3.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Bartosz Luczak).
Banánový koláč je jedným z tých dezertov, ktoré môžete pripraviť takmer so zatvorenými očami. Neviem, či existuje jednoduchší a rýchlejší koláč, ktorý by bol taký chutný a lahodný. Ak hľadáte osvedčený recept na dezert s banánmi, tento koláč bude vašou najlepšou voľbou. Recept je jednoduchý – žiadne zázraky sa tu nekonajú.
Máte chuť pripraviť domáci koláč, ale myslíte si, že ste cukrársky outsider? S týmto receptom je úspech zaručený. Tento recept na banánový koláč je taký jednoduchý, že neexistuje možnosť, aby sa vám nepodaril. Zoznam ingrediencií je krátky, príprava koláča trvá pár minút a už ho môžete vložiť do rúry. Koláč vyjde mäkký, sladký a dlho zostane vláčny. Prosí o pečenie a zaujímavé je, že do koláča môžete pridať čokoľvek, čo máte radi. My si vyberieme kúsky bielej čokolády
Najjednoduchší banánový koláč – recept ideálny na víkend aj mimo neho
Ingrediencie:
- 1,5 šálky pšeničnej múky, najlepšie sa hodí tortová múka,
- 3 väčšie, pevne zrelé banány,
- cca. 3/4 šálky cukru,
- 2 vajcia,
- cca. 60 g masla (malo by byť roztopené),
- plochá lyžička prášku do pečiva,
- polovica tabuľky bielej čokolády,
- prípadne niekoľko orechov, sušených brusníc atď.
Jednoduchý banánový koláč – nie je možné, aby vám nevyšiel
- Pripravte si dve misky. Do jednej preosejte múku a zmiešajte ju s práškom do pečiva. Do druhej dajte banány a roztlačte ich vidličkou na kašu.
- Do misky s banánmi rozklepnite vajcia, pridajte cukor a zmes začnite miešať lyžicou alebo mixérom na nízkych otáčkach.
- Pridajte olej a postupne pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Potom pridáme čokoládu nastrúhanú alebo nakrájanú na malé kúsky. Pridajte aj nasekané orechy, ak ich používate.
- Pripravte si formu na pečenie a vyložte ju papierom. Potom do nej nalejte cesto a zarovnajte vrch. Okrem toho môžete na vrch položiť niekoľko plátkov banánu na ozdobu.
- Predhrejte rúru na 175 stupňov, horný a dolný ohrev. Pečte približne hodinu alebo kým koláč nie je suchý.
Vidíte, aké je to jednoduché? Po upečení koláč polejeme mliečnou alebo bielou čokoládovou polevou alebo ho jednoducho posypeme práškovým cukrom. Nezabudnite, že banánový koláč môžete ľahko zamraziť – v mrazničke vydrží bez problémov až šesť mesiacov. Neskôr ho jednoducho rozmrazte na kuchynskej linke alebo v rúre a máte koláč pripravený na kávu s priateľmi.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Dezert ako z talianskej cukrárne? Pridajte túto ingredienciu a vyjde vám šialený. Všetkých potešíte
Sesternica mi dala recept na dezert, ktorý zmizne hneď, ako sa pripraví. Šialene mäkký
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.