6.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Karetnikava Lizaveta).
V lete, keď je sezóna ovocia v plnom prúde, nie je nič lepšie, ako si z nich pripraviť chutné raňajky. Čerstvé prírodné poklady nazbierané v záhrade alebo kúpené na trhu sú skvelým doplnkom ranného jedla. Sú nielen zdravé, ale aj výborne chutia. Preto sa oplatí využiť to a pripraviť si nadýchané čučoriedkové palacinky.
Návrhy na chutné raňajky sa dajú vymyslieť najmä v lete, keď máme prístup k čerstvému sezónnemu ovociu. Tentoraz môžete svoju rodinu prekvapiť receptom na nadýchané a mäkké čučoriedkové palacinky. Najlepšie chutia s pridaním javorového sirupu a deti ich neprestanú jesť.
Čučoriedkové palacinky. Zdravé raňajky sú základom úspešného dňa
Nie nadarmo sa hovorí, že raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa. Nielenže vám dodajú energiu na dlhé hodiny, ale dokážu vám aj ľahko zlepšiť náladu. Ak siahneme po jogurte a čučoriedkach, vykúzlime si lahodnú pochúťku, ktorá náš jedálniček obohatí o cenný vápnik, vitamín D a vitamíny skupiny B. Plody granátového jablka sú zasa zdrojom hodnôt, ako sú železo, horčík, fosfor a zinok. Ak pripravíte raňajky bez pridaného cukru, poskytnete svojim blízkym mimoriadne zdravé jedlo, ktoré sa rozplýva v ústach.
Čučoriedkové jogurtové palacinky recept
Ingrediencie:
- 250 g prírodného jogurtu,
- 2 vajcia,
- balíček vanilkového cukru,
- 170 g pšeničnej múky,
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva,
- štipka soli,
- 3 lyžice masla,
- pohár čučoriedok.
Voliteľné:
– javorový sirup.
Príprava krok za krokom:
- Na začiatku zmiešajte jogurt s vajcami a vanilkovým cukrom. Aby bolo cesto vlhšie, je dobré v tejto fáze pridať tri lyžice rozpusteného masla. Do zmesi pridajte múku a miešajte, kým nezískate hladkú konzistenciu. Teraz pridajte čučoriedky a jemne spojte ingrediencie, aby ste nepoškodili ovocie.
- Potom si rozohrejeme panvicu. Môžeme ju pokvapkať niekoľkými kvapkami oleja na vyprážanie alebo pridať malé množstvo masla na dochutenie a pekné opečenie koláčikov. Lyžicou dávame cesto na panvicu, pričom ich rozdeľujeme od seba.
- Palacinky smažíme na strednom ohni, kým nevykysnú a nezhnednú. Stačia menej ako tri minúty. Po uplynutí tohto času obráťte dobroty na druhú stranu a nechajte ich smažiť, kým nezhnednú, približne dve minúty.
Ak plánujete vyprážať viac palaciniek, pri ďalšej várke utrite povrch panvice papierovou utierkou alebo hubkou. - Hotové rarity môžete podávať s javorovým sirupom, posypané hrsťou čučoriedok a podľa chuti posypané práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Lákavé sladké palacinky – recept s čokoládou a banánmi. Ich chuť si jednoducho zamilujete
Recept na palacinky som vyhodila a nahradila touto dobrotou. Sú neskutočne jemné a nadýchané
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.