03.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/mmalcom1).
Aj hviezdy majú svoje malé hriechy, konkrétne obľúbené sladkosti a maškrty. Niektoré, ako v prípade Taylor Swift, vás možno prekvapia. Ukazuje sa, že speváčka je veľkým fanúšikom ikonických cookies. Zaujímavosťou je, že si ich môžete úspešne vyrobiť aj doma.
Taylor Swift je jednou z najväčších a najobľúbenejších hviezd, o čom svedčia milióny predaných albumov a obrovské davy na koncertoch. Fanúšikovia so zvedavosťou sledujú aj jej súkromný život a netýka sa to len jej milostných afér. Obľúbeným dezertom hviezdy môže prekvapiť aj toho najväčšieho z nich. Ukazuje sa, že uprednostňuje klasiku a jednoduchosť pred sofistikovanými sladkosťami.
Prezradil, aké sú obľúbené koláčiky Taylor Swift. Fanúšikovia budú prekvapení
Jason Vishnefske, majiteľ spoločnosti Santa Barbara Chocolate, ktorá vyrába čokoládu milovanú americkými hviezdami, v rozhovore pre mirror.co.uk prezradil, aká je obľúbená maškrta Taylor Swift. Speváčka, ako priznal, preferuje klasiku v podobe čokoládových sušienok.
Nejde však o krehké sušienky, ale o slávne americké čokoládové cookies, ktoré sa vyznačujú „dokonalou rovnováhou medzi sladkosťou a jemnosťou“. To je to, čo jedáva pri stretnutí so svojimi blízkymi.
Ako pripraviť cookies Taylor Swift? Chvíľka práce a občerstvenie je hotové
Tieto sušienky sú sladké, karamelové, chrumkavé na okraji a mäkké vo vnútri. Práve to ich odlišuje od sušienok s čokoládou a orieškami, ktoré poznáme. Na rozdiel od zdania nie je ťažké dosiahnuť takýto efekt. Ako pripraviť cookies Taylor Swift?
Potrebné ingrediencie:
- 270 g múky,
- 1 lyžička prášku do pečiva,
- 1 lyžička soli,
- 230 g masla,
- 150 g bieleho cukru (najlepšie jemného na pečenie),
- 130 g hnedého cukru,
- 2 veľké vajcia,
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu,
- 350 g čokoládových sĺz na pečenie alebo 350 g nadrobno nasekanej tmavej čokolády
Rúru predhrejeme na 190 stupňov Celzia. V miske zmiešame prášok do pečiva a preosiatu múku. Pridajte soľ. V ďalšej veľkej miske vyšľaháme maslo a cukor do nadýchanej konzistencie. Ak nechcete použiť biely cukor, nahraďte ho trstinovým alebo použite len hnedý cukor. Do vyšľahaného masla pridáme vajíčka a vanilku. Dôkladne premiešame. Postupne pridávajte múku. Nakoniec pridáme čokoládu. Cesto by malo byť dosť husté a kompaktné.
Obdĺžnikový plech vystelieme papierom na pečenie. Rukami odoberte časť cesta, vytvorte guľu a položte ju na papier v rovnakých intervaloch. Pečieme cca 9-11 minút. Po vybratí z rúry by mali byť koláčiky zlatisté, opečené a mäkké. Okraje po pár minútach stvrdnú, no pri dokonalom upečení zostane stred mäkký.
RADA! Cesto môžete pred pečením schladiť v chladničke a pomocou naberačky na zmrzlinu položiť na plech. Tým sa zabezpečí, že porcie budú rovnaké a sušienky sa upečú rovnomerne. Okrem čokolády môžete do cesta pridať aj nasekané orechy. Je dôležité, aby proporcie zostali rovnaké.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Svojou chuťou prekonáva najobľúbenejšie pečivo. Moja babička ho vždy robila
Toto je najlepší koláč na leto. Urobte ho rýchlo, pretože toto ovocie môže zmiznúť v okamihu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.