2.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Mirko Graul).
Nie je nič lepšie ako slovenské nové zemiaky na večeru. S trochou masla a kôprom chutia najlepšie, ale samotné varenie si bohužiaľ vyžaduje trochu viac času. Niektoré gazdinky však vedia, ako to urobiť za krátky čas. Objavte metódy, ktoré zmenia vaše kuchynské prípravy.
Zemiaky sú nepochybne jednou z najobľúbenejších príloh k jedlu. Našťastie, najlepšie gazdinky sa môžu pochváliť osvedčenými spôsobmi, ako proces ich prípravy výrazne urýchliť. Pozrite sa, aké je to jednoduché.
Patenty na rýchle varenie zemiakov
Hoci zemiaky zvyčajne hádžeme do hrnca, solíme a čakáme, lepším patentom by bolo vložiť ich priamo do vriacej vody. Takto začnú mäknúť takmer okamžite a preto sa čas ich prípravy skráti na maximum. Okrem toho, čím kratšie zeleninu varíte, tým viac cenných minerálov a ďalších živín si zachová.
Ďalším užitočným trikom, najmä v prípade zemiakov, je pichnúť do nich vidličkou predtým, ako ich hodíte do vody. Vďaka tomu sa tekutina dostane do vnútra zeleniny rýchlejšie a uvarí sa oveľa rýchlejšie ako tradične.
Gazdinky tiež odporúčajú pridať do vody tuk – napríklad lyžičku margarínu alebo masla. Vďaka tomuto patentu sa zemiaky stanú aromatickejšími a príprava prebehne za krátky čas. Čím menšie kúsky do hrnca hodíte, tým rýchlejšie zmäknú. Nezabudnite zakaždým použiť pokrievku, para tiež urýchľuje varenie.
Najlepší spôsob, ako zachovať cenné vitamíny a minerály
Pri varení zemiakov sa bohužiaľ stráca všetko, čo pozitívne ovplyvňuje náš organizmus. Ak chceme zachovať cenné vitamíny a minerály, najlepšie je ich upiecť. Vďaka tomu budú zemiaky oveľa zdravšie, ako keď sú varené. Najlepší patent je nakrájať ich na malé kúsky, pokvapkať vodou a hodiť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na približne 30 minút.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.