Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Nadýchaný a mäkký chlieb bez pečenia v rúre? Na prípravu úžasného chleba potrebujete iba panvicu

03.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alena TS). Zvonku chrumkavý, vnútri jemný, čerstvý a ešte teplý. To charakterizuje tento úžasný panvicový chlieb. Nebudú to žiadne zložité recepty ani ranné behanie...

03.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alena TS).

Zvonku chrumkavý, vnútri jemný, čerstvý a ešte teplý. To charakterizuje tento úžasný panvicový chlieb. Nebudú to žiadne zložité recepty ani ranné behanie do pekárne. Tento druh chleba je nielen rýchly, ale aj neskutočne chutný!

Ako si vyrobiť domáci chlebík?
Foto: shutterstock/Alena TS

Tento pečený výrobok na prvý pohľad pripomína obyčajný chlieb, no jeho príprava je oveľa jednoduchšia ako tradičný chlieb. Pan bread je môj najnovší objav a závislosť, ktorej sa tak skoro nevzdám. Vďaka nemu sú ranné raňajky čistým potešením a bez stresu.

Chlieb na panvici je chutnejší ako chlieb z pekárne? Dokonalá chuť

Asi nie je nič lepšie ako čerstvý a teplý domáci chlieb. Bohužiaľ, jeho príprava môže byť časovo náročná. Stojí za to vedieť, že existuje aj oveľa jednoduchšia alternatíva – s rovnako úžasnou chuťou. Spomínaný panvicový chlieb je skutočným majstrovským dielom, ktoré sa dokonale hodí k maslu, vajíčkam, domácemu mäsu a sezónnej zelenine.

Tajomstvom je samozrejme jednoduchá príprava. Stačí si pripraviť kvások z droždia, pridať ho k múke a pár surovinám a potom počkať, kým cesto krásne nakysne. Pripravenú hmotu smažte na panvici, rovnako ako palacinky. Vznikne tak chutný chlieb, ktorý sa dá trhať alebo krájať a plniť ľubovoľnými ingredienciami.

Recept na jednoduchý panvicový chlieb. S ním zabudnite na chodenie do pekárne

Ingrediencie:

  • 400 g múky,
  • 17 g čerstvého droždia,
  • 300 ml veľmi teplej vody,
  • lyžica soli,
  • pol lyžičky cukru,
  • olej na vymastenie panvice.

Spôsob prípravy:

  1. Začnite s kváskom. Päť polievkových lyžíc múky a pol lyžičky cukru zalejte vodou a dôkladne premiešajte. Do mierne vychladnutej zmesi rozdrobíme droždie. Všetko znova premiešame, prikryjeme utierkou a necháme 30 minút odstáť.
  2. Po uplynutí tejto doby do kvásku pridáme zvyšok múky a soľ. Vymiesime cesto – bude sa vám lepiť na ruky a to je úplne prirodzené, takže nemusíte nič pridávať.
  3. Vložte ho späť do misy, prikryte a nechajte hodinu stáť.
  4. Po uplynutí tejto doby hotové cesto vymiesime a položíme na olejom vymastenú panvicu.
  5. Pripravený chlieb prikryte fóliou a položte na horák. Chlieb smažte na miernom výkone asi 20-25 minút. Po pätnástich minútach otočte na druhú stranu. Smažte, kým úplne nezhnedne, potom nechajte vychladnúť na mriežke. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Teraz je ideálny čas na prípravu tejto polievky. Bežte na trh a nakúpte zeleninu

Babička prezradila trik na výrobu šťavy z listov, ako stvorený do horúceho počasia. Urobíte s ním tú najlepšiu limonádu


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Najlepšia káva po sviatkoch. Dáva črevám odpočinok a podporuje trávenie

24.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Repina Valeriya). Počas veľkonočných sviatkov sa stoly prehýbali pod rôznymi jedlami, ktoré bolo škoda nevyskúšať. Po sviatočnom hodovaní je…

Volské oko so stuhnutým bielkom a tekutým žĺtkom. Ak vynecháte túto jednu vec, vždy sa vydarí dokonale

24.04.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Volské oko je výborná voľba na výživné raňajky. Žiaľ, nie vždy sa podarí tak, ako by sme…

Nápoj z varenej cibule má zázračné účinky! Výsledky vás prekvapia

24.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Melica). Vedeli ste, že červená cibuľa uvarená aj so šupkami je zdrojom liečivých látok? Väčšina cibuľových sirupov a odvarov…

Odhalené tajomstvo zdravých sladkých raňajok! Tento prídavok do ovsených vločiek vás dostane

24.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MaraZe). Túžite po sladkých raňajkách, ale nechcete sa vzdať zdravého životného štýlu? Máme pre vás dokonalé riešenie! Ovsená kaša…

Tieto odrody jabĺk sú top! Najlepšie na koláče aj domáci jablkový džús

24.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Christina Patricya). Jablká patria medzi stálice našich kuchýň – pečieme z nich šťavnaté koláče, varíme kompóty a lisujeme voňavé…

Auto Trendy

Audi ukázalo svetu nový A6 sedan: najefektívnejšie spaľovacie auto vo svojej histórii!

24.4.2025 Redakcia Auto trendy - Automobiloví nadšenci, pripravte sa! Audi odhalilo nový A6 sedan, ktorý nielenže pripomína eleganciu a silu nemeckého inžinierstva, ale aj prekonáva všetky aerodynamické rekordy značky. S…

Nové prísne testy bezpečnosti: Koniec dostupných áut pre bežných vodičov?

24.4.2025 Redakcia Auto trendy - Prísne bezpečnostné štandardy začínajú ohrozovať existenciu cenovo dostupných áut, varujú šéfovia automobiliek Dacia a Citroën. Zákazníci, ktorí hľadajú praktické vozidlá za rozumnú cenu, by mohli…

Novinka na štyroch kolesách: Renault Embleme posúva hranice technológie a ekológie

24.4.2025 Redakcia Auto trendy - Renault Embleme nie je len obyčajný koncept. Táto elektrická a vodíková novinka s futuristickým dizajnom a udržateľným prístupom ukazuje, ako by mohli vyzerať autá zajtrajška.…

Najvyššia cesta sveta: Tu budete jazdiť vyššie ako lietajú dopravné lietadlá!

25.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si cestu, kde vám motor stráca polovicu výkonu, kyslíka je o 50% menej a teplomer v zime ukazuje -40°C. Nie, nejde o sci-fi film,…

Hybridný pick-up: Inovácie, ktoré vás dostanú ďalej.

24.4.2025 Redakcia Auto trendy - Nissan Frontier, legenda medzi stredne veľkými pick-upmi, čelí elektrifikácii. Japonská automobilka potvrdila vývoj plug-in hybridnej verzie, ktorá by mala prísť do predaja do roku 2028.…

Príroda bez milosti: Navštívte tieto miesta a už sa nevrátite, 5 miest na Zemi, kam by ste NIKDY nemali vkročiť

25.4.2025 Redakcia Auto trendy - Existujú miesta na našej planéte, kde príroda alebo ľudská činnosť vytvorili podmienky tak extrémne, že návšteva sa rovná rozsudku smrti. Zabudnite na dovolenku v Tatrách…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov