03.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alena TS).
Zvonku chrumkavý, vnútri jemný, čerstvý a ešte teplý. To charakterizuje tento úžasný panvicový chlieb. Nebudú to žiadne zložité recepty ani ranné behanie do pekárne. Tento druh chleba je nielen rýchly, ale aj neskutočne chutný!

Foto: shutterstock/Alena TS
Tento pečený výrobok na prvý pohľad pripomína obyčajný chlieb, no jeho príprava je oveľa jednoduchšia ako tradičný chlieb. Pan bread je môj najnovší objav a závislosť, ktorej sa tak skoro nevzdám. Vďaka nemu sú ranné raňajky čistým potešením a bez stresu.
Chlieb na panvici je chutnejší ako chlieb z pekárne? Dokonalá chuť
Asi nie je nič lepšie ako čerstvý a teplý domáci chlieb. Bohužiaľ, jeho príprava môže byť časovo náročná. Stojí za to vedieť, že existuje aj oveľa jednoduchšia alternatíva – s rovnako úžasnou chuťou. Spomínaný panvicový chlieb je skutočným majstrovským dielom, ktoré sa dokonale hodí k maslu, vajíčkam, domácemu mäsu a sezónnej zelenine.
Tajomstvom je samozrejme jednoduchá príprava. Stačí si pripraviť kvások z droždia, pridať ho k múke a pár surovinám a potom počkať, kým cesto krásne nakysne. Pripravenú hmotu smažte na panvici, rovnako ako palacinky. Vznikne tak chutný chlieb, ktorý sa dá trhať alebo krájať a plniť ľubovoľnými ingredienciami.
Recept na jednoduchý panvicový chlieb. S ním zabudnite na chodenie do pekárne
Ingrediencie:
- 400 g múky,
- 17 g čerstvého droždia,
- 300 ml veľmi teplej vody,
- lyžica soli,
- pol lyžičky cukru,
- olej na vymastenie panvice.
Spôsob prípravy:
- Začnite s kváskom. Päť polievkových lyžíc múky a pol lyžičky cukru zalejte vodou a dôkladne premiešajte. Do mierne vychladnutej zmesi rozdrobíme droždie. Všetko znova premiešame, prikryjeme utierkou a necháme 30 minút odstáť.
- Po uplynutí tejto doby do kvásku pridáme zvyšok múky a soľ. Vymiesime cesto – bude sa vám lepiť na ruky a to je úplne prirodzené, takže nemusíte nič pridávať.
- Vložte ho späť do misy, prikryte a nechajte hodinu stáť.
- Po uplynutí tejto doby hotové cesto vymiesime a položíme na olejom vymastenú panvicu.
- Pripravený chlieb prikryte fóliou a položte na horák. Chlieb smažte na miernom výkone asi 20-25 minút. Po pätnástich minútach otočte na druhú stranu. Smažte, kým úplne nezhnedne, potom nechajte vychladnúť na mriežke. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Teraz je ideálny čas na prípravu tejto polievky. Bežte na trh a nakúpte zeleninu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.