rieši problémy s nepokojným spánkom. Stačí, ak budete pred spaním…

Hrdzavú kúpeľňovú batériu nemusíte vymieňať. Vyčistite ju rýchlo a takmer zadarmo.

23.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vershinin89). Vodný kameň, zvyšky mydla a hrdza sú najväčšími nepriateľmi kúpeľňových batérií. Ak sa pravidelne neodstraňujú, poškodzujú povrch a…

Tipy,

Príprava zemiakov týmto spôsobom je zdraviu škodlivá. Pozor na

23.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Djem). Príprava zemiakov nie je náročná a je tu veľký priestor pre kreativitu. Dá sa z nich pripraviť veľa…

Ako odstránite zvyšky mydla? Nepotrebujete chemikálie, existuje niekoľko lepších spôsobov

23.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ivan Serebryannikov). Mydlové usadeniny sú problémom, ktorý trápi mnohých ľudí. Kombinácia mydlovej mastnoty a minerálov vo vode vytvára usadeniny,…

Auto Trendy

Volkswagen odhaľuje veľké plány: Polo vstupuje do novej éry s hybridnou silou!

23.11.2024 Redakcia Auto trendy - Volkswagen plánuje ponechať svoj obľúbený model malej triedy v predaji aj v nasledujúcich rokoch. Nemecký výrobca oficiálne potvrdil, že sa pripravuje na výraznú modernizáciu modelu…

Nový Hyundai Ioniq 9 je 7-miestna vlajková loď s veľkým dojazdom

23.11.2024 Redakcia Auto trendy - Kórejci poodhrnuli oponu z nového Hyundai Ioniq 9. Tento sedemmiestny elektromobil je absolútnym vrcholom modelového radu značky. Nový

Váš sen o dokonalom motocykli sa práve stal realitou: Ducati Scrambler Rizoma – iba 500 kusov na svete!

23.11.2024 Redakcia Auto trendy - Ducati opäť ukázala, že vie, ako ohúriť svet motocyklov. Predstavuje limitovanú edíciu Scrambler 10° Anniversario Rizoma Edition – spojenie klasiky, elegancie a inovatívneho dizajnu. Táto…

Auto, ktoré myslí za vás – od bezpečnosti po hladkú jazdu v každej situácii.

23.11.2024 Redakcia Auto trendy - Hyundai Ioniq 6 patrí nielen medzi najefektívnejšie elektromobily dnešnej doby, ale zároveň sa radí k najbezpečnejším novým vozidlám na trhu. Renomovaná organizácia Euro NCAP ocenila…

Saudská Arábia zasiala semienka pre obrovský púštny štadión

23.11.2024 Redakcia Auto trendy - Neuveriteľné tempo výstavby v Saudskej Arábii sa nezmenšuje, keďže bol ohlásený ďalší ambiciózny projekt. Tentoraz ide o obrovský športový štadión, ktorý bude po dokončení jedným…

Nový rad LEGO X Formula 1 debutuje na Veľkej cene Las Vegas. Fanúšikovia si budú môcť postaviť jednomiestne monoposty 2024

23.11.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosti Lego a Formula 1 predstavili nový rad sád v čase, keď sa v Las Vegas konala veľká cena. Nové sady budú k dispozícii od…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov