03.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alena TS).
Zvonku chrumkavý, vnútri jemný, čerstvý a ešte teplý. To charakterizuje tento úžasný panvicový chlieb. Nebudú to žiadne zložité recepty ani ranné behanie do pekárne. Tento druh chleba je nielen rýchly, ale aj neskutočne chutný!
Tento pečený výrobok na prvý pohľad pripomína obyčajný chlieb, no jeho príprava je oveľa jednoduchšia ako tradičný chlieb. Pan bread je môj najnovší objav a závislosť, ktorej sa tak skoro nevzdám. Vďaka nemu sú ranné raňajky čistým potešením a bez stresu.
Chlieb na panvici je chutnejší ako chlieb z pekárne? Dokonalá chuť
Asi nie je nič lepšie ako čerstvý a teplý domáci chlieb. Bohužiaľ, jeho príprava môže byť časovo náročná. Stojí za to vedieť, že existuje aj oveľa jednoduchšia alternatíva – s rovnako úžasnou chuťou. Spomínaný panvicový chlieb je skutočným majstrovským dielom, ktoré sa dokonale hodí k maslu, vajíčkam, domácemu mäsu a sezónnej zelenine.
Tajomstvom je samozrejme jednoduchá príprava. Stačí si pripraviť kvások z droždia, pridať ho k múke a pár surovinám a potom počkať, kým cesto krásne nakysne. Pripravenú hmotu smažte na panvici, rovnako ako palacinky. Vznikne tak chutný chlieb, ktorý sa dá trhať alebo krájať a plniť ľubovoľnými ingredienciami.
Recept na jednoduchý panvicový chlieb. S ním zabudnite na chodenie do pekárne
Ingrediencie:
- 400 g múky,
- 17 g čerstvého droždia,
- 300 ml veľmi teplej vody,
- lyžica soli,
- pol lyžičky cukru,
- olej na vymastenie panvice.
Spôsob prípravy:
- Začnite s kváskom. Päť polievkových lyžíc múky a pol lyžičky cukru zalejte vodou a dôkladne premiešajte. Do mierne vychladnutej zmesi rozdrobíme droždie. Všetko znova premiešame, prikryjeme utierkou a necháme 30 minút odstáť.
- Po uplynutí tejto doby do kvásku pridáme zvyšok múky a soľ. Vymiesime cesto – bude sa vám lepiť na ruky a to je úplne prirodzené, takže nemusíte nič pridávať.
- Vložte ho späť do misy, prikryte a nechajte hodinu stáť.
- Po uplynutí tejto doby hotové cesto vymiesime a položíme na olejom vymastenú panvicu.
- Pripravený chlieb prikryte fóliou a položte na horák. Chlieb smažte na miernom výkone asi 20-25 minút. Po pätnástich minútach otočte na druhú stranu. Smažte, kým úplne nezhnedne, potom nechajte vychladnúť na mriežke. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Teraz je ideálny čas na prípravu tejto polievky. Bežte na trh a nakúpte zeleninu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.