6.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: tiktok.com/@sammar___).
Voňavý bochník s chrumkavou kôrkou chutí výborne. Nie každý však má čas letieť ráno do pekárne, preto sa mnohí ľudia obracajú na krájané chleby balené vo fólii, ktoré sa dajú kúpiť vo väčšine obchodov a trhov. Ukazuje sa však, že to nie je najlepšia voľba.
Nakrájaný chlieb je vhodným riešením. Po nakrájaní nemusíme upratovať omrvinky a môžeme si hneď vybrať požadovaný počet plátkov. Príprava sendviča z takéhoto bochníka nám zaberie oveľa menej času, ale tým, že toľko ušetríme, si môžeme uškodiť.
Oplatí sa kúpiť chlieb nakrájaný na plátky vo fólii? Len pod jednou podmienkou: zostane dlhšie čerstvý
Plastové obaly sú vzduchotesné, a preto nezabezpečujú dostatočné prúdenie vzduchu a vedú k tvorbe vlhkosti. Z tohto dôvodu chlieb vo fólii čoskoro stráca svoju chuť a stáva sa húževnatým, až gumeným. Okrem toho sa v takomto prostredí rýchlejšie tvoria plesne a konzumácia takéhoto chleba určite nie je prospešná pre vaše zdravie.
Niektoré druhy plesní produkujú mikrotoxíny, ktoré spôsobujú poruchy trávenia a črevnej mikroflóry. Aflatoxín obsiahnutý v hubách prispieva aj k vzniku rakoviny pečene. Ak chlieb splesnel, v žiadnom prípade ho nekonzumujte ani nedávajte zvieratám.
TIP! Aby chlieb tak rýchlo nesplesnivel, po príchode z obchodu ho vyberte z plastového obalu a uložte ho na suchom mieste.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Urobila som najlepší chlieb bez múky. Je mäkký aj štyri dni
Domáci ovsený chlieb nemá konkurenciu. Taký v obchode nenájdete. Je výborný a chrumkavý
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.