04.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/Mostovyi Sergii Igorevich).
Nekonečné teplo a žiariace slnko nás nabáda k tomu, aby sme pripravovali jedlá a dezerty, ktoré sú ľahké a hlavne rýchle. Ak teda chcete niečo sladké, čo si nevyžaduje dlhé prípravy, tento koláčik je hitom.
Ako veľký fanúšik leta každý rok vymýšľam recepty, vďaka ktorým bude toto ročné obdobie ešte zaujímavejšie. Tentokrát to bol sladký koláčik s ovocným a zamatovým stredom. Na prípravu takéhoto koláča sa nemusíte veľa narobiť, pretože je veľmi jednoduchý.
Skladá sa z krehkého cesta, malinovej plnky a krémového krému. Keď ho pripravíte, určite zjete celý podnos sami, preto odporúčam urobiť si ho viac. Toto bude váš obľúbený letný dezert.
Recept na letný dezert s malinami
Ingrediencie na základ
- 250 g pšeničnej múky,
- 125 g studeného masla,
- 50 g práškového cukru,
- žĺtok,
- 2-3 lyžice studenej vody.
Ingrediencie na náplň
- 300 g malín,
- 100 g cukru,
- lyžica zemiakovej múky.
Suroviny na krém
- 200 ml smotany na šľahanie (30% alebo 36%),
- 250 g syra mascarpone,
- 3-4 lyžice práškového cukru,
- lyžička vanilkového extraktu.
Spôsob prípravy
- Do misy nasypeme múku, pridáme studené maslo nakrájané na kocky a práškový cukor. Potierajte prstami, kým sa nevytvoria omrvinky. Pridajte žĺtok a studenú vodu, rýchlo vypracujte cesto. Potom vytvarujte guľu, zabaľte do fólie a vložte na 30 minút do chladničky.
- Po vychladnutí cesto rozvaľkáme na koláč a vystelieme ním tortovú formu. Dno popicháme vidličkou, aby sa pri pečení nenafúklo. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 15 minút, kým koláč jemne nezhnedne.
- Maliny zmiešame s cukrom a zemiakovou múkou, potom ich rovnomerne rozložíme na upečený základ.
- Smotanu vyšľaháme dotuha, pridáme syr mascarpone, práškový cukor a vanilkový extrakt, miešame, kým sa suroviny nespoja.
- Na vychladnutý malinový základ natrieme mascarpone krém. Pred podávaním koláč nechajte aspoň hodinu vychladnúť v chladničke.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Nadýchaný a mäkký chlieb bez pečenia v rúre? Na prípravu úžasného chleba potrebujete iba panvicu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.